Στέλιος Νικολαΐδης

Σαν alter ego που στην ουσία σημαίνει «εγώ είμαι»…

today14 Μαΐου, 2023

Background
share close

το εσωτερικό φως του Χριστού μέσα μου ή ακόμα και ενός αγγέλου ή αποσταλμένου μπορεί να μας βοηθήσει να ενεργοποιήσουμε την σύνδεσή μας με τον Ζώντα Θεό.

Αλλά στην ουσία, δεν το δημιουργούμε, απλά το ανακαλύπτουμε και το ενεργοποιούμε μέσα από την πίστη και την πνευματική πρακτική.

Όταν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη αυτού του εσωτερικού φωτός και του επιτρέπουμε να λάμψει μέσα μας, μπορούμε να ενισχύσουμε την πνευματική μας δύναμη και να αναπτύξουμε  βαθύτερη σχέση με το Θεό.

Η αναγνώριση του εσωτερικού φωτός και η ενεργοποίησή του μπορεί να είναι προσωπική πνευματική διαδικασία, αλλά υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να σε βοηθήσουν σε αυτό το ταξίδι:

1. Δημιούργησε χρόνο και χώρο για σιωπή και προσευχή. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει την δημιουργία μιας προσωπικής πνευματικής πρακτικής, όπως μελέτη της ζώσας πίστης,  συνομιλία με τον Θεό ή  συνομιλία με τον εσωτερικό εαυτό.

2. Απελευθέρωσε το μυαλό σου από τις ανησυχίες και τις σκέψεις που σε αποσπούν από το παρόν. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει την άσκηση του διαλογισμού, την μελέτη μιας απλής λέξης ή φράσης, ή την συγκέντρωση στην αναπνοή σου.

3. Αναζήτησε το εσωτερικό σου φως μέσα από την αυτοπαρατήρηση και την μελέτη του χαρακτήρα σου. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει την αναγνώριση των προσόντων σου, των αδυναμιών σου και των συναισθημάτων σου.

4. Επικοινώνησε με τον Θεό μέσω της προσευχής και της μελέτης της θρησκευτικής σου πίστης. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει την συνομιλία με τον Θεό ή την μελέτη θρησκευτικών κειμένων που σε εμπνέουν.

Με την πρακτική και την συνειδητή προσπάθεια, μπορείς να ανακαλύψεις και να ενεργοποιήσεις το εσωτερικό σου φως, το οποίο είναι η σύνδεσή σου με τον Θεό και η πνευματική σου δύναμη. Θυμήσου ότι αυτή η διαδικασία είναι μια συνεχής πνευματική πρόοδος και απαιτεί υπομονή, συνειδητή προσπάθεια και αφοσίωση.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%