Στέλιος Νικολαΐδης

ὅτι ἰδοὺ οἱ μακρύνοντες ἑαυτοὺς ἀπὸ σοῦ ἀπολοῦνται, ἐξωλόθρευσας πάντα τὸν πορνεύοντα ἀπὸ σοῦ… (ΨΑΛΜΟΣ 72ος)

today2 Νοεμβρίου, 2022 5

Background
share close

Η πορνεία δεν είναι απλά ένα σαρκικό αμάρτημα, δεν είναι μία απλά μία σαρκική πτώση αλλά κάτι βαθύτερο.

Η πορνεία είναι η βαθιά επιλογή του ανθρώπου να εγκαταλείψει το θέλημα του Θεού, να εγκαταλείψει τον Θεό.

Οι σκέψεις, τα λόγια και οι πράξεις του ανθρώπου μετά, είναι τα αποτελέσματα αυτής του της επιλογής να εγκαταλείψει τον Θεό

Οι μακρύνοντες ἑαυτοὺς ἀπὸ τον Θεό, μακριά από τον νόμο του, χωρίς διάθεση για μετάνοια, αυτοκαταστρέφονται ἀπολοῦνται, αυτοί είναι οι πορνεύοντες .

Το ανήθικο ήθος

Η δυτικοευρωπαϊκή κουλτούρα που εισήγαγε την ελευθερία των ηθών, έκρυψε τις ολέθριες επιπτώσεις στην ψυχή, ειδικά ενός Ορθοδόξου λαού .

Οι επιπτώσεις όλου αυτού του δυτικοευρωπαϊκού ηθικού οχετού που εκπέμπεται από παντού ελεύθερα πλέον, είναι ορατές στις ειδήσεις.

Μην τραβάτε τα μαλλιά σας με τους άλλους, όλοι είμαστε πορνεύοντες, ανήθικοι μακρύνοντες ἑαυτοὺς ἀπὸ του Θεού! Ευρωπαίοι!

Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, αν, βλέπουμε τα χάλια των άλλων που κρύβουν τα δικά μας

Πάντα τὰ ἔθνη, καὶ οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς μετ᾿ αὐτῆς ἐπόρνευσαν

Έβαλε ο διάβολος με την πόρνη Βαβυλώνα δύση ,τα κέρατα του στις ταράτσες , έβαλε το βρωμερό ΗΘΟΣ του στα σπίτια μας

Μας έκανε πόρνους, μοιχούς, διαζευγμένους, διαλυμένους, να κυνηγάμε την ηδονή, τσόντες του παλιού καλού αγνού μας εαυτού! Τώρα γελάει με τα χάλια μας, γελάει που είμαστε κρεμασμένοι στα μανταλάκια, ξεφτιλισμένοι, περίγελως αυτών που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, των φίλων μας των ευρωπαίων!

Η παλιά ερωμένη πόρνη μας, η πόρνη Βαβυλώνα, τώρα χαίρεται με τα χάλια μας! Αυτό ήθελε από την αρχή, να μας διαλύσει, να μας οδηγήσει μακριά από τον Θεό μας στην πορνεία, στην μοιχεία, στην καταστροφή.

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!

Ο Ρωμιός έχει κάτι που δεν το έχει η πόρνη Βαβυλώνα και το τρέμει: έχει βαπτιστεί, έχει μυρωθεί, έχει ένα κρυφό, ανίκητο όπλο που δεν το έχει χρησιμοποιήσει ακόμα!

Ένα όπλο που λύνει όλα τα δεσμά  από κάθε πορνεία, κάθε μοιχεία, που απελευθερώνει από κάθε πόρνη ανήθικη, που επιστρέφει την ψυχή από κάθε αποστασία από τον Θεό!

Όταν έλθει η ώρα  θα μας σκουντήσει ο Θεός θα επιστρέψουμε! Και θα χρησιμοποιήσουμε το Ιερό όπλο της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, της Εξομολόγησης στον ιερέα της ενορίας μας,  το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου θα μας συντηρεί καθαρούς, δυνατούς, θα θέλουμε να μάθουμε για τον σωτήρα Χριστό που μας πήρε από τα χέρια της πόρνης!

Αυτά είναι Μυστήρια που η πόρνη Βαβυλώνα τρέμει, φοβάται, θέλει να τα σβήσει, να τα εξαφανίσει! Γι’ αυτό κυνηγάει την Ορθοδοξία.

Μὴ συγκοινωνήσητε ταῖς ἁμαρτίαις αὐτῆς, καὶ ἵνα ἐκ τῶν πληγῶν αὐτῆς μὴ λάβητε·

Το σχέδιο της πόρνης εξυφαίνεται δεκαετίες! Μας ποτίζει με την ανηθικότητα της, την βρωμιά της! Αλλά στην καρδιά του Ρωμιού δεν μπαίνει! Το σώμα μας το καταβρώμισε!

Είμαστε ακόμα υπό την εξουσία της, μας κερνάει με το «ήθος» της και εμείς συγκοινωνούμε ταῖς ἁμαρτίαις αὐτῆς με αποτέλεσμα ἐκ τῶν πληγῶν αὐτῆς μὴ λαμβάνουμε .

Η πορνεία είναι η απομάκρυνση από το θέλημα του Θεού! Η μοιχεία είναι η ολοκληρωτική αποκοπή!

Η δική μας απροσεξία, άγνοια, αδιαφορία, μας έριξε στην σαγήνη του ευρώ, της πόρνης Βαβυλώνας!

Τώρα μας ξεσκίζει τις σάρκες και πίνει το αίμα μας με χρέη δις, όπως ήθελε από την αρχή! Χαίρεται, γελά ειρωνικά με την φαινομενική καταστροφή μας!

Έτσι όμως προετοιμάζει την δική της καταστροφή, την πτώση της…

Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%