Στέλιος Νικολαΐδης

Τα κακά δίδυμα του υπερανθρωπισμού και της τεχνοκρατίας!

today8 Φεβρουαρίου, 2022

Background
share close

Οι κουκίδες μεταξύ της τεχνοκρατίας και του υπερανθρωπισμού συνδέονται εύκολα μόλις γίνει κατανοητό ότι και οι δύο βρίσκονται πάνω στην ψευδό-επιστημονική θρησκεία του Scientism, η οποία δηλώνει ότι η επιστήμη είναι Θεός και οι επιστήμονες και οι μηχανικοί είναι η ιεροσύνη της. Αυτό το άρθρο παρέχει το τρέχον πλαίσιο για να κατανοήσετε αυτό το δογματικό έκτρωμα.

Η τεχνοκρατία είναι ο μετασχηματισμός της κοινωνίας, όπως ο υπερανθρωπισμός είναι ο μετασχηματισμός της ανθρώπινης κατάστασης των ανθρώπων που θα ζουν σ’ αυτήν την κοινωνία.

Και οι δύο υποστηρίζονται από μια θρησκευτική πίστη γνωστή ως Scientism που λέει ότι η επιστήμη είναι Θεός και ότι οι επιστήμονες, οι μηχανικοί και οι τεχνολόγοι είναι η ιεροσύνη που μεταφράζει τα ευρήματα στην πράξη. Είναι ένα θανατηφόρο σφάλμα να εξομοιώνουμε τον Scientism με την επιστήμη. Η αληθινή επιστήμη εξερευνά τον φυσικό κόσμο χρησιμοποιώντας την επιστημονική μέθοδο επαναλαμβανόμενου πειραματισμού και επικύρωσης που έχει δοκιμαστεί από το χρόνο.

Συγκριτικά, ο Scientism είναι μια κερδοσκοπική, μεταφυσική κοσμοθεωρία για την φύση και την πραγματικότητα του σύμπαντος και την σχέση του ανθρώπου με αυτό. Ο επιστημονισμός αμφισβητεί τις παραδοσιακές θρησκευτικές απόψεις, τα ήθη και την φιλοσοφία κι αντ’ αυτού θεωρεί την “επιστήμη” ως πηγή προσωπικής και κοινωνικής ηθικής αξίας.

Η τεχνοκρατία είναι η επιστήμη της κοινωνικής μηχανικής, (απάτης) η επιστημονική λειτουργία ολόκληρου του κοινωνικού μηχανισμού για την παραγωγή και διανομή αγαθών και υπηρεσιών σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία θα τεθεί ως επιστημονικό, τεχνικό, μηχανικό πρόβλημα.

Όπως αναφέρθηκε αρχικά, «η τεχνοκρατία στοχεύει στον μετασχηματισμό της κοινωνίας, όπως ο υπερανθρωπισμός είναι ο μετασχηματισμός της ανθρώπινης κατάστασης των ανθρώπων που θα ζούσαν σε αυτήν την κοινωνία».

Συμπερασματικά, τα κακά δίδυμα της Τεχνοκρατίας και του Υπερνθρωπισμού, μαζί με την υποκείμενη θρησκεία του Scientism, πρέπει να αναγνωριστούν για το τι είναι, αλλά το πιο σημαντικό, πρέπει να απορριφθούν με κάθε ίνα της ύπαρξής μας.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%