NG Συνεντεύξεις

Ο BHUKHURAH δίνει προτεραιότητα στα συναισθήματα που μας δημιουργεί η μουσική του | Συνέντευξη

today30 Δεκεμβρίου, 2021 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    Ο BHUKHURAH δίνει προτεραιότητα στα συναισθήματα που μας δημιουργεί η μουσική του | Συνέντευξη New Generation Radio

Ο μουσικός και παραγωγός Χρήστος Μπεκίρης γνωστός ως BHUKHURAH μας συστήνει το “Σύμπαν” προσωπικού του μουσικού project. Ακούστε την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021.

BHUKHURAH

Ο ίδιος είναι μουσικός και ενεργό μέλος σε αρκετά συγκροτήματα, όπως οι CHICKN & The Callas. Δραστηριοποιείται και στον τομέα της μουσικής παραγωγής, πρόσφατα έκανε την μίξη του δίσκου “The Grasshoper Lies Heavy” του Prins Obi, σε κομμάτια του δίσκου της VASSIŁINA “Fragments” αλλά και άλλων καλλιτεχνών. Επίσης, κάνει και sound design σε ταινίες, όπως στην ταινία “ΑΦΤΕΡΛΩΒ”, του Στέργιου Πάσχου.

Αυτό τον καιρό γράφει μουσική για μία χορογραφία ενός project της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών μαζί με άλλους μουσικούς, ενώ παράλληλα είναι και ηχολήπτης στην παράσταση “Το κήτος” της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου που έχει ανέβει στο BIOS. Όλα αυτά πάντα ταυτόχρονα με την δική του προσωπική δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει ολοκληρωμένα ως δίσκος μέσα στο 2022.

Ακούστε εδώ το 1ο του single “Παράμερα” που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο

Και καθώς ακούτε το πρώτο του single “Παράμερα” που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι ας δούμε πως προέκυψε το καλλιτεχνικό του όνομά BHUKHURAH.

«Όλα τα χρόνια στα social media είχα το όνομά μου χωρίς τα φωνήεντα, αλλά μόνο τα σύμφωνα (bkrs)», μας εξηγεί, με αποτέλεσμα ο καθένας να έχει την δική του εκδοχή με επικρατέστερη την “Μπούκουρα”. Έτσι κι έμεινε τελικά με τα “h” να είναι πιο πολύ για αισθητικούς λόγους!

«Από πάντα έγραφα μουσική απλά τώρα βρέθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες για να δημιουργήσω κάτι τελείως προσωπικό»

«Πάντα έγραφα μουσική γενικά είτε έμπαινε σε project είτε οτιδήποτε. Μέσα στην καραντίνα επειδή δεν μπορούσαμε με τις μπάντες να δουλέψουμε όπως δουλεύαμε βρέθηκε ο χώρος κάπως να δημιουργήσω ένα outlet και να κυκλοφορήσω τα δικά μου πράγματα.» Ένα παράδειγμα το πως η καραντίνα λειτούργησε τελικά πολύ θετικά και για τον ίδιο αλλά και για εμάς, γιατί μας χάρισε τα κομμάτια “Παράμερα” και “Full of Grapes”.

Ακούστε τα εδώ:

«Από πάντα έγραφα μουσική απλά τώρα βρέθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες για να δημιουργήσω κάτι τελείως προσωπικό», μας αναφέρει εξηγώντας ότι τώρα βρήκε τον χώρο να γράψει την μουσική που τον εκφράζει και μπορεί να την κυκλοφορήσει έτσι ώστε να τον εκπροσωπεί στην ουσία.

«Γιατί αλλιώς και με CHICKN είχα γράψει την μουσική στο “She’ll be Apples” και πρόσθεσε ο Άγγελος μετά τους στίχους», ένα κομμάτι που όπως τονίζει ο ίδιος μοιάζει λίγο με το “Παράμερα”. Κάτι λογικό! Εμείς τα αγαπάμε έτσι κι αλλιώς και τα δύο.

Ο πολυπράγμων Bhukhurah

Μιλώντας για τα υπόλοιπα project που ασχολείται αυτή την περίοδο καταλαβαίνει κάποιος ότι είναι ένας καλλιτέχνης που δεν φοβάται τα διαφορετικά είδη, ίσα ίσα τα βλέπει ως πρόκληση και του αρέσει να δοκιμάζει το κάτι το διαφορετικό. Αυτό είναι κάτι που ακούμε και στα κομμάτια του. Τα στοιχεία είναι πολλά και διαφορετικά αλλά κάπως δένουν μεταξύ τους σαν να ήταν φτιαγμένα “το ένα για το άλλο”.

«Προσπαθώ όσο μπορώ να το τρέχω και να κάνω διαφορετικές συνεργασίες. Έχω κάνει παραγωγές σε πιο hip hop orientation με τον Δήμο, γνωστός ως Complex Shadow από ATH KIDS» μέχρι την Vassilina και τον τελευταίο της δίσκο “Fragments” που είναι ξεκάθαρα ένας dark electronic – pop δίσκος.

«Το “Παράμερα”, όλη η ιδέα για το εφέ της φωνής ήταν από ένα τραγούδι του Kendrick Lamar που δεν έχει καμία σχέση με το τραγούδι», αναφέρεται εξηγώντας πως όλα αυτά τα είδη, τα διαφορετικά έρχονται και δένουν στα κομμάτια που ο ίδιος δημιουργεί.

Από που εμπνέεται και πως δημιουργεί

Από ότι καταλάβαμε ο Bhukhurah είναι ένα άτομο που όλη μέρα ασχολείται με την μουσική σε όλο της το φάσμα (σχεδόν, μην είμαστε απόλυτοι) και κάπως έτσι προκύπτει να δημιουργεί και για τον ίδιο κομμάτια που τον εμπνέουν. Είτε του έρχεται κάτι σαν ιδέα είτε προκύπτει μια ιδέα πάνω σε κάτι που του αρέσει.

«Μπορεί να κάθεσαι απλά στον καναπέ και να σου έρθει μια μελωδία στο κεφάλι και να πρέπει να κάτσεις να το φτιάξεις εκείνη την ώρα γιατί δεν γίνεται αλλιώς ή μπορεί να θες να αυτοσχεδιάσεις πάνω σε κάτι που σου άρεσε ή που σε ενέπνευσε εκείνη την στιγμή.»

«Είναι βασισμένο κυρίως σε αυτό που αισθάνεσαι όταν το ακούς μέσω του ηχοχρώματος παρά στο νόημα αυτό κάθε αυτό των στίχων»

Ο BHUKHURAH αναφέρεται στο “Full of Grapes”

Full of Grapes

Το τελευταίο κομμάτι που κυκλοφόρησε “Full of Grapes” είναι βασισμένο κυρίως σε αυτό που αισθάνεσαι όταν το ακούς μέσω του ηχοχρώματος παρά στο νόημα αυτό κάθε αυτό των στίχων. «Έχει ένα ρομαντισμό, μία απόγνωση, ένα συναίσθημα απώλειας, μια βουτιά στο παρελθόν… έχει διάφορες μικροαναφορές», μας αναφέρει συγκεκριμένα.

Το animated video το δημιούργησε η Φωτεινή Κορρέ και η πρωτοβουλία για την δημιουργία του video ήταν δική της. «Ουσιαστικά εγώ της ζήτησα να κάνουμε ένα εξώφυλλο και κάποια γραφιστικά, εκείνη άκουσε το κομμάτια και η ίδια ήθελε να το κάνει video clip»!

Προτεραιότητες – Σχέδια

Προτεραιότητά του είναι να ολοκληρώσει τον δίσκο του μέσα στο 2022. Στην ουσία έχει μια ομάδα τραγουδιών που θέλει να τελειώσει την παραγωγή τους έτσι ώστε να τα κυκλοφορήσει όλα μαζί σε ένα άλμπουμ. Άμα δει ότι αργεί μπορεί να βγάλει κάποιο single. Εμείς ανυπομονούμε πάντως!

Ακολουθήστε τον BHUKHURAH εδώ:

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%