Στέλιος Νικολαΐδης

ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ, σχεδόν ολόκληρο το σύμπαν λείπει;

today20 Οκτωβρίου, 2020

Background
share close

Υπάρχουν πιθανότατα πάνω από 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες στο σύμπαν. Κάθε ένας από αυτούς έχει από δέκα εκατομμύρια έως ένα τρισεκατομμύριο άστρα (χώρια τους πλανήτες). Αν και υπάρχουν τόσα πράγματα να δούμε εκεί έξω, υπάρχουν πολύ περισσότερα που δεν μπορούμε να τα δούμε! Ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν, επειδή έχουν βαρύτητα και επιδρούν στην ορατή ύλη γύρω τους. Αυτά τα άλλα μυστηριώδη αόρατα πράγματα έχουν ονομαστεί σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια (μέχρι να ρίξουμε φως στο τι ακριβώς είναι) αποτελώντας το 98% του σύμπαντος. Η ορατή ύλη δεν είναι παρά το 2%-4% περίπου. Η ακτινοβολία Τσερένκοφ εμφανίζεται όταν ένα φορτισμένο σωματίδιο κινείται μέσα στην ύλη πιο γρήγορα από το φως!

Το κουφό είναι ότι κανείς φιλόσοφος δεν μπόρεσε ποτέ να γνωρίσει την αλήθεια!

Όλοι οι φιλόσοφοι σκεφτόντουσαν σχετικά με την αλήθεια. Είναι όμως αδύνατο πράγμα να σκέφτεσαι σχετικά με την αλήθεια! Είτε την γνωρίζεις είτε δεν την γνωρίζεις!

Βλέπεις όλη την ιστορία τής φιλοσοφίας: κάθε απάντηση έφερε χιλιάδες περιττά ερωτήματα! Δεν ήταν απάντηση αυτό, πρόβλημα ήταν!

Η φιλοσοφία είναι η προσπάθεια τού τυφλού ανθρώπου. Όπως λένε: Η φιλοσοφία είναι ένας τυφλός άνθρωπος μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο μια νύχτα σκοτεινή που ψάχνει να βρει μια μαύρη γάτα η οποία δεν βρίσκεται εκεί…

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Στέλιος Νικολαΐδης

Τα γεγονότα στο μέλλον μπορούν να επηρεάσουν αυτό που συνέβη στο παρελθόν!

Καλωσορίσατε στον κόσμο της «Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων», δηλαδή στην κβαντομηχανική. Πειράματα (που προτάθηκαν από τον διάσημο φυσικό Τζον Γουίλερ το 1978 και τελικά πραγματοποιήθηκαν το 2007) έδειξαν ότι η παρατήρηση ενός σωματιδίου τώρα μπορεί να αλλάξει τι συνέβη σε ένα άλλο σωματίδιο στο παρελθόν. Με άλλα λόγια, η αιτιότητα μπορεί να «δουλέψει» και ανάστροφα, και άρα το παρόν να επηρεάσει το παρελθόν. Προς το παρόν αυτό έχει καταστεί […]

today20 Οκτωβρίου, 2020


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%