Στέλιος Νικολαΐδης

Τα 12 Χαρακτηριστικά ανθρώπων που ανήκουν στην σπανιότερη προσωπικότητα του πλανήτη!

today2 Νοεμβρίου, 2022

Background
share close

Η προσωπικότητα ΕΔΑΚ που σημαίνει Εσωστρεφής, Διαισθητικός, Αισθητικός και Κριτικός είναι μια από τις σπανιότερες.

Σε μια τάξη με μαθητές, θα παρατηρήσετε τους 1-2 που κάθονται ήσυχα σε μια γωνιά παρατηρώντας ευχάριστα όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους χωρίς να αλληλεπιδρούν με τους άλλους. Γι’ αυτήν την προσωπικότητα μιλάμε!

Αυτά τα παιδιά δεν είναι ντροπαλά, απλώς είναι εσωστρεφή. Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας.

Για να ανακαλύψετε αν ανήκετε στην σπανιότερη προσωπικότητα του κόσμου δείτε 12 χαρακτηριστικά που όλοι οι ΕΔΑΚ έχουν!.

1) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ

Αυτά τα άτομα πάντα βλέπουν την μεγαλύτερη εικόνα. Εστιάζουν σε αυτό που έχει σημασία και δεν επηρεάζονται από τις κοινοτοπίες γύρω τους.

Οποιαδήποτε πρόκληση και αν εμφανιστεί στον δρόμο τους, την διαχειρίζονται με αυτοπεποίθηση και ευκολία.

Αν τα σχέδια τους δεν γίνουν έτσι όπως τα θέλουν, μπορούν να βρουν νέους τρόπους για να τα πραγματοποιήσουν.

2) ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Όταν πρόκειται για δουλειά, μπορείτε να στηριχτείτε σε αυτά τα άτομα. Δουλεύουν σκληρά όχι μόνο από υποχρέωση, αλλά βεβαιώνονται ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε ότι και αν τους ανατεθεί. Έχουν στόχους και δουλεύουν σκληρά για να τους πετύχουν.

3) ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ.

Έχουν πολύ ανεπτυγμένη την διαίσθηση επειδή είναι φυσικά πιο συνδεδεμένοι μαζί της. Όταν αισθάνονται πως κάτι δεν πάει καλά, γρήγορα δρουν με βάση το ένστικτο, ξέροντας ότι σπάνια κάνει λάθος. Η διαίσθηση τους είναι τόσο δυνατή που νιώθουν ότι κάτι θα συμβεί στη ζωή τους είτε αυτό είναι θετικό είτε αρνητικό.

4) ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Η παραδοσιακή γνώση ποτέ δεν τους ικανοποιεί.

Είναι ανήσυχοι αναζητητές της αλήθειας και βρίσκουν ένα δικό τους τρόπο για να μάθουν τα μυστικά της δημιουργίας και όλου του σύμπαντος.

Ίσως τους βρείτε να κοιτούν επίμονα τον ουρανό την νύχτα. Το Σύμπαν τους γοητεύει τόσο πολύ καθώς είναι γεμάτο από αφάνταστα μυστήρια.

5) ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΥΣ, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Επιλέγουν τους φίλους τους προσεκτικά. Δεν θα τους βρείτε να τριγυρίζουν, αλλά να είναι με επιλεκτικούς φίλους που μοιράζονται τις αξίες και σέβονται τον προσωπικό χρόνο.

Δεν βγαίνουν με μεγάλη παρέα, αντιθέτως προτιμούν να μείνουν σπίτι και να είναι μόνοι. Γι’ αυτό δεν έχουν πολλούς φίλους, αλλά λίγους και κοντινούς.

6) ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ

Ως ενσυναισθητικοί, είναι γνήσιοι και ευαίσθητοι.

Επειδή είναι γενναιόδωροι και τους αρέσει να φροντίζουν, το να βοηθήσουν κάποιον βγαίνει από μέσα τους φυσικά. Αφού νιώθουν τα αισθήματα των άλλων, ίσως να αποστραγγίζονται συναισθηματικά αν συναναστραφούν πολλά άτομα. Τότε,  χρειάζονται λίγο χρόνο για να επαναφορτιστούν.

7) «ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΥΚΟΛΑ

Με το δώρο της ενσυναίσθησης, μπορούν να διαβάσουν το μυαλό των άλλων μέσω των συναισθημάτων του.

Καταλαβαίνουν όταν κάποιος τους λέει ψέματα ανεξάρτητα από το πόσο καλά μπορεί να κρύψει τις προθέσεις του.

Αυτό τους βοηθά να προστατευτούν από τους ανθρώπους που έχουν κακούς σκοπούς και θέλουν να τους βλάψουν. Αποφεύγουν αυτά τα άτομα πριν καν σκεφτούν να τους πληγώσουν.

ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

Ο προσωπικός χρόνος είναι σημαντικός γι’ αυτούς.

Θέλουν να είναι μόνοι τους για να σκεφτούν τα πράγματα και να επαναφορτιστούν. Έχουν έναν δικό τους κόσμο να εξερευνήσουν και έτσι το να είναι μόνοι τους δεν είναι βαρετό όπως υποθέτουν οι άλλοι.

Δεν νιώθουν άβολα να βγουν μια βόλτα μόνοι στον δρόμο ή να φάνε σε ένα εστιατόριο. Προτιμούν να είναι μόνοι από το να βρίσκονται με άτομα που δεν νιώθουν άνετα μαζί τους.

9) ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ

Αν υπάρχουν άνθρωποι που η διάθεση τους αλλάζει με ένα χτύπημα των δαχτύλων, τότε είναι αυτοί.

Την μια στιγμή τους βλέπετε μελαγχολικούς και την επόμενη εύθυμους.

Είναι τόσο απρόβλεπτοι, που δεν μπορείτε να ξέρετε τι θα συμβεί μετά. Μπορούν να φτάσουν από το ένα στο άλλο άκρο πριν οι άλλοι αξιολογήσουν το πώς νιώθουν.

10) ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ

Μόλις πουν ότι θα κάνουν κάτι, να περιμένετε ότι θα το κάνουν σχεδόν τέλεια. Το να μην κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, είναι σαν μην κάνουν τίποτα. Είναι αυτοί που δίνουν σημασία στην ποιότητα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα ξοδέψουν όλο τον χρόνο τους για αυτήν. Το σύνθημα τους είναι κάτι σαν «όλα ή τίποτα».

11) ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΕΣ

Το να λύνουν τα προβλήματα τους βγαίνει αυθόρμητα αφού πάντα βλέπουν τις καταστάσεις στην μεγαλύτερη εικόνα τους.

Η ικανότητα τους να βλέπουν τα πράγματα με κάθε λεπτομέρεια και από κάθε γωνία τους βοηθά να καταλάβουν τι είναι λάθος και πώς να το ξεπεράσουν. Και απλά για να ξέρετε, σπάνια κάνουν λάθος.

12) ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ

Δεν μπορούν να περάσουν την ζωή τους χωρίς να εκφράσουν τις σκέψεις και την δημιουργικότητα τους. Αλλά αφού δεν τους αρέσει να μιλούν πολύ, απελευθερώνουν την εσωτερική ιδιοφυία τους μέσω της συγγραφής. Όσο περισσότερο εκφράζονται, τόσο πιο ήρεμοι νιώθουν.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%