Στέλιος Νικολαΐδης

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

today11 Νοεμβρίου, 2022

Background
share close

Ποιος είσαι; Έχεις ποτέ αναρωτηθεί; Πιθανότατα! Μια τέτοια ερώτηση θα φαινόταν παράλογη, γιατί θεωρείς ότι κάποιος άλλος θα απαντούσε: «Είμαι ο Στέλιος, ζω σε αυτή την διεύθυνση, είμαι τόσων χρόνων, είμαι γιος του αγγελου και έχω αυτή την δουλειά». Ίσως να προσέθετες ότι ανήκεις στην άλφα εκκλησία και στο τάδε πολιτικό κόμμα.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μ’ αυτές τις δηλώσεις, γιατί δίνουν μια περιγραφή της εικόνας που προβάλλεις εδώ, στον παρόντα χρόνο.

Αποτελούν όμως πρόβλημα γιατί μια εικόνα δεν είναι ο αληθινός σου εαυτός. Είναι ένα παροδικό, ασταθές σύμβολο της τωρινής νοητικής σου κατάστασης και τίποτε περισσότερο.

Ο αληθινός σου εαυτός είναι μια πνευματική οντότητα. αιώνια, τέλεια και άφθαρτη. Ο αληθινός σου εαυτός είναι η ζωντανή έκφραση του ίδιου του Θεού και εκδηλώνει όλες τις θεϊκές ιδιότητες. «Κατ’ εικόνα και ομοίωσιν».

Τι είναι ο άνθρωπος; Είναι ένα μέρος της θεϊκής αυτοέκφρασης. Ο Θεός τραγουδά ένα τραγούδι και το τραγούδι αυτό είναι ο άνθρωπος. Ένα τραγούδι, εκφράζει, όπως γνωρίζεις, όλη την φύση του τραγουδιστή. Το όργανο του τραγουδιστή δεν είναι μόνον οι φωνητικές του χορδές, αλλά ολόκληρο το σώμα του και ο νους του. Αν ο τραγουδιστής είναι άρρωστος, θυμωμένος ή κουρασμένος, όλα αυτά βγαίνουν και στο τραγούδι. Αν η καρδιά του είναι γεμάτη χαρά, ομορφιά και θεϊκή Αγάπη, εκφράζονται και αυτά μέσα απ’ το τραγούδι.

Ο άνθρωπος είναι το τραγούδι του θεϊκού Τραγουδιστή και η ουράνια αρμονία είναι η φύση του!

*

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%