Στέλιος Νικολαΐδης

Τρία πιστεύω των Σαολίν

today7 Ιουνίου, 2021

Background
share close

Αντί να επικεντρώνεσαι στο να βρεις τον εαυτό σου, πρέπει να επικεντρώνεσαι στο να δημιουργείς τον εαυτό που θα ήθελες να έχεις κάθε στιγμή.

Όταν λές ότι «θέλω να βρω τον εαυτό μου» καλό είναι να ξέρεις πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ο εαυτός σου δεν είναι κάτι συγκεκριμένο το οποίο είναι κρυμμένο κάπου ανάμεσα στην καρδιά και το συκώτι σου. Στην πραγματικότητα ο «εαυτός» αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Όλοι έχουμε μία συγκεκριμένη προσωπικότητα, έχουμε ένα όνομα, μία δουλειά και άλλους τίτλους οι οποίοι συνήθως μας ορίζουν ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε.

Γιόρτασε την ιδέα της αλλαγής!

Δέξου ότι όλα αλλάζουν συνεχώς. Είναι υπέροχο αν το σκεφτείς καλά. Και ακόμα και αν η ιδέα την μη μονιμότητας σε τρομάζει, μπορείς να εκτιμήσεις και να νιώσεις ευγνωμοσύνη για αυτό που ζεις αυτή τη στιγμή: για τις σχέσεις σου, το σώμα, το μυαλό, την υγεία, τον καιρός, τα αγαπημένα σου παπούτσια, τη δουλειά σου, τα νιάτα σου.

Η ζωή όπως την γνωρίζουμε βρίσκεται σε μία συνεχή ροή. Δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τη στιγμή που μόλις πέρασε, ούτε μπορούμε να την ξαναζήσουμε. Κάθε μέρα που περνάει τα κύτταρά μας είναι διαφορετικά, οι σκέψεις μας αναπτύσσονται και γενικότερα όλα αλλάζουν. Όλα γύρω μας είναι διαφορετικά. Πάντα!

Όταν αισθάνεσαι άσχημα καλό είναι να ξέρεις πως τίποτα δεν είναι μόνιμο και πως ο πόνος θα περάσει.

Συντάκτης: Μαρία Παπαϊωάννου

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%