Στέλιος Νικολαΐδης

Σχέση σημαίνει κάτι το τελειωμένο, το κλειστό.

today29 Ιουλίου, 2020

Background
share close

Όσο πιο πολύ είσαι γεμάτος από αγάπη, τόση μικρότερη είναι η δυνατότητα για οποιαδήποτε σχέση.

Από τη στιγμή που θα γίνει σχέση η αγάπη, γίνεται ένα είδος δεσμών, διότι υπάρχουν προσδοκίες κι υπάρχουν απαιτήσεις κι υπάρχουν απογοητεύσεις και μια προσπάθεια για κυριαρχία και από τις δυο πλευρές. Μετατρέπεται σε μια μάχη εξουσίας…
Δυο άνθρωποι μπορούν να έχουν πολλή αγάπη μεταξύ τους. Όσο πιο πολλή αγάπη έχουν, τόσο πιο μικρή είναι η δυνατότητα για οποιαδήποτε σχέση. Όσο πιο πολλή αγάπη έχουν, τόσο περισσότερη ελευθερία υπάρχει ανάμεσά τους. Όσο πιο πολλή αγάπη έχουν, τόσο πιο λίγη είναι η δυνατότητα για απαιτήσεις, για κυριαρχία, για όποιες προσδοκίες.

Σχέση σημαίνει κάτι, το τελειωμένο, το κλειστό. Η αγάπη δεν είναι ποτέ μια σχέση΄ στην αγάπη σχετίζεσαι. Πρόκειται πάντα για ένα ποτάμι, που κυλάει, που είναι ατέλειωτο. Η αγάπη δεν γνωρίζει καμιά τελεία, ο μήνας του μέλιτος αρχίζει, αλλά δεν τελειώνει ποτέ. Δεν είναι σαν τα μυθιστορήματα που αρχίζουν σε ένα ορισμένο σημείο και τελειώνουν σε ένα ορισμένο σημείο. Πρόκειται για ένα συνεχιζόμενο φαινόμενο.

Η αγάπη σέβεται τον άλλο. Είναι μια σχέση όπου παίρνεις και δίνεις. Της αρέσει της αγάπης να δίνει και της αρέσει της αγάπης να παίρνει. Πρόκειται για μοίρασμα, πρόκειται για επικοινωνία. Στην αγάπη είναι ίσοι και οι δυο΄ σε μια σεξουαλική σχέση δεν είναι και οι δυο ίσοι. Η αγάπη έχει μια τελείως διαφορετική ομορφιά.
Ο κόσμος προχωρεί σιγά-σιγά σε σχέσεις αγάπης, γι΄αυτό και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση. Εξαφανίζονται όλοι οι παλιοί θεσμοί – αναγκαστικά εξαφανίζονται, διότι είχαν ως βάση τους τη σχέση τύπου εγώ-κι-αυτό. Είναι επόμενο να ανακαλύψουμε νέους τρόπους επικοινωνίας, νέους τρόπους μοιράσματος. Θα έχουν διαφορετική γεύση, τη γεύση της αγάπης, του μοιράσματος. Θα είναι μη κτητικοί, δεν θα υπάρχει κανείς ιδιοκτήτης.

Έπειτα, η ανώτατη κατάσταση της αγάπης είναι η προσευχητικότητα!

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%