Στέλιος Νικολαΐδης

Υπάρχουν, ζουν ανάμεσά μας… Οι Q-UALITY!

today13 Απριλίου, 2022

Background
share close

Τους βλέπουμε αλλά κάνουμε πως δεν τους βλέπουμε! Υπάρχουν κάποιοι που έχουν ξεφύγει από το σύστημα!

Τους ακούμε αλλά κάνουμε ότι δεν τους ακούμε!

Υπάρχουν κάποιοι που πάντα ήταν ελεύθεροι!

Τους νοιώθουμε, αλλά προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχουν!

Αυτούς δεν θα τους δούμε σε θέσεις εξουσίας! Δεν θα τους δούμε τυλιγμένους σε σημαίες είτε αυτές είναι γαλάζιες είτε κόκκινες είτε μαύρες! ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΕΣΑΙΕΣ Ή ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

Δεν θα τους δούμε να γράφουν αφοσιωμένα με πολυτονικό ή στην καθαρεύουσα. Δεν θα τους ακούσουμε να σπρώχνουν την ιδεολογία τους ή την θρησκεία τους σε άλλους. Δεν θα τους δούμε να πουλούν πνεύμα ή να εδρεύουν στις κορυφές της κοινωνίας.

Δεν είναι ότι όλα αυτά είναι κακά εξ ορισμού, δεν είναι αυτός ο λόγος που τα αναφέρω. Θέλω να δείξω ότι όλα αυτά, σήμερα, ΔΕΝ είναι η ουσία. Δεν αρκούν τα φαινόμενα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι ουσιαστικές ΠΡΑΞΕΙΣ!

Αυτοί, ανεξάρτητοι, ανένταχτοι στην διάνοια, έχουν χαράξει τον δικό τους δρόμο. Αυτοί σε σέβονται. Αυτοί, είναι η σπίθα που θα γίνει το άπλετο φως του μέλλοντος! Είναι αυτοί που αποτελούν την απαρχή της ανόρθωσης. Αυτοί, δουλεύουν για σένα, και με εσένα. Αυτοί, πήραν στα χέρια τους την παιδεία τους, πήραν στα χέρια τους την ζωή τους. Αυτοί, δεν χρειάζονται βεβηλωμένους θεσμούς, δεν έχουν ανάγκη την επικρότηση της κοινωνίας. Αυτοί, έχουν αποδράσει προ πολλού από το σύστημα, ήδη ζουν ελεύθερα. Αυτοί έκαναν τις θυσίες τους πριν καν χρειαστεί να τις κάνουν. Και θα τις κάνουν και πάλι.

Έκαναν τις θυσίες τους, γιατί κατάλαβαν ότι χωρίς ελευθερία η ζωή δεν έχει νόημα και αξία. Θυσίες για τον εαυτό τους, θυσίες για τα παιδιά τους, θυσίες για την κοινωνία. Δεν τους φοβίζει το κατεστημένο, είτε αυτό εκφράζεται σε ιδέες, είτε σε πράξεις. Ο ριζοσπαστισμός τους ξεπερνά κάθε όριο της όποιας κλασικής προοδευτικότητας και γι’ αυτό πληρώνουν αδρά τις επιλογές τους.

Η αγάπη τους για την ελευθερία δεν έχει σχέση με τον φιλελευθερισμό των ξεπουλημένων. Με τις επιλογές τους, θυσίασαν κάθε πιθανότητα ένταξης στην σημερινή κοινωνία, κάθε πιθανότητα αποδοχής από την σημερινή πλειοψηφία. Θυσίασαν την ευκολία μιας συμβατικής ζωής για να παραμείνουν σκεπτόμενοι, για να παραμείνουν ελεύθεροι. Όπως έκαναν θυσίες πριν, θα κάνουν θυσίες και τώρα, γιατί πολύ απλά γι’ αυτούς η θυσία είναι τρόπος ζωής. Όμως αυτοί, ανένταχτοι και σε κατάσταση εξορίας από τους πολλούς όπως είναι τώρα, είναι ήδη προϊστάμενα μέλη της κοινωνίας του μέλλοντος.

Όσο οι υπόλοιποι συμβιβάζονταν με το κατεστημένο, αυτοί πάντα έπαιρναν την θέση της λογικής και της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ.

Όσο οι υπόλοιποι ακολουθούσαν τις επιλογές των δυνατών, αυτοί επέλεγαν να υπερασπιστούν τους πραγματικά αδύνατους.

Όσο οι υπόλοιποι έπαιζαν το παιχνίδι τους παριστάνοντας τους εθνοπατέρες, αυτοί ήδη έμπρακτα έκαναν πράξη τα λόγια τους.

Η Πατρίδα γι’ αυτούς δεν είναι ιδεολογία, ή απλά μια έντιμη ιδέα. Η Πατρίδα γι’ αυτούς έχει ονοματεπώνυμο και την βλέπουν στα πρόσωπα των συμπατριωτών τους.

Ο αγώνας τους δεν είναι θεωρητικός, δεν αποτελεί πάγια θέση. Ο αγώνας τους πάντα ήταν ουσιαστικός και πάντα προσαρμοζόταν στα νέα καθεστώτα και περιστάσεις της εποχής.

Η Ιστορία αποτελεί γι’ αυτούς το μεγάλο κεφάλαιο συμβουλών από τα πεπραγμένα της ανθρωπότητας! Αποτελεί ένα μεγάλο εγχειρίδιο γεμάτο από αποδεδειγμένους τρόπους δράσης. Η Ιστορία γι’ αυτούς δεν είναι κάτι που επιδέχεται αλλαγές κατά το δοκούν ή κάτι που μπορεί να χρησιμοποιείται για την διαστρέβλωση των πιστεύω ενός Λαού.

Γι’ αυτούς, η αλήθεια δεν είναι κάτι τρομακτικό, αλλά ένα από τα όπλα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση όλων, προσωπικά αλλά και συλλογικά.

Αυτοί έχουν υγιή προσωπικότητα, δεν τους πειράζει η αποκάλυψη ενός λάθους -η παραδοχή του γίνεται με χαρά και χωρίς παράλογους εγωισμούς.

Η Δημοκρατία γι’ αυτούς, δεν είναι κάποιο σάπιο πολιτικό σύστημα ή πολίτευμα. Η Δημοκρατία γι’ αυτούς είναι το μόνο πολίτευμα που έμπρακτα δίνει εξουσία και αξία στον κάθε πολίτη. Και δεν τους ξεγελά η όποια ταμπέλα δίνεται στις υπάρχουσες δομές ή οι παραπλανητικοί θεσμοί που τις περιβάλλουν.

Αυτοί γνωρίζουν φυσικά, αυτοί νοιώθουν έμφυτα, ξέρουν πολύ καλά όταν ξεφεύγει το σύστημα από το ηθικό, το δίκαιο, το Δημοκρατικό. Δεν τους ξεγελούν οι ρητορείες των προδοτών ή τα ξεσπάσματα των ψυχοπαθών. Οι δικαιολογίες των δωσίλογων τους φαίνονται γελοίες, γι’ αυτό οι επιλογές είναι αυτονόητες.

Όταν ο αδύναμος καταστρέφεται, η απάντηση είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ. Όταν η Πατρίδα δέχεται επίθεση, η αντίσταση είναι αυτονόητη. Όταν τα θεμελιώδη δικαιώματα καταργούνται, η αντίδραση είναι επί της ουσίας. Και όταν ο λαός εξολοθρεύεται, ο πόνος που νοιώθει ένας Q δεν τον αφήνει να χαθεί μέσα στον πανικό, την κατάθλιψη, το σοκ ή το δέος. Αντί αυτών, η αγάπη του για τον συμπολίτη του μεγαλώνει, η συμπόνια του δυναμώνει, ο δίκαιος θυμός του γιγαντώνεται και η αντίσταση ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!

Γι’ αυτόν η ανατροπή έχει ήδη γίνει προ πολλού μέσα του! Kαι αυτό που μένει είναι η πραγμάτωσή του για τους υπόλοιπους.

Υπάρχουν λοιπόν όπως σας είπα, αυτοί που είναι κρυμμένοι μέσα στα πλήθη, ριζωμένοι στα σπλάχνα του Λαού που τώρα περιμένει το έναυσμα, την απαρχή της ανόρθωσης. Κρυμμένοι από την μάζα, κρυμμένοι από τις σιχαμερές εξουσίες του σήμερα, αλλά όχι από τους γύρω τους. Όχι από την γειτονιά, ή τον χώρο εργασίας τους… Και ποτέ κρυμμένοι από αυτούς που θα τους ζητήσουν να τους πουν την αλήθεια!

Η αφάνεια τους δεν είναι λοιπόν επιλογή τους. Είναι αποτέλεσμα της σημερινής κατοχής, της μακρόχρονης εξουσίας των δυνατών και των συμφερόντων που έχουν στα χέρια τους την διακυβέρνηση της Χώρας.

Η προσπάθεια τους, η καθημερινή τους έγνοια ανάμεσα σε όλα τα άλλα που κάνουν για την επιβίωσή τους, είναι η ανόρθωση της Πατρίδας και η αναγέννηση όλων, σε προσωπικό αλλά και συλλογικό επίπεδο. Ο πόνος που νοιώθουν, αναμεμειγμένος με μια άκρατη αγάπη προς τον Λαό της Πατρίδας μας, προς την δικαιοσύνη και την Δημοκρατία, έχει πλέον μετουσιωθεί σε “έρωτα”! Και η μόνη τους σκέψη, νύχτα και μέρα, είναι το πώς θα βοηθήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ευημερήσει αυτός ο τόπος και να γίνουμε όλοι μας πραγματικά ελεύθεροι! ΞΕΚΙΝΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ!

Όμως το ερώτημα παραμένει. Και το ερώτημα ΔΕΝ είναι: “Μα πού είναι όλοι αυτοί για τους μας μιλάς;” Όχι, δεν είναι, ούτε πρέπει να είναι αυτό το ερώτημά σου, φίλε!

ΕΝΑ ερώτημα μένει! Μετά από όλα αυτά, ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που πρέπει να μας διακατέχει όλους!

Ρώτα λοιπόν τον εαυτό σου το εξής:

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ;

ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ, ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΩ;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΑΞΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%