Στέλιος Νικολαΐδης

ΤΟ ΝΟΗΤΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ

today21 Σεπτεμβρίου, 2021

Background
share close

Υπάρχει κάτι που σημαίνει περισσότερα πράγματα για μας από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο και αυτό είναι η αναζήτηση του Θεού και η κατανόηση της φύσης Του. Ο σκοπός μας είναι να μάθουμε να βιώνουμε την παρουσία του Θεού και αυτό είναι κάτι που κάνουμε όταν Τον βλέπουμε παντού, σε όλα τα πράγματα και σε όλους τους ανθρώπους.

Πριν από κάμποσα χρόνια εφηύρα τον όρο «νοητικό ισοδύναμο». Για οτιδήποτε θέλεις στη ζωή σου –ένα υγιές σώμα, ένα ικανοποιητικό επάγγελμα, φίλους,

ευκαιρίες και πάνω απ’ όλα την κατανόηση του Θεού –πρέπει να έχεις ένα νοητικό ισοδύναμο. Βρες για τον εαυτό σου ένα νοητικό ισοδύναμο κι αυτό που θέλεις θα’ρθει στη ζωή σου.

Η έκφραση «νοητικό ισοδύναμο» προέρχεται από τη φυσική και τη χημεία.  Μιλάμε για το μηχανικό ισοδύναμο της θερμότητας και οι επιστήμονες προσπαθούν συνεχώς να βρουν το αντίστοιχο για ένα είδος ενέργειας σε ένα άλλο είδος ενέργειας. Προσπαθούν να βρουν πόσο κάρβουνο θα χρειαστεί για να παραχθεί ένα ποσόν ηλεκτρισμού, κ.ο.κ. Κατά παρόμοιο τρόπο, υπάρχει ένα νοητικό  ισοδύναμο για κάθε αντικείμενο ή κατάσταση στο φυσικό επίπεδο.

Το μυστικό της επιτυχημένης ζωής είναι να δημιουργείς το νοητικό ισοδύναμο από αυτό που θέλεις και να αποβάλεις το νοητικό ισοδύναμο απ’ αυτό που δεν θέλεις!

«Εις τας εντολάς σου θέλω μελετά και εις τάς οδούς σου θέλω ατενίζει».

(Ψαλμός ΡΙΘ’. 10)

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Στέλιος Νικολαΐδης

Γιατί πάνω από την Ελλάδα υπάρχει πάντα ένα φως; Η NASA προβληματίζεται!

Όλοι στην ΝΑΣΑ ομιλούν για αυτό το ανεξήγητο ΦΩΣ πάνω από την Ελλάδα. Η πληροφορία έρχεται από την γνωστή Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ στην έρημο της Αριζόνας. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ Ιωσήφ του Ησυχαστή με αυτό το μεγάλο πνευματικό έργο που επιτελεί στις ΗΠΑ. ΕΙΠΕ: «Είναι το ΦΩΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ που σκεπάζει την Ελλάδα!» Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ! Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ […]

today21 Σεπτεμβρίου, 2021

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%