Στέλιος Νικολαΐδης

Σύμφωνα με τους Ψυχολόγους, υπάρχουν τέσσερις τύποι Νοημοσύνης

today10 Ιουνίου, 2023

Background
share close

1) Δείκτης νοημοσύνης (IQ)

2) Συναισθηματικός Δείκτης (EQ)

3) Κοινωνικός Δείκτης (SQ)

4) Δείκτης αντιξοότητας (AQ)

❶. ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ (IQ): αυτό είναι το μέτρο του επιπέδου κατανόησής σας. Χρειάζεστε IQ για να λύσετε μαθηματικά, να απομνημονεύσετε πράγματα και να ανακαλέσετε μαθήματα.

❷. ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ (EQ): αυτό είναι το μέτρο της ικανότητάς σας να διατηρείτε την ειρήνη με τους άλλους, να τηρείτε το χρόνο, να είστε υπεύθυνοι, να είστε ειλικρινείς, να σέβεστε τα όρια, να είστε ταπεινοί, γνήσιοι και προσεκτικοί.

❸. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ (SQ): αυτό είναι το μέτρο της ικανότητάς σας να δημιουργήσετε ένα δίκτυο φίλων και να το διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

🔵Οι άνθρωποι που έχουν υψηλότερο EQ (συναίσθημα) και SQ (κοινωνικότητα) τείνουν να προχωρούν περισσότερο στη ζωή από εκείνους με υψηλό IQ αλλά χαμηλό EQ (συναίσθημα) και SQ (κοινωνικότητα). Τα περισσότερα σχολεία κεφαλαιοποιούν τη βελτίωση των επιπέδων IQ ενώ το EQ (συναίσθημα) και το SQ (κοινωνικότητα) υποβαθμίζονται.

🔵Ένας άνθρωπος υψηλού IQ μπορεί να καταλήξει να απασχολείται από έναν άνθρωπο υψηλού EQ (συναίσθημα) και SQ, (κοινωνικότητα) παρόλο που έχουν μέσο IQ.

🔵Το EQ (συναίσθημα) αντιπροσωπεύει τον Χαρακτήρα σας, ενώ το SQ (κοινωνικότητα) αντιπροσωπεύει το Χάρισμα σας. Ενδώστε σε συνήθειες που θα βελτιώσουν αυτά τα τρία Q, ειδικά το EQ (συναίσθημα) και το SQ (κοινωνικότητα) σας.

Τώρα υπάρχει ένα 4ο, ένα νέο πρότυπο:

❹. ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΑΣ (AQ): Το μέτρο της ικανότητάς σας να περάσετε από ένα δύσκολο κομμάτι στη ζωή και να βγείτε από αυτό χωρίς να χάσετε το μυαλό σας.

🔵Όταν αντιμετωπίζει προβλήματα, ο AQ (δείκτης αντιξοότητας) καθορίζει ποιος θα τα παρατήσει, ποιος θα εγκαταλείψει την οικογένειά του και ποιος θα σκεφτεί να αυτοκτονήσει.

🔵Γονείς παρακαλούμε να εκθέσετε τα παιδιά σας σε άλλους τομείς της ζωής εκτός από τους Ακαδημαϊκούς. Θα πρέπει να λατρεύουν τη χειρωνακτική εργασία (μην χρησιμοποιούν ποτέ την εργασία ως μορφή τιμωρίας), τον αθλητισμό και τις τέχνες.

🔵Αναπτύξτε το IQ τους, καθώς και το EQ, (συναίσθημα) το SQ (κοινωνικότητα) και το AQ (δείκτη αντιξοότητάς) τους. Θα πρέπει να γίνουν πολύπλευρα ανθρώπινα όντα ικανά να κάνουν πράγματα ανεξάρτητα από τους γονείς τους.

Τέλος, μην προετοιμάζετε τον δρόμο για τα παιδιά σας. Προετοιμάστε τα παιδιά σας για τον δρόμο!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%