Στέλιος Νικολαΐδης

Yπερδυνάμεις, εκπομπή 7η

today1 Νοεμβρίου, 2022

Background
share close

Σας ψάχνω… σας βρίσκω… αφουγκράζομαι… νιώθω… είμαι μαζί σας… Μια τεράστια αγκαλιά σε όλους!

Nα προσέχουμε ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ, ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΜΑΣ, χρησιμοποιώντας την γλώσσα! Βλέπετε, με την γλώσσα μπορείς να δημιουργήσεις βία! Όπως βία είναι και το να δουλεύεις 10-13 ώρες για 600 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα!

Όταν το βασικό μέσο επικοινωνίας, η γλώσσα, εκπορνεύεται, έχουμε λεκτική πορνεία! Η πορνεία δεν είναι απλά σαρκικό αμάρτημα αλλά κάτι βαθύτερο! Η πορνεία τελικά και η εκπόρνευση της γλώσσας είναι η βαθιά επιλογή των όντων που έχουν ατζέντα ελέγχου του κόσμου! Είναι η βαθιά τους επιλογή να εγκαταλείψουν το θέλημα του Θεού, τον Θεό, την συμπόνια, την αγάπη και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο!

Βέβαια αυτοί στο τέλος αυτοκαταστρέφονται! Απόλλυνται! Γιατί εκπορνεύουν τις δυνάμεις και μας πωλούν ανήθικο ήθος!

Η δυτικοευρωπαική κουλτούρα εισήγαγε την ελευθερία των ηθών, έκρυψε τις ολέθριες επιπτώσεις στην ψυχή, και ειδικά τις επιπτώσεις σε έναν Ορθόδοξο λαό!

Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας αν βλέπουμε τα χάλια των άλλων και κρύβουμε τα δικά μας!

Και η Γραφή λέει: «Πάντα τα έθνη και οι βασιλείς της Γης, μετ’ αυτής επόρνευσαν!»

Έτσι ο διάβολος έβαλε με την πόρνη Βαβυλώνα-Δύση τα κέρατα του στις ταράτσες μας! Έβαλε το βρωμερό του ήθος στα σπίτια μας! Και μας έκανε σταδιακά πόρνους και μοιχούς, διαζευγμένους-διαλυμένους, να κυνηγάμε τις ηδονές και τις τσόντες του παλιού καλού, αγνού μας εαυτού!

Και τώρα γελάει με τα χάλια μας! Που είμαστε στην ουσία κρεμασμένοι στα μανταλάκια μιας απάνθρωπης κοινωνίας που δεν ενδιαφέρεται για τους γύρω της!

Σχεδόν εξευτελισμένοι, περίγελως γίναμε αυτών που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, των φίλων μας των Ευρωπαίων! Η παλιά ερωμένη-πόρνη μας, η πόρνη-Βαβυλώνα τώρα χαίρεται με τα χάλια μας! Εξάλλου αυτό ήθελε από την αρχή! Να μας διαλύσει! Να μας οδηγήσει μακριά από τον Θεό μας! Στην πορνεία την πνευματική, την λεκτική μοιχεία, την αποδοχή κάθε πράγματος διεστραμμένου! Να μας διαλύσει!

Όμως εδώ στην Ελλάδα λέμε: «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!» Ο Ρωμιός έχει κάτι που δεν το έχει η πόρνη-Βαβυλώνα! Και που το τρέμει! Έχει βαπτιστεί! Έχει μυρωθεί! Έχει ένα κρυφό ακατανίκητο όπλο: την προσευχή! Και που δεν το έχει χρησιμοποιήσει, ακόμα, δυνατά! Ένα όπλο που λύνει όλα τα δεσμά από κάθε πορνεία του λόγου και της σκέψης, κάθε μοιχεία της όρασης που απελευθερώνει από κάθε πόρνη ανήθικη και επιστρέφει την ψυχή από κάθε αποστασία προς τον Θεό!

Όταν έρθει η ώρα θα μας σκουντήσει ο Θεός, θα επιστρέψουμε και θα χρησιμοποιήσουμε το ιερό όπλο της προσευχής και της μετάνοιας! Μετανοώ σημαίνει σκέφτομαι με νέο, άλλο τρόπο! Ένα τρόπο που δεν έχει καμία επαφή με τον τρόπο που σκέφτονται οι Ευρωπαίοι!

Σε κάθε Έλληνα υπάρχει μέσα του Χριστικό φως! Δυνατό Ελληνικό φως! Το οποίο τρέμει η πόρνη της σύγχρονης Βαβυλώνας! Θέλει να το εξαφανίσει! Και γι’ αυτό κυνηγά την Ελλάδα, τον γνήσιο Έλληνα και την Ορθοδοξία!

Και Ορθοδοξία είσαι εσύ, εκεί όπου είσαι, που κάνεις την προσευχή σου, που πιστεύεις! Εγώ, οι άγιοι Πατέρες, τα ιερά μας κείμενα, τα αρχαία Ελληνικά κείμενα! Για την ψυχή μας όλα αυτά δεν είναι διαφορετικά! Είναι ο ένας και μοναδικός Ορθόδοξος δρόμος!

Η πορνεία είναι η απομάκρυνση από το θέλημα του Θεού! Η μοιχεία είναι η ολοκληρωτική αποκοπή!

Η δική μας απροσεξία, η άγνοια, η αδιαφορία μας, έριξε στην σαγήνη του ευρώ όλη την ανθρωπότητα την Ευρωπαϊκή στα πόδια της πόρνης Βαβυλώνας! Τώρα μας ξεσκίζει τις σάρκες και πίνει το αίμα μας με χρέη δισεκατομμυρίων, όπως ήθελε από την αρχή! Χαίρεται, γελάει ειρωνικά, με την φαινομενική, επαναλαμβάνω φαινομενική καταστροφή μας!

Όμως η ύπαρξη και μόνο των Ελλήνων προετοιμάζει την καταστροφή και την πτώση της! Ο Χριστός όταν συνάντησε τους Έλληνας όντας και ο ίδιος Έλλην, είπε: «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου!»

Όταν ξυπνήσει η Ελληνική ψυχή, μπορεί να συγκεντρωθεί για να επιτύχει αυτά που έχουν πραγματική σημασία! Ο Έλληνας έχει την ικανότητα να βλέπει την μεγάλη εικόνα! Να εστιάζει σε αυτό που έχει σημασία! Και δεν επηρεάζεται από τις κοινοτοπίες γύρω του! Όταν ξυπνήσει το Ελληνικό DNA πραγματικά βλέπει αυτό που κανείς δεν μπορεί να δει! Οποιαδήποτε πρόκληση και αν εμφανιστεί στον δρόμο του ένας αφυπνισμένος Έλληνας την διαχειρίζεται με αυτοπεποίθηση και ευκολία! Και αν τα σχέδια του δεν είναι έτσι όπως τα θέλει βρίσκει νέους τρόπους για να τα πραγματοποιήσει! Γιατί αυτή είναι η φυλή μας! Οι Έλληνες είναι συνειδητοποιημένοι! Μπορούν να φέρουν σε πέρας οποιαδήποτε εργασία! Και δουλεύουν σκληρά από φιλότιμο! Όχι μόνο από υποχρέωση! Και βεβαιώνονται και μπορούν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε ό,τι τους ανατεθεί! Έχουν στόχους! Και δουλεύουν σκληρά πολύ σκληρά για να τους πετύχουν!

Οι Έλληνες είναι εξαιρετικά διαισθητικοί! Και μπορούν και αντιλαμβάνονται τι πρόκειται να συμβεί! Έχουν σοφία η οποία ξεπερνά την αγωνία του κοινού νου! Είναι φυσικά συνδεδεμένοι με την διαίσθηση! Όταν καταλάβει ο Έλληνας ότι κάτι δεν πάει καλά, πολύ γρήγορα βασίζεται στο ένστικτο του! Γιατί σπάνια κάνει λάθος αφού τα κύτταρα του προέρχονται από τους θεούς!

Από την αρχαιότητα αναζητούσε την αλήθεια αυτή η φυλή! Είναι αναζητητές της αλήθειας! Είναι ανήσυχοι αναζητητές! Και βρίσκουν έναν δικό τους τρόπο για να μάθουν τα μυστικά της Δημιουργίας και όλου του κόσμου! Ναι! Αυτός που κοιτάζει επίμονα τον ουρανό την νύχτα και σαγηνεύεται από τα αστέρια από το σύμπαν και τα μυστήρια του είναι ένας Έλληνας!

Ο πραγματικός Έλληνας έχει φίλους! Μπορεί λίγους, ναι! Επιλεγμένους! Αλλά έχει φίλους! Φίλους ζωής που θεωρεί αδελφούς! Ξέρει να επιλέγει τους φίλους του! Αλλά προτιμά και την μοναξιά και την συγκέντρωση στον εαυτό του! Είτε μπορεί να σηκωθεί και να χορέψει μόνος του την ώρα που ακούει ένα συρτάκι, είτε να δακρύσει με ένα τραγούδι, να γράψει μια μελωδία και έναν σκοπό είτε πίνοντας ένα κρασί να σου τραγουδήσει και να ανεβάσει την ψυχή σου πολύ ψηλά στον ουρανό!

Όποιος ζει σε αυτή την χώρα και έχει την Ελληνική παιδεία και μιλά την Ελληνική γλώσσα, και όποιος γεννήθηκε σε αυτή την χώρα είναι Έλλην!

Έλληνας δεν είναι τοπωνύμιο αλλά τίτλος ευγενείας!

Οι Έλληνες είναι ενσυναισθητικοί όταν ξυπνήσουν! Και γι’ αυτό είναι γνήσιοι, παλικάρια, αλλά ταυτόχρονα και ευαίσθητοι! Είναι γενναιόδωροι!

Το να βοηθήσουν κάποιον βγαίνει από μέσα τους πολύ φυσικά και χαρούμενα! Αφού νιώθουν τα αισθήματα των άλλων σαν δικά τους! Κάποιες φορές χρειάζονται λίγο χρόνο για να επαναφορτισθούν όταν έχουν δώσει πολύ. Αλλά πάντα ο ήλιος τους επαναφέρει!

Ένας γνήσιος Έλληνας διαβάζει τους άλλους πολύ εύκολα! Με το δώρο της ενσυναίσθησης μπορεί να διαβάσει το μυαλό των άλλων αλλά και να περάσει ενδιάμεσα από τα συναισθήματα του! Καταλαβαίνει πολύ καλά όταν κάποιος του λέει ψέματα ανεξάρτητα από πόσο καλά μπορεί να κρύψει τις προθέσεις του! Έτσι ένας αφυπνισμένος Έλληνας έχει αυτό το χάρισμα που τον βοηθά να προστατευτεί από ανθρώπους και ανθρωπόμορφους που έχουν κακούς σκοπούς και θέλουν να τον βλάψουν! Αποφεύγουν αυτά τα αλλόφυλα όντα και άτομα πριν καν σκεφτούν εκείνα να τους πληγώσουν!

Ναι, οι περισσότεροι σοφοί Έλληνες αλλά και ο καθημερινός Έλληνας αγαπά και το να είναι και μόνος του! Γιατί ο προσωπικός του χρόνος είναι άγιος για αυτόν! Θέλουν να σκεφτούν τα πράγματα, να επαναφορτιστούν! Έχουν ένα δικό τους κόσμο να εξερευνήσουν! Και έτσι το να είναι μόνοι τους δεν είναι βαρετό, όπως υποθέτουν άλλοι!

Τα μάτια τους είναι γεμάτα συμπόνια, όταν έχουν ξυπνήσει! Και διάθεση για βοήθεια! Δεν νιώθουν καθόλου άβολα να βγουν μια βόλτα μόνοι στο δρόμο ή να φάνε σε μια ταβερνούλα! Προτιμούν να είναι με ένα δυο φίλους ή και μόνοι τους από το να βρίσκονται με άτομα με τα οποία δεν νιώθουν άνετα!

Έλληνας ο απρόβλεπτος! Γιατί είναι! Αν υπάρχουν άνθρωποι που η διάθεση τους αλλάζει με ένα χτύπημα των δακτύλων, μια μελωδία, ένα τραγούδι, τότε έχεις απέναντι σου έναν ηλιοφώτεινο Έλληνα!

Την μια στιγμή μπορεί να τον δεις λιγάκι μελαγχολικό και να σκεφτείς ότι κάπου χάθηκε αλλά την επόμενη στιγμή μπορεί να είναι εύθυμος και γεμάτος ήλιο! Είναι τόσο απρόβλεπτοι που δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί στην συνέχεια! Μπορούν να φτάσουν από το ένα άκρο στο άλλο πριν οι άλλοι προλάβουν να αξιολογήσουν το πώς νιώθουν!

Η αλήθεια είναι ότι όταν αγαπούν, όταν ερωτεύονται, όταν κάνουν μια δουλειά, όταν τους αναθέσεις κάτι, όταν συγκεντρώνονται σε έναν σκοπό, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους! Μόλις πουν ότι θα κάνουν κάτι, να περιμένεις ότι θα το κάνουν τέλεια!

Ο Έλληνας είναι οπλισμένος με κάτι που λέγεται φιλότιμο, λέξη που δεν μπορεί να μεταφραστεί σε καμία γλώσσα! Για τον πραγματικό Έλληνα το να μην κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί είναι σαν να μην κάνει τίποτα! Νιώθει ταπεινωμένος! Δίνει τεράστια σημασία στην ποιότητα ακόμα κι αυτό σημαίνει ότι θα ξοδέψει όλο τον χρόνο του για αυτήν!

Το σύνθημα του είναι: ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ! Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! Έτσι είναι αυτή η φυλή! Η ικανότητα ενός κυτταρικά και νοητικά αφυπνισμένου Έλληνα είναι να μπορεί να λύνει προβλήματα με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο! Η ικανότητα που έχει ο Έλληνας να βλέπει τα πράγματα με κάθε λεπτομέρεια και από κάθε γωνία, τον βοηθά να καταλάβει τι είναι λάθος και πώς μπορεί να το ξεπεράσει! Μην μου πείτε ότι δεν το αισθάνεστε αυτό!

Λατρεύει να τραγουδάει και να χορεύει! Να γράφει! Δεν μπορούν οι Έλληνες να περάσουν την ζωή τους χωρίς να δημιουργούν! Άλλοι γράφουν μουσική, άλλοι λογοτεχνία, ποίηση! Άλλοι ζωγραφίζουν! Δεν μπορούν οι Έλληνες να περάσουν την ζωή τους χωρίς να γράψουν με αγκαλιές την καθημερινότητα τους! Χωρίς να γράψουν με την φιλία τους τον κόσμο γύρω τους! Χωρίς να γράψουν με όμορφο τρόπο πράγματα που έχουν συμπόνια, ενδιαφέρον, ενσυναίσθηση!

Οι Έλληνες Έχουν εσωτερική, φυσική ιδιοφυία! Είναι ένα τραγούδι οι ίδιοι! Το οποίο έχει πολλές παραλλαγές, εναλλαγές, διαφορετικές στιγμές και εντάσεις!

Έτσι λοιπόν με όλα αυτά τα όπλα οι Έλληνες ΕΊΝΑΙ το ΤΕΛΟΣ για την Βαβυλώνα! Αυτό το ον: ΕΣΥ! Ο Έλληνας! Είναι ο μόνος που μπορεί να αντισταθεί και να νικήσει τον παγκόσμιο διανθρωπισμό και την τεχνοκρατία! Γιατί έχει όλα αυτά που είπαμε!

Σε μια κοινωνία που δεν θα αφήσει κανένα χώρο για ελεύθερη ζωή στον άνθρωπο, αυτό που ονομάζουμε «Ελληνική ψυχή» θα είναι ο Μαχητής και ο Απελευθερωτής της! Ένα τέτοιο σύστημα για να πέσει, χρειάζεται ένα ευφυέστατο ον που να μπορεί να κρατά την ανθρωπιά του και την συμπόνια του στο κέντρο ακριβώς μιας απάνθρωπα εξελισσόμενης καταστροφικής κατάστασης!

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία! Αυτό το ον το γεμάτο από τον ήλιο της χώρας του, μπορεί να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα στην κάκιστη διαδικασία του κατακερματισμού της ανθρωπότητας! Να ανοίξει μια διαδικασία απαραίτητη, η οποία ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ! Τότε ό,τι συμβαίνει, δεν είναι χωρίς νόημα! Είναι μια διαδικασία με την οποία αν κερδίσουμε η κοινωνία μπορεί να γεννήσει κάτι εντελώς νέο! Κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που υπήρξε μέχρι σήμερα!

Ο Έλληνας γνωρίζει κάτι: ο Θεός δεν είναι λέξη, είναι το ΕΙΜΑΙ! Και ο Έλληνας είναι ο μόνος επάνω σε ολόκληρη την Γη που μπορεί να ΕΙΝΑΙ με αυτό το ΕΙΝΑΙ!

Ο Έλληνας δεν ψάχνει να βρει το βλέμμα του ούτε να το δει! Ξέρει ότι έχει βλέμμα και απλά κοιτάζει! Ξέρει ότι έχει ήλιο, ότι έχει την χώρα του και τον Θεό του! Απλά ζει με αυτά και δεν αναρωτιέται για αυτά!

Οι περισσότεροι αναζητούν τον Θεό όχι επειδή θέλουν να παραδοθούν σε αυτόν αλλά για να παραδοθεί εκείνος στα θέλω τους! Και αυτοί είναι οι Ευρωπαίοι! Και χρησιμοποιούν το όνομα Ευρώπη που είναι Ελληνικό! Ντροπή τους!

Ο Έλληνας δεν ψάχνει τον Θεό! Έχει παραδοθεί σε αυτόν μέσα από τον ήλιο της χώρας του, μέσα από τον ήλιο των στιγμών του, μέσα από την ομορφιά της πατρίδας του! Μέσα από την όμορφη ψυχή του και την υπέροχη νόηση του η οποία αναδύεται από τα κύτταρα του προς όλο του το ΕΙΝΑΙ!

Οι Έλληνες κάνουν τα χέρια τους χέρια Θεού! Και έτσι τελικά τα χέρια του Θεού θα βρίσκονται παντού όπου είναι και εκείνοι!

Με ένα περίεργο αι μυστικό τρόπο όσο και αν φαίνεται ιδεαλιστικό, δεν είναι: Ο Θεός μας έχει αναθέσει ολόκληρη την ανθρωπότητα! Μπορούμε να τα σώσουμε όλα! Και ό,τι βλέπουμε όσο οδυνηρό κι αν είναι θα αλλάξει!

Μπορεί να κλείσει τα παράθυρα του Overton, της επιδέξιας τεχνικής κατά την οποία κάθε ιδέα έχει ένα παράθυρο για να περάσει και να μπορέσει έτσι να ελέγξει την ανθρωπότητα με επιδέξιους τρόπους, με την γλώσσα, με την απειλή, με την επιβολή!

ΕΛ σημαίνει φως! Φωτεινός νους είναι ο Έλληνας! Φωτεινή ψυχή! Εσύ, το παιδί σου, οι φίλοι σου! Απλά, χρειάζεται εκείνη η μελωδία μέσα στον νου του που θα ξυπνήσει όλο του το ΕΙΝΑΙ!

Ο Έλληνας δεν έχει ιδέα πόσο όμορφος είναι! Ακόμα και όταν ξυπνήσει!

Και έτσι μουσικά και όμορφα θα σας κάνω όλους μια αγκαλιά γιατί υπήρξαμε μαζί… σας αφουγκράστηκα… σας ένιωσα…

Μην κοιτάτε στο μέλλον! Είμαστε Έλληνες! Είμαστε ήδη σε αυτό! Και αυτό το μέλλον παρά τις δυσκολίες είναι όμορφο!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%