NG Συνεντεύξεις

O Χρήστος Τριπόδης, ο Πέτρος, ο λύκος και ο Αρκάς… | Συνέντευξη

today19 Φεβρουαρίου, 2022 6

Background
share close
  • cover play_arrow

    O Χρήστος Τριπόδης, ο Πέτρος, ο λύκος και ο Αρκάς… | Συνέντευξη New Generation Radio

Ο Χρήστος Τριπόδης μας μιλάει για τις νέες παραστάσεις που ετοιμάζει με αφορμή την μουσική παράσταση “Ο Πέτρος και ο Λύκος” που έχει ανέβει αυτή την περίοδο με μεγάλη επιτυχία στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος! Ακούστε την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Οι Άγγελοι των FM” την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022.

“Ο Πέτρος και ο Λύκος”

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Χρήστος Τριπόδης αποφάσισε αυτή την φορά να ανεβάσει με την εταιρία του ΜΕΘΕΞΙΣ ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά παραμύθια όλων των εποχών! «Ο Πέτρος και ο λύκος», του  Σεργκέι Προκόφιεφ

«Είναι ένα πολύ αγαπημένο έργο και μου δώθηκε η ευκαιρία φέτος να το κάνω και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό!» δηλώνει και από την επιτυχία που έχουν οι παραστάσεις μπορούμε να πούμε ότι η παράσταση κάνει χαρούμενους και τους θεατές αλλά κυρίως τα παιδιά που το παρακολουθούν!

«Έχουμε σπάσει λίγο την κλασσική φόρμα! Έχει μπει μέσα διαδραστικό παιχνίδι.»

Μία διαδραστική μουσική παράσταση με 5 μουσικούς, 2 χορεύτριες και 7 μουσικά όργανα επί σκηνής! «Έχουμε σπάσει λίγο την κλασσική φόρμα! Έχει μπει μέσα διαδραστικό παιχνίδι. Παίζουμε πάρα πολύ με τις σκιές, ας πούμε ο λύκος είναι πάντα σκιά δεν βγαίνει ποτέ μπροστά!», αναφέρει ο ίδιος τονίζοντας ότι η ενορχηστρωτική αλλαγή που έκαναν είναι ότι έχουν προσθέσει σαξόφωνο και πιάνο που δεν υπήρχαν στο πρωτότυπο έργο.

“Ο Πέτρος και ο Λύκος”

«Ένα παραμύθι με πολλά νοήματα και διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε!», δηλώνει ενθουσιασμένος!

Σχεδιάζουν και μια μικρή περιοδεία της παράστασης αλλά αυτό είναι κάτι που θα προγραμματίσουν αργότερα, εφ’ όσον ολοκληρώσουν τις παραστάσεις από τον Ελληνικό Κόσμο, κάτι που δεν βλέπουμε να γίνεται καθώς παίρνουν συνεχώς παρατάσεις!

Βρείτε την προπώληση και τις ημερομηνίες εδώ: Viva.gr

Η αισιόδοξη στάση του και η βάση που δίνει στην φιλία

Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι το πως ο ίδιος βρίσκει το κουράγιο και είναι τόσο θετικός σε μια τόσο δύσκολη περίοδο! «Δεν μπορώ να κάτσω στο σπίτι μου και να περιμένω πότε θα καταστραφεί στο σύμπαν! Πρέπει να αντιμετωπίζεις την ζωή αισιόδοξα και να μην συμβαίνει όλο αυτό που συμβαίνει γιατί αλλιώς θα επηρεάσει πάρα πολύ και την ψυχολογία σου και όλα»! Και χαιρόμαστε πάρα πολύ που το βλέπει έτσι γιατί είναι κάτι που χρειαζόμαστε οι υπόλοιποι! Τέτοια άτομα που μπορούν και μεταδίδουν αισιοδοξία!

Το επάγγελμά μας έχει να κάνει με ανθρώπους και με επικοινωνία, οπότε εάν δεν επικοινωνείς με τον άλλον δεν μπορείς να έχεις και καλό αποτέλεσμα επί σκηνής!

«Με τους συναδέλφους ηθοποιούς έχω μία καλή σχέση και κυρίως δουλεύω με ανθρώπους που έχω μία φιλική σχέση!», μας εξηγεί ο ίδιος με αφορμή την απουσία του Ρένου Χαραλαμπίδη πλέον από την παράσταση λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

«Όταν κάνεις θέατρο πρέπει να έχεις μία επαφή καλύτερη για να λειτουργήσει και καλύτερα επί σκηνής! Το επάγγελμά μας έχει να κάνει με ανθρώπους και με επικοινωνία, οπότε εάν δεν επικοινωνείς με τον άλλον δεν μπορείς να έχεις και καλό αποτέλεσμα επί σκηνής!»

“Ο Πέτρος και ο Λύκος”

Η σχέση του Χρήστου Τριπόδη με την τηλεόραση

«Θα με δείτε στην τηλεόραση όταν βρω τον χρόνο για να το κάνω γιατί καλώς ή κακώς είμαι τόσο πολύ απορροφημένος με τα δικά μου πράγματα που για να εμφανιστώ στην τηλεόραση θα πρέπει ή να μου αρέσει πολύ αυτό που θα κάνω ή να είναι κάποιος πάρα πολύ φίλος μου! Δεν μπορώ να πάω να κάνω τηλεόραση για να κάνω τηλεόραση!», απαντάει σε ερώτηση ακροατή για το αν θα τον δούμε σύντομα και στην τηλεόραση.

«Έχω κάνει πάρα πολύ τηλεόραση, την αγαπώ την τηλεόραση αλλά μου τρώει πάρα πολύ χρόνο όλη η δουλειά που κάνω και με τα παιδικά και με τις παραγωγές στον Ελληνικό Κόσμο» και συνεχίζει εξηγώντας το πόσο περιορισμένο χρόνο έχει λόγω της τεράστιας δημιουργικότητάς του στον τομέα των παραγωγών στο θέατρο με την εταιρία ΜΕΘΕΞΙΣ.

Να σημειωθεί ότι με την εταιρία ΜΕΘΕΞΙΣ έχουν πραγματοποιήσει 22 παραστάσεις από το 2013 και συνεχίζουν ακάθεκτοι!

“Εκτός Ελέγχου”, η νέα παράσταση του Αρκά

Αποδεικνύοντας το πόσο περιορισμένος είναι ο χρόνος του, παράλληλα με την παράσταση “Ο Πέτρος και ο Λύκος” ήδη ετοιμάζουν την νέα παράσταση που αναμένεται επίσης να γίνει μεγάλη επιτυχία!

«Θα κάνουμε πάλι στον Ελληνικό Κόσμο από αρχές Μαρτίου, μετά την Καθαρά Δευτέρα, θα ανεβάσουμε ένα καινούριο έργο του Αρκά με τίτλο “Εκτός Ελέγχου”»!

Πρωταγωνιστές θα είναι ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ο Αντώνης Λουδάρος, ο Πάνος Σταθακόπουλος και ο 11άχρονος Μανώλης Γκίνης, που τον γνωρίσαμε από την σειρά «Τα καλύτερα μας χρόνια» στην ΕΡΤ1.

Εμείς του ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

Ακολουθήστε τον Χρήστο Τριπόδη:

Facebook | Instagram

Ακολουθήστε την εταιρία ΜΕΘΕΞΙΣ

Facebook

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%