Στέλιος Νικολαΐδης

Πρέπει να μάθετε πώς να είστε ευτυχισμένοι!

today16 Δεκεμβρίου, 2022

Background
share close

Να σέβεστε τους ευτυχισμένους ανθρώπους! Να μάθετε να δίνετε μεγαλύτερη σημασία στους ευτυχισμένους ανθρώπους! Να το θυμάστε! Αυτό αποτελεί μεγάλη βοήθεια για την ανθρωπότητα.

Μη δείχνετε υπερβολική συμπάθεια σε άτομα που είναι δυστυχή. Εάν κάποιος είναι δυστυχής, βοηθήστε τον, αλλά μην τον συμπονάτε. Μην του δώσετε την εντύπωση ότι η δυστυχία είναι κάτι που αξίζει τον κόπο.

Πρέπει να μάθουμε μια εντελώς νέα γλώσσα, και μόνο τότε αυτή η παλιά και σάπια ανθρωπότητα μπορεί να αλλάξει. Πρέπει να μάθουμε την γλώσσα της υγείας, της πληρότητας, της ευτυχίας.

Θα είναι δύσκολο βέβαια, επειδή οι επενδύσεις μας είναι μεγάλες. Γι’ αυτό είναι τόσο δύσκολο να είμαστε ευτυχισμένοι και τόσο εύκολο να είμαστε δυστυχείς. Πρέπει να πούμε κάτι ακόμη: η δυστυχία δεν απαιτεί ταλέντο, οποιοσδήποτε μπορεί να την αποκτήσει.

Η ευτυχία χρειάζεται ταλέντο, νοημοσύνη, δημιουργικότητα!

Μόνο οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι ευτυχείς!

Αφήστε αυτό το στοιχείο να μπει βαθιά στην καρδιά σας: μόνο οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι! Η ευτυχία είναι ένα υποπροϊόν της δημιουργικότητας!  Δημιουργήστε κάτι και θα είστε ευτυχισμένοι. Γράψτε ένα ποίημα, γράψτε ένα τραγούδι, χορέψτε έναν χορό, και θα δείτε ότι θα αρχίσετε να γίνεστε ευτυχισμένοι.

Η ευτυχία απαιτεί ευφυΐα. Ο ευφυής άνθρωπος είναι επαναστάτης! Η ευφυΐα είναι επανάσταση. Χωρίς την ευφυΐα δεν μπορεί να υπάρξει ευτυχία. Ο άνθρωπος μπορεί να είναι ευτυχισμένος μόνο εάν είναι ευφυής, απόλυτα ευφυής. Η προσευχή είναι ένας θεϊκός μηχανισμός που μπορεί να απελευθερώσει την ευφυΐα σας. Όσο περισσότερο εξοικειώνεστε με την προσευχή τόσο πιο έξυπνοι γίνεστε.

Αλλά να θυμάστε, όταν λέω ευφυΐα, δεν εννοώ τη διανοητική ευφυΐα. Η διανοητική ευφυΐα είναι μέρος της ανοησίας. Η ευφυΐα είναι ένα εντελώς διαφορετικό φαινόμενο, δεν έχει καμία σχέση με το κεφάλι.

Η ευφυΐα είναι κάτι που προέρχεται από το ίδιο σας το κέντρο. Πηγάζει μέσα σας, και μαζί με αυτή μέσα σας αρχίζουν να καλλιεργούνται πολλά πράγματα. Γίνεστε ευτυχισμένοι, γίνεστε δημιουργικοί, επαναστάτες, περιπετειώδεις, αρχίζετε να χάνετε την ασφάλεια. Αρχίζετε να μπαίνετε στο άγνωστο. Αρχίζετε να ζείτε θεϊκά επικίνδυνα, επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσει κάποιος…

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%