Στέλιος Νικολαΐδης

Υπάρχει μόνο ύπαρξη και δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέραν αυτού

today1 Ιουνίου, 2021

Background
share close

Προσπαθήστε και βρείτε κάτι που δεν είναι ύπαρξη. Υπάρχει μόνο ύπαρξη και το εκπληκτικό σχετικά μ’ αυτό είναι ότι μέσα σε αυτήν την ύπαρξη αναδύεται η ιδέα ότι δεν υπάρχει ύπαρξη… ότι υπάρχει ένα εγώ που αναζητάει την ύπαρξη, που αναζητάει την φώτιση. Αυτό είναι απόλυτη, άσπιλη, πληρότητα και σε αυτήν την άσπιλη πληρότητα αναδύεται η ιδέα ότι δεν είναι άσπιλη πληρότητα. Αλλά δεν είναι μόνο μια ιδέα. Συντηρείται ενεργητικά. Ο αναζητητής προσκολλάται ενεργητικά στο «εγώ» -«Είμαι αυτό το σώμα και χωριστός από αυτό που υπάρχει εκεί έξω!» Η προσκόλληση στο «εγώ» είναι μια ενεργητική συστολή από τον φόβο και την ανάγκη για επιβίωση. Η φαινομενική συστολή μπορεί να διαλυθεί μέσα στο απεριόριστο. Η ενεργητική μετατόπιση φαινομενικά συμβαίνει από την απουσία του χωρισμού και επομένως δεν συμβαίνει σε κάποιον. Αυτό είναι το μυστήριο. Αυτό που χτυπάει τα χέρια είναι το τίποτε που συμβαίνει. Είναι τίποτε. Είναι το τίποτε που χτυπάει τα χέρια του, σε όλα είναι ο ΘΕΟΣ.

Συντάκτης: Μαρία Παπαϊωάννου

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Στέλιος Νικολαΐδης

Για να πετύχεις όλα αυτά που θέλεις πρέπει να πάρεις στα χέρια σου το πηδάλιο του πεπρωμένου σου και να το κατευθύνεις στο λιμάνι που εσύ θέλεις!

Τι κάνεις για το μέλλον σου; Θέλεις ν' αφήσεις τα πράγματα έρμαια των καταστάσεων, ελπίζοντας ότι «κάτι θα φανεί στον ορίζοντα»; Αν ναι, να είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει διέξοδος. Τίποτε απολύτως δεν θα φανεί, αν δεν ενεργοποιήσεις την ελεύθερη Βούλησή σου, αν δεν σηκωθείς να μοχθήσεις, να γνωρίσεις τους Νόμους της Ζωής και να τους εφαρμόσεις στις δικές σου περιστάσεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Αλλιώς, τα χρόνια θα […]

today1 Ιουνίου, 2021

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%