Στέλιος Νικολαΐδης

Πόσο λίγο γνωρίζουμε τι σημαίνει όσιος!

today22 Δεκεμβρίου, 2022

Background
share close

Ένα μεγάλο πλοίο έχει και έρμα-σαβούρα που εξασφαλίζει την ισορροπία του κάτω από το νερό, του δίνει ευστάθεια και σταθερότητα! Ένας σπουδαίος άνθρωπος έχει έρμα-σαβούρα κάτω από τα νερά της συνείδησης του, οργανωμένη σαβούρα: από τις δυσκολίες του χαρακτήρα του που πολύ δύσκολα μπόρεσε και οργάνωσε και έθεσε στην υπηρεσία του καλού του μέρους -του ανώτερου μέρους πάνω από το νερό- της καλής του πρόθεσης για το καλό!

Έτσι ώστε να έχει σταθερότητα στο ανώτερο μέρος,  όπως το επάνω μέρος ενός πλοίου! Δράση ζωής σύμφωνης με την ιδέα του για το πώς θα κάνει το καλό και θα εξυπηρετήσει τους άλλους.

Υπάρχει δηλαδή  στον σπουδαίο άνθρωπο έρμα-σαβούρα; Ναι υπάρχει, αλλά ο όσιος έχει μαγκιά και την χρησιμοποίησε για ευστάθεια και για να υπηρετήσει το καλό.

Όμως αλήθεια, η πρόθεση μετράει! Και η αφοσίωση σε ένα καλό έργο… Αυτός που έβαλε την σαβούρα-έρμα στα ύφαλα του να δουλεύει για το καλό, και το πλοίο να ταξιδεύει και να υπηρετεί τους άλλους, είναι όσιος στα μάτια του Θεού! Είναι Αθώος!

Και αν κάποτε νικηθεί από τα χρόνια και την προσφορά, γνωρίζει ότι οι ανθρώπινες ύαινες θα τον σκίσουν! Επειδή είναι τραυματισμένος! Οι ύαινες στα μέσα και σε κάθε μέσο και χώρο!

«Ο άγιος αμαρτάνει 7 φορές τουλάχιστον την ημέρα!» Τα κρίνουμε όλα τόσο επιπόλαια γιατί το καλό μας προσβάλει, γιατί δεν το κατακτήσαμε ακόμη… εμείς!

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω!

Όταν δεν μπορούμε να σκεφτούμε ελεύθερα αλλά μας κατευθύνουν, θα ανατινάξουμε τον πνευματικό ιστό της ανθρώπινης φύσης που είναι η αγάπη και η θεϊκή τρέλα για μεγάλα έργα!

Όταν καταστρέφεις το πάνω από το νερό μέρος του πλοίου, αυτό δεν θα ταξιδέψει ποτέ ξανά! Δεν θα εξυπηρετήσει!

Εσύ  νομίζεις ότι κάνεις κάτι καλό, ότι είσαι καλός και αγαθός αφού βανδαλίσεις τα πάντα; Απλά καταστρέφεις το μέλλον στα παιδιά σου, όποιος και αν είσαι… Μας στέλνεις χίλια χρόνια πίσω… Ανόητε, χαζέ, ζηλιάρη, κομπλεξικέ, διεστραμμένε ανθρωπάκο! 100.000  σαν εσένα να στύψουν, μισό όσιο δεν βγάζεις!

Ας ξυπνήσουμε!!! Λίγο πιο ψύχραιμη και βαθύτερη σκέψη! Αγάπη και φως χρειάζεται αυτός ο κόσμος!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%