Στέλιος Νικολαΐδης

Surprise! Ή αλλιώς, μάντεψε ποιανού σκλάβος είσαι!

today17 Αυγούστου, 2023

Background
share close

Την τόσο μεγάλη έκπληξη σου για το τι συμβαίνει στην χώρα, δεν την καταλαβαίνω. Από την παιδική σου ηλικία, θυμάσαι να αισθάνθηκες ποτέ ότι υπάρχει η έννοια της ελευθερίας γύρω σου στην πράξη, είτε στην οικογένεια, είτε στο σχολείο, είτε στην μετέπειτα ζωή;

Τι σου κάνει τόση εντύπωση τώρα δηλαδή; Α!!! δεν έχεις χρήματα πλέον και σε κυνηγάει η κλιματική αλλαγή κι ένας ιός με δεκάδες πρόσωπα!

Την σκλαβιά τελικά στην επέβαλαν και την αποδέχτηκες, και την αντιλαμβάνεσαι μόνο στα οικονομικά  -τι απογοήτευση- και τώρα καίγεσαι να αλλάξει κάτι, να ελευθερωθείς.

Συμφωνώ απόλυτα! Να ελευθερωθείς. Η βάση όμως για κάτι τέτοιο είναι η προσωπική ψυχική-διανοητική ελευθερία κι εκεί έχεις πρόβλημα. Δεν ήσουν ποτέ ελεύθερος μέσα σου! Στις δυσκολίες πάντα άλλοι έλυναν τα προβλήματα σου (η μανούλα σου, ένας δυναμικός φίλος, η πλούσια θεία από το Αμέρικα!)

Μάχες, επαναστάσεις και στρατηγικές, έπαιζες μόνο με τα παιδικά σου παιχνίδια. Στην πραγματική σου ζωή από φόβο μην γρατσουνιστεί η ψυχή σου και αποκτήσεις ψυχολογικά προβλήματα, άλλοι έδιναν τις μάχες σου!

Ξέρεις κατά βάθος, εκείνες τις μάχες, ήθελες να τις δώσεις. Ήθελες να παλέψεις για την ελευθερία σου, γιατί είναι στην φύση σου να είσαι ελεύθερος. Όχι, οι εχθροί σου δεν ήταν αυτοί που σε καλούσαν σε μάχη. Ήθελες να παλέψεις με τους πραγματικούς εχθρούς σου: την μανούλα, τον δυναμικό φίλο, την πλούσια θεία απ’ το Αμέρικα. Αλλά βολεύτηκες. Και συνεχίζεις τα πολεμικά παιχνίδια. Στον υπολογιστή σου πλέον.

Εσύ στον υπολογιστή σου, στις μάχες σου η μανούλα, ο δυναμικός φίλος, η θεία απ’ το Αμέρικα. Και είσαι 40 φεύγα.

Είχες πλήρη αντίληψη του τι συμβαίνει εδώ και χρόνια, αλλά ποτέ δεν έκανες τίποτα. Πιστεύεις ότι είσαι επαναστάτης όμως. Εγκεφαλικά είσαι, ναι. Είσαι στα πληκτρολόγια όμως!

Μεγάλωσες, γέμισε πληροφορίες ο εγκέφαλος και ατρόφησε η ψυχή, η διάνοια. Εγκέφαλος γεμάτος πληροφορίες και γνώσεις, που για να χρησιμοποιηθούν θέλουν ενέργεια που την δίνει η ψυχή, αλλά η σύνδεση είναι κομμένη.

Δεν πληγωνόταν ποτέ για να μπορέσει να μορφωθεί, να μάθει να μην φοβάται τον φόβο, τον πόνο, να δίνει ρεύμα στην σκέψη σου και κίνηση στον λόγο σου και να επιστρέφει πιο δυνατή στην μάχη.

Ήθελε πάγια σύνδεση και τώρα πια είναι πολλά τα χρωστούμενα. Δεν τα πλήρωνες ακόμα και όταν αντιλήφθηκες ότι χρωστάς. Γιατί το αντιλήφθηκες, μη κρύβεσαι.

Και τώρα;

Και τώρα σου φταίνε οι άλλοι για την δική σου την σκλαβιά.

Σκλαβωμένος ψυχικά άνθρωπος, ζεις σε μια υπόδουλη χώρα, σε ένα προτεκτοράτο. Τι παράξενο!

Και το κυριότερο; Ακόμα περιμένεις κάποιον άλλον ελευθερωτή. Χωρίς καν να προσεύχεσαι.

Και το χειρότερο; Ακόμα νομίζεις πως είσαι επαναστάτης!

ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΣΟΝ!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%