Στέλιος Νικολαΐδης

Σκληρή κριτική για την Eurovision: Από τις υψηλές προδιαγραφές στην απουσία μελωδίας και τη σκοτεινή προσέλκυση!

today10 Μαΐου, 2023

Background
share close

Η Eurovision, ένας θεσμός που ξεκίνησε με υψηλές προδιαγραφές, έχει χάσει πλέον τη μελωδία και την ποιότητα που τη χαρακτήριζε. Στη θέση τους, βρίσκουμε εντυπωσιασμό, σκηνικά τρικ και μια περίεργη προσέλκυση προς το σκοτάδι.

Αυτή η τάση φαίνεται να εκφράζει μια κοινωνία όπου η νεολαία προτιμά το σκοτάδι από το φως. Παρά τους καλούς στίχους κάποιων τραγουδιών, η σκοτεινή παρουσίαση των καλλιτεχνών και η εικόνα που δημιουργείται από αρχέτυπα του σκοτεινού κόσμου, παραπέμπει σε κάτι απειλητικό.

Η αλήθεια είναι ότι η τάση προς το σκοτάδι δεν οφείλεται αποκλειστικά στις επιλογές των νέων, αλλά κυρίως στις εταιρείες που επιθυμούν να προωθήσουν αυτό το στυλ. Πρέπει να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο, όχι μόνο στην Eurovision αλλά και σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

Προτάσεις για αλλαγή και προώθηση φωτεινών διαδρομών:

1. Εκπαίδευση και ενημέρωση:

 Ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε τη νεολαία για τη σημασία της μουσικής ως μέσου έκφρασης και επικοινωνίας, πέραν των σκοτεινών στοιχείων που προωθούνται.

2. Υποστήριξη καλλιτεχνών:

Προωθούμε καλλιτέχνες που εκφράζουν θετικά μηνύματα και παρουσιάζουν φωτεινά και θετικά έργα, ώστε να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον των νέων για πιο θετικές κατευθύνσεις.

3. Αναθεώρηση κριτηρίων αξιολόγησης:

Επανεξετάζουμε τα κριτήρια αξιολόγησης στις μουσικές διοργανώσεις, ώστε να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα της μουσικής, της μελωδίας και του μηνύματος.

4. Δημιουργία προγραμμάτων και εργαστηρίων:

Παρέχουμε ευκαιρίες για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των νέων καλλιτεχνών μέσω προγραμμάτων και εργαστηρίων που εστιάζουν στη δημιουργία ποιοτικής μουσικής και την ανάδειξη των θετικών πτυχών της τέχνης.

5. Συνεργασία με τα ΜΜΕ:

Εργαζόμαστε σε συνεργασία με τα ΜΜΕ για την προώθηση ποιοτικής μουσικής και την ανάδειξη καλλιτεχνών που μεταφέρουν θετικά μηνύματα και αξίες.

6. Ενίσχυση της κοινωνικής συνείδησης:

Προωθούμε τη συζήτηση για τον ρόλο της μουσικής και της τέχνης στην κοινωνία και τη σημασία της επιλογής θετικών και φωτεινών διαδρομών.

Η Eurovision και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την κατεύθυνση προς την οποία προχωρούν. Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλουμε σε αυτή την αλλαγή και να δώσουμε στους νέους κίνητρα για πιο φωτεινές και θετικές διαδρομές.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%