NG Συνεντεύξεις

Desert Monks «Το SYMPAN είναι πιο ελεύθερος δίσκος, αφήνει τον ακροατή να τοποθετηθεί όπως θέλει!» | Συνέντευξη

today2 Ιουνίου, 2022 8 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    Desert Monks «Το SYMPAN είναι πιο ελεύθερος δίσκος, αφήνει τον ακροατή να τοποθετηθεί όπως θέλει!» | Συνέντευξη New Generation Radio

Οι Desert Monks μας βάζουν στο “Σύμπαν” τους με αφορμή το 2ο άλμπουμ τους “SYMPAN” που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Just Gazing Records. Ακούστε την συζήτηση που είχαν με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Δευτέρα 30 Μαΐου 2022.

Οι Desert Monks αποδεικνύουν με το άλμπουμ “SYMPAN” ότι δεν τους πτοεί τίποτα, ίσα ίσα στα δύσκολα εκφράζουν τον καλύτερο εαυτό τους! Το δεύτερο άλμπουμ τους μας αφήνει άφωνους και μας γεμίζει “συμπαντικές” μουσικές εκφράζοντας την ελευθερία και δίνοντάς μας την ώθηση να φανταστούμε το δικό μας SYMPAN!

Λίγο πριν ξεκινήσει η πανδημία είχαν επισκεφτεί τον σταθμό και μας είχαν μιλήσει για την φιλία τους και όλα αυτά που τους δένουν με αφορμή τον πρώτο τους δίσκο “Dark Grooves” και το mini tour που είχαν στην Ελλάδα (λίγο πριν κλείσουν όλα). Φαντάζει σαν άλλη εποχή αλλά χαιρόμαστε που όχι μόνο παραμένουν φίλοι και αγαπημένοι φίλοι, αλλά έχουν καταφέρει μαζί να το πάνε πολλά βήματα παραπέρα και να δημιουργήσουν ένα νέο SYMPAN από την αρχή!

Τα μέλη του συγκροτήματος των Desert Monks είναι:

  • Ανδρέας Ντρούλιας – κιθάρα, φωνή
  • Θάνης Παρασκευόπουλος – μπάσο, φωνητικά
  • Βαγγέλης Μπουγατιώτης – κιθάρα)
  • Κώστας Αμαργιανιτάκης – ντραμς 

Υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας και ένα ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ τους έτσι ώστε να αλληλοϋποστηρίζονται και να συνεπαίρνουν ο ένας τον άλλον ώστε να δημιουργήσουν και να ξεπεράσουν κάθε τι που μπορεί να συμβεί και να τους σταθεί εμπόδιο.

Στην παρέα μας, για άλλη μια φορά είχαμε τηλεφωνικά τον Ανδρέα και τον Θάνη, όπου ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και μας μετέφεραν στο SYMPAN όλης της ομάδας.

Artwork by Αλεξάνδρα Αλεξανδρίδου

SYMPAN

Μια παρέα που ροκάρει και μας παίρνει όλους μας μαζί της, στο δικό της “SYMPAN”! Ένας δίσκος που μας ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και μας εκπλήσσει ευχάριστα αφήνοντάς μας άφωνους σε πολλά σημεία με τις δημιουργικές τους ιδέες!

Ο δίσκος ξεκίνησε να δημιουργείται πριν από την καραντίνα και κάποια από τα κομμάτια τα είχαν παίξει και live λίγο πριν από το πρώτο lockdown.

«Κάποια τα είχαμε παίξει και live λίγο πριν από το πρώτο lockdown. Μετά όλες οι υπόλοιπες ιδέες έστρωσαν μέσα στην περίοδο του εγκλεισμού. Δουλέψαμε πολύ, περάσαμε κι ωραία έστω κι από μακριά», αναφέρουν σχετικά με την αρχή της δημιουργίας αυτού του άλμπουμ.

«Δεν ήταν εύκολο το να συζητάμε μεταξύ μας από διαδικτυακές πλατφόρμες, ούτε να συνθέτουμε και να ανταλλάσσουμε ιδέες έτσι.

«Το πρώτο κομμάτι που γράφτηκε από τον δίσκο ήταν το The Long Run και ήταν ο προπομπός για το υφολογικό κομμάτι του δίσκου. Αμέσως μετά από περίπου ένα μήνα κάποια στιγμή ήρθε ο Βαγγέλης στο στούντιο με μια πολύ ωραία ιδέα και πάνω εκεί κούμπωσαν κάποιοι στίχοι που τους είχα κάπου πεταμένους… Ήταν μια φοβερή στιγμή που το κομμάτι βγήκε σε 2 ώρες, πράγμα που δεν κάνουμε συχνά εμείς και μας είχε κάνει κι εμάς εντύπωση. Τότε καταλάβαμε ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο και ό,τι άλλο είναι να έρθει, θα έρθει με ωραίο τρόπο και αβίαστα», μας εξηγεί ο Ανδρέας για την διαδικασία που δημιουργήθηκε το Mermaid Soup.

Πριν από την καραντίνα μόλις είχαν ολοκληρώσει ένα mini tour στην Ελλάδα, οπότε μέσα στην καραντίνα δούλεψαν αρκετά για να ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες ιδέες τους.

«Δεν ήταν εύκολο το να συζητάμε μεταξύ μας από διαδικτυακές πλατφόρμες, ούτε να συνθέτουμε και να ανταλλάσσουμε ιδέες έτσι. Βρήκαμε όμως μέσα στην καραντίνα κάποιους νόμιμους τρόπους, με χαρτί από την Πολιτική Προστασία για να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες εγγραφής.» Επειδή στην αρχή γελάγαμε, μας ξεκαθάρισαν ότι όντως έβγαλαν χαρτί που έλεγε ότι είναι μουσικοί και πάνε στο στούντιο για να ηχογραφήσουν!

«Όλος ο δίσκος έχει μέσα την αγάπη των ανθρώπων που είναι κοντά μας από πάντα!»

«Τον χειμώνα της δεύτερης καραντίνας πηγαίναμε κανονικά στο στούντιο για να ηχογραφήσουμε τον δίσκο», μας αναφέρει ο Θάνης, κάνοντας μερικά αστεία με τον Ανδρέα για το μήνυμα 6, για άθληση. Ήταν ένας σωστός συνδυασμός που πέτυχε και χαιρόμαστε για αυτό! Κάπου εδώ να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας εκείνη την περίοδο είχε σπάσει και το πόδι του…

Αποδεικνύουν ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό και αν θες πραγματικά βρίσκεις τους τρόπους να τα υπερνικήσεις όλα!

Φαίνεται ότι πειραματίστηκαν παραπάνω σε αυτό τον δίσκο και δοκίμασαν πιο πολύ τους εαυτούς τους ατομικά και αργότερα όλοι μαζί. «Πειραματιστήκαμε παραπάνω σε όλα τα επίπεδα. Μουσικά, στιχουργικά, δημιουργικά αλλά κάτι πολύ σημαντικό που δεν πρέπει να παραβλέπουμε είναι ότι αναβαθμίσαμε την παραγωγή. Πήγαμε σε άλλο στούντιο με παραγωγούς όπου είχαν κι αυτοί εικόνα και γνώμη για το αποτέλεσμα και μας έχει καλύψει αυτό σε όλες τις πλευρές.»

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στα Few Studios με τον Γρηγόρη Μάγο και τον Στέλιο Προβή. Η μίξη και το mastering έγινε από τον Γρηγόρη Μάγο. Και την παραγωγή την έκαναν οι Desert Monks, ο Γρηγόρης Μάγος και ο Στέλιος Προβής.

«Από την άλλη το SYMPAN είναι η απελευθέρωση, η ειρήνη με κάποια πράγματα και η απάντηση στο πως ανταποκρινόμαστε σε πιέσεις, φόβους»

«Όλος ο δίσκος έχει μέσα την αγάπη των ανθρώπων που είναι κοντά μας από πάντα! Δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα, ξέρουν αυτοί ποιοι είναι, αλλά όση αγάπη βάλαμε κι εμείς, άλλη τόση δεχτήκαμε για το άλμπουμ αυτό», δηλώνουν ενθουσιασμένοι!

Νομίζω ότι το αισθανόμαστε! Αυτή την αγάπη που ξεχειλίζει και το φιλικό, οικείο περιβάλλον που σου προκαλούν αυτά τα παιδιά! Είναι ίσως οι πιο πολύτιμοι συνεργάτες οι άνθρωποι που πιστεύουν σε εσένα και σε υποστηρίζουν! Τους ευχαριστούμε κι εμείς γιατί καταλαβαίνουμε ότι έχουν παίξει τον ρόλο τους ώστε να έχουμε αυτή την δισκάρα στα χέρια μας και κυρίως στα αυτιά μας!

Sympan (CD) – Σύντομα θα κυκλοφορήσει και συλλεκτικό βινύλιο

Οι Desert Monks υπερβαίνοντας τον εαυτό τους δημιούργησαν ένα νέο SYMPAN!

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο κοσμικό, κάτι που να περιέχει πολλά πράγματα μέσα. Δεν είμαστε μπάντα που ξεκινάει να γράφει δίσκο από το όνομα ή από το concept. Ο στίχος μας πήγαινε προς τα εκεί και παρατηρήσαμε ότι το σύμπαν μας όλο είχε γίνει ένα δωμάτιο ή ένα σπίτι ή ό,τι είχε γίνει για τον καθένα εκείνη την περίοδο», με αυτό το σκεπτικό κατέληξαν στην λέξη SYMPAN.

Μόλις κατέληξαν στον τίτλο “SYMPAN” όλα ήρθαν και έδεσαν, ενώ τους ενέπνευσε να κάνουν και τον ήχο τους λίγο πιο “συμπαντικό” και να πειραματιστούν παραπάνω!

«Ο δίσκος γενικά είναι πιο πολύ μπάντα από ποτέ! Έχει μέσα το 100% όλων μας και είναι 100% ο εαυτός μας!

Η δημιουργική διαδικασία συνήθως ξεκινάει από τον Ανδρέα, ο οποίος γράφει τους στίχους και την βάση του κομματιού. Στην συνέχεια το μοιράζεται με την υπόλοιπη ομάδα και εκεί μεταμορφώνεται στα κομμάτια που ακούμε σήμερα!

«Συνήθως έρχεται το κομμάτι σε μία πρωτόλεια μορφή έτοιμο από εμένα και όλοι μαζί στο στούντιο κάνουμε την ενορχήστρωση. Εκεί μπαίνουν όλες οι ωραίες ιδέες και γίνεται όλη αυτή η όμορφη διαδικασία που είναι οι Desert Monks», λέει ο ίδιος.

«Ο δίσκος γενικά είναι πιο πολύ μπάντα από ποτέ! Έχει μέσα το 100% όλων μας και είναι 100% ο εαυτός μας! Μέχρι στιγμής είναι ότι πιο ολοκληρωμένο έχουμε κάνει όσον αφορά την ατομική μουσικότητα του καθενός μας», δηλώνει!

«Κανείς από εμάς δεν έχει αφήσει πράγματα που ήθελε έξω! Έτσι κι αλλιώς είμαστε μια μπάντα που αποφασίζουμε εντελώς δημοκρατικά. Με πολλή αγάπη στο τέλος θα τα βάλουμε όλα κάτω ώστε να γίνει το κομμάτι», αναφέρουν για τον δίσκο.

«Το SYMPAN είναι πιο ελεύθερος δίσκος με την έννοια ότι δεν δίνει την λύση σε κάτι αλλά παράλληλα αφήνει τον ακροατή να τοποθετηθεί αυτός όπως θέλει!»

«Το Dark Grooves ήταν η παρατήρηση και η καταγραφή των συμπτωμάτων και των καταστάσεων που προκαλούσαν διάφορες πιέσεις, σκέψεις, ανησυχίες, προβληματισμοί, φόβοι. Από την άλλη το SYMPAN είναι η απελευθέρωση, η ειρήνη με κάποια πράγματα και η απάντηση στο πως ανταποκρινόμαστε σε πιέσεις, φόβους», στα “dark grooves” αν το μεταφράζαμε.

«Το SYMPAN είναι πιο ελεύθερος δίσκος με την έννοια ότι δεν δίνει την λύση σε κάτι αλλά παράλληλα αφήνει τον ακροατή να τοποθετηθεί αυτός όπως θέλει! Όπως γίνεται και σε αυτό που έχουμε ως άνθρωποι στο μυαλό μας για το σύμπαν. Μια διαρκής κίνηση και μία ισορροπία με τον περίγυρο με ό,τι θεωρεί περίγυρο ο καθένας και με ό,τι θεωρεί ότι πρέπει να κάνει την ειρήνη.»

Έτσι έρχεται και δένει και το artwork που βλέπουμε παντού! «Πολύς κόσμος θα περίμενε με το που ακούει SYMPAN να δει πλανήτες αλλά το σύμπαν για εμάς δεν είναι μόνο οι πλανήτες», αλλά η ροή! Είναι σχετικό τι είναι σύμπαν για τον καθένα και οι Desert Monks αναφέρονται στο SYMPAN σε όλα τα επίπεδα ξεκινώντας από μέσα μας!

Η ειρήνη ίσως είναι και η πιο ουσιαστική κατάσταση στην ζωή μας και δεν θα γινόταν ένας “Συμπαντικός” δίσκος να μην έχει ως προτεραιότητά του την Ειρήνη!

Waters

Το κομμάτι Waters είναι από τα κομμάτια που και για τους ίδιους αποτελούν ένα αριστούργημα από όλες τις απόψεις με αποκορύφωμα την ενορχήστρωση και την προσθήκη τρομπέτας!

«Στο Waters είναι ίσως η μεγαλύτερη υπέρβαση που έχουμε κάνει στον δίσκο αυτό με πολύ ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά! Έχει παίξει φοβερή τρομπέτα ο Περικλής Αλιώπης σε αυτό το κομμάτι. Δεν είναι μακριά από τον ήχο αυτού του δίσκου, αλλά είναι ο προπομπός για άλλα πράγματα που ίσως ακολουθήσουν στο μέλλον», αναφέρουν ενθουσιασμένοι.

Αναφέρεται στο μεταναστευτικό και οι ίδιοι δηλώνουν υπερήφανοι για αυτό τους το επίτευγμα!

SYMPAN – Η επίσημη παρουσίαση!

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου οι Desert Monks παρουσιάζουν το SYMPAN στο Temple! Opening Act: Jimmy Knows

Προπώληση: Viva.gr

Σύντομα θα γίνουν κι άλλες ανακοινώσεις για live στα κοινωνικά τους δίκτυα!

Ακολουθήστε τους Desert Monks:

Facebook | Instagram | Youtube | Bandcamp | Spotify

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%