Στέλιος Νικολαΐδης

ΣΥΣΤΗΜΑ TONY BUZAN!

today27 Μαρτίου, 2023

Background
share close

ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ΜΟΡΦΗ! ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ON LINE MIND MAP PRO ΣΕ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ! ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΜΟΛΥΒΙ!

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΝΟΥ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΑ. EINAI ΔΩΡΕΑΝ

To mind map είναι ένα διάγραμμα σε σχήμα αράχνης. Ένας χάρτης που σου επιτρέπει να εξελίσσεις τις σκέψεις σου γύρω από ένα κεντρικό θέμα.

Αν και γνωστό σαν διαδικασία από αρχαιοτάτων χρόνων, επινοήθηκε στη σημερινή του μορφή την δεκαετία του ΄70 από τον Άγγλο ερευνητή και ψυχίατρο Tony Buzan, στις προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τον τεράστιο όγκο πληροφοριών, κατά την διάρκεια των σπουδών του.

Το mind map είναι ένας εύκολος τρόπος να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου γύρω από ένα κεντρικό θέμα. Ξεκινά σε μια λευκή κόλα χαρτί, ορίζοντας στο κέντρο το θέμα που θέλεις να αναπτύξεις (ένα project, μια ιδέα κλπ). Οι σκέψεις που συνδέονται με αυτό το κεντρικό θέμα επεκτείνονται με «κλαδιά». Η ανάπτυξη αυτών των «κλαδιών» ακολουθεί την κατεύθυνση ενός τυπικού ρολογιού. Συνήθως στο τέλος κάθε κλαδιού αποτυπώνεις κάποια (υπό) σκέψη ή μία (υπό) ιδέα, που συνδέεται με το κεντρικό σου θέμα, γνωστή και ως “child topic”.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%