NG Συνεντεύξεις

‘Αμμος: «Όλα μας τα τραγούδια έχουν μία ευχή, να είναι συγκινητικά» | Συνέντευξη

today9 Δεκεμβρίου, 2021 5 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    ‘Αμμος: «Όλα μας τα τραγούδια έχουν μία ευχή, να είναι συγκινητικά» | Συνέντευξη New Generation Radio

Ο Γιώργος Γκίνης και ο Γιώργο Μπουσούνης από το συγκρότημα Άμμος μας μιλούν για την μεγάλη τους επιστροφή μετά από 12 χρόνια με το τραγούδι «Αηδόνι μου κοιμήσου»! Ακούστε την συζήτηση που είχαν με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021.

Μία μικρή αναδρομή

Οι Άμμος δημιουργήθηκαν το 1992 από τον Γιώργο Γκίνη και τον Γιώργο Μπουσούνη.

«Ουσιαστικά μετά το αγγλόφωνο σχήμα που είχαμε με τον Γιώργο από το 1986, τους Alive She Died, ένα σχήμα στο οποίο συμμετείχε ο Γιώργος πριν πάω εγώ από την σχολική μου μπάντα και συναντηθούμε. Αποφασίσαμε το 92 να συμπράξουμε σε κάτι ελληνόφωνο και φτιάξαμε τους Άμμος. Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε ελληνόφωνα κομμάτια και σε 5 χρόνια κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας δείγμα», μας διηγείται ο Γιώργος Μπουσούνης. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην διασκευή του “Σαμποτάζ” της Λένας Πλάτωνος, μέρος του πολυσυλλεκτικού άλμπουμ «Το μίξερ της Λένας Πλάτωνος».

Οι Άμμος στην συνέχεια, το 1998 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Γέφυρα Πρώτη”, από εκεί ακούστηκε η διασκευή του “Όλα δικά σου μάτια μου” του Μίμη Πλέσσα σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Alive She Died

Οι Alive She Died, είναι ένα από τα θρυλικά συγκροτήματα του ελληνικού new wave. Αν ψάξετε στο διαδίκτυο θα δείτε ότι είναι από τα συγκροτήματα που όσο περνούν τα χρόνια διευρύνουν το κοινό τους κάνοντάς τους το λιγότερο διαχρονικούς!

Το 2015 επανήλθαν στο προσκήνιο μέσα από την χρήση της διασκευής τους στο She’s Lost Control των Joy Division από τον οίκο μόδας Gucci για την διεθνή καμπάνια τους “The Cruise – 2016”.

Εδώ θα δείτε το video από το επίσημο κανάλι του οίκου με εκατομμύρια views:

Τα μέλη των Άμμος:

  • Γιώργος Γκίνης (Στιχουργό, DJ,φωνή, παραγωγό)
  • Ηλίας Καραχάλιος (Τύμπανα)
  • Ανέστης Ψαραδάκος (Κιθάρες)
  • Γιώργος Μπουσούνης (Συνθέτη, keyboards,φωνή, παραγωγό)
  • Κωστής Βήχος (Μπάσο)
  • Ορέστης Αναβάλογλου (Κιθάρες)
  • Χρήστος Αλεξάκης (τρομπόνι, keyboards)

Όπως τονίζουν και οι ίδιοι, δεν είναι απλά μέλη του συγκροτήματος, είναι μία παρέα!

«Πρέπει να δούμε ότι υπάρχει φως, ελπίδα, χαρά, αγάπη και ζωή! Αν τα αφήσουμε θα μπούμε σε ένα πηγάδι που δεν μπορούμε να βγούμε!

ΓΙΩΡΓΟσ γκινησ

Οι πολύπλευροι Άμμος!

Όσο περισσότερο ψάχνεις τις μουσικές τους, τόσο θα βρίσκεις κάτι διαφορετικό! «Για αυτό ευθύνεται ο Μπουσούνης», δήλωσε ο Γιώργος Γκίνης συνεχίζοντας «είναι πολύπλευρος άνθρωπος και πολύ ταλαντούχος. Γενικά όμως, τα είδη δεν μας καθορίζουν», ανέφερε προτρέποντας τον Γιώργο Μπουσούνη να συνεχίσει την απάντηση.

«Από την στιγμή που κινούμαστε κυρίως στο ελληνόφωνο τραγούδι θέλουμε να δημιουργούμε γέφυρες! Θέλουμε αυτά που μας έρχονται, να τα φιλτράρουμε με τον τρόπο που τα νιώθουμε κάθε φορά και αβίαστα, χωρίς περιστολές, χωρίς με το ζόρι να πρέπει να μας καθορίσει κάποιο είδος. Στην συνέχεια τα βγάζουμε προς τα έξω και γίνονται αυτό που είμαστε! Είμαστε στο ευρύ φάσμα του έντεχνου progressive pop και από εκεί και πέρα δεν έχουμε καμία διάθεση να καταπιεστούμε μουσικά για οτιδήποτε!», αναφέρει ο Γιώργος Μπουσούνης.

«Ειδικά τώρα που είναι τόσο εύκολη η πρόσβαση στην μουσική μέσω του διαδικτύου, νομίζω ο καθένας θα βρει το στυλ των Άμμος που του αντιστοιχεί και θα το ακούσει!», κάτι που κι εμείς το έχουμε κάνει ήδη και είναι απίστευτη εμπειρία!

«Αλλά υπάρχει πάντα μία κοινή ουσία που έχει να κάνει με την συγκίνηση! Όλα μας τα τραγούδια έχουν μία ευχή να είναι συγκινητικά!», κάτι που είναι πέρα από ταμπέλες και κουτάκια.

Η ουσία και ο στόχος τους είναι συναισθήματα: «Αν έχουμε ένα μέλημα, κάτι που πραγματικά θέλουμε να βγαίνει μέσα από την μουσική μας είναι η συγκίνηση! Γιατί η συγκίνηση, πέρα από το ότι συγκεντρώνονται και κλείνονται συναισθήματα και ο άνθρωπος λυτρώνεται είναι το πρώτο βήμα για την υπέρβαση! Για να πας ένα βήμα παραπέρα σαν άνθρωπος, σαν κοινότητα, σαν κοινωνία γενικά.»

«Είναι ένα κομμάτι που θέλει να νανουρίσει, θέλει να κάνει μια αγκαλιά σε όλους τους ανθρώπους που νιώθουν τόσο φοβισμένοι, διαχωρισμένοι και μόνοι τους αυτή την εποχή»

Αναφέρει ο Γιώργος Μπουσούνης για το τραγούδι «Αηδόνι μου κοιμήσου»
Κάτι από τα ακυκλοφόρητα που τελικά κυκλοφόρησαν (ευτυχώς!)

Τα ακυκλοφόρητα – Σας προτρέπουμε να μπείτε να τα ψάξετε!

Παρατηρήσαμε ότι εκτός από το “Αηδόνι μου κοιμήσου” κυκλοφόρησαν κι άλλα κομμάτια στο Spotify το 2020. «Ήταν κάποια κομμάτια ακυκλοφόρητα που για κάποιους λόγους μέσα στα χρόνια δεν δισκογραφήθηκαν. Επειδή από πέρυσι προγραμματίζαμε να βγουν καινούρια κομμάτια είπαμε να βγάλουμε κάποια ακυκλοφόρητα που μας άρεσαν και ακουγόντουσαν ακόμα και σήμερα πολύ ωραία.» Τα κυκλοφόρησαν λοιπόν στις ψηφιακές πλατφόρμες κλείνοντας έναν κύκλο και προετοιμάζοντας το έδαφος για την μεγάλη τους επιστροφή.

«Αηδόνι μου κοιμήσου»

«Αηδόνι μου Κοιμήσου»

Είναι ένα κομμάτι που γράφτηκε το 2020. Ένα όμορφο, γλυκό, συγκινητικό νανούρισμα που έρχεται και μας αγκαλιάζει διώχνοντας όλους μας τους φόβους.

Το ντύνει πολύ όμορφα με την φωνή του ο Άρης Σιαφάς, γνωστός ως “The Singing Head” και μέλος της οικογένειας της Ammos Music.

«Θέλαμε να εστιάσουμε στο καλό. Αυτή την στιγμή η εστίαση και η μεγέθυνση γίνεται στο κακό, στον πόνο και στην δυστυχία!», μας εξηγεί ο Γιώργος Γκίνης! «Πρέπει να δούμε ότι υπάρχει φως, ελπίδα, χαρά, αγάπη και ζωή! Αν τα αφήσουμε θα μπούμε σε ένα πηγάδι που δεν μπορούμε να βγούμε!», συνεχίζει ο Γιώργος Γκίνης.

«Είναι ένα κομμάτι που θέλει να νανουρίσει, θέλει να κάνει μια αγκαλιά, ένα comfort hug σε όλους τους ανθρώπους που νιώθουν τόσο φοβισμένοι, διαχωρισμένοι και μόνοι τους αυτή την εποχή!», τονίζει ο Γιώργος Μπουσούνης βάζοντάς μας στο κλίμα του video clip. «Είναι ένα κομμάτι για τις άγριες ψυχές! Εξ ου και το video clip, το οποίο είναι πολύ έντονα αισθητικό, αισθησιακό και συμβολιστικό εκφράζοντας την αγριάδα που έχει αυτό το κομμάτι πέρα την ομορφιά και την συγκίνηση που παράγει.»

Δείτε το video clip σε σκηνοθεσία του Έριν Μπουσούνη εδώ:

Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Έριν Μπουσούνης
Φωτογραφία: Χρήστος Πετρόπουλος
Εμφανίζονται οι: Θάλεια Σταματέλου, Διονύσης Πιφέας, Κατερίνα Αλέξη, Φοίβος Μίχος, Αναστασία Καπρέτσου

Τα επόμενα σχέδια!

Σύντομα θα κυκλοφορήσουν κι άλλο κομμάτι με video clip κοντά στον Φεβρουάριο του 2022! Θα είναι μουσικά αρκετά διαφορετικό. Είναι ήδη στην μίξη και το ερμηνεύει η Χρύσα Τσαλταμπάση.

«Είναι ένα trip hop, έντονα ερωτικό και βαρύ κομμάτι! Γιατί εμείς κάνουμε βαριά μουσική με σκοπό στο τέλος ο άνθρωπος να αισθάνεται πούπουλο όταν την ακούει!»

Ακολουθήστε τους Άμμος:

Facebook | Spotify

Ammos Music

Ο Γιώργος Γκίνης μαζί με τον Γιώργο Μπουσούνη δημιούργησαν και την δισκογραφική “Ammos music”. Μία δισκογραφική που δημιουργεί ένα φιλικό περιβάλλον στους καλλιτέχνες δίνοντάς τους πλήρη ελευθερία να κινηθούν όπως θέλουν σε όλα τα επίπεδα χωρίς να περιορίζονται.

«Λειτουργούμε σαν ένα label, σαν μία ομπρέλα για καλλιτέχνες, οι οποίοι όντας στην Ammos Music είναι ταυτόχρονα και ανεξάρτητοι!» δηλώνει ο Γιώργος Μπουσούνης. «Είμαστε παθόντες από πολλές εταιρίες στο παρελθόν. Από την εφηβική μας ζωή μέχρι και την πολύ ενήλικη ζωή μας, οπότε αποφασίσαμε να φτιάξουμε τώρα, στην ιντερνετική εποχή και στην νέα χιλιετία, ένα label που θα σπάει αυτά τα κατεστημένα και οι καλλιτέχνες θα νιώθουν άνετα να είναι εδώ μαζί μας και να έρχονται και να φεύγουν όποτε θέλουν!»

Ακολουθήστε την Ammos Music:

Facebook | Instagram | Youtube

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%