NG Συνεντεύξεις

Daddy’s Work Blues Band | Οι μπλουζίστες παλιόφιλοι κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο | Συνέντευξη

today19 Φεβρουαρίου, 2022 4

Background
share close
  • cover play_arrow

    Daddy’s Work Blues Band | Οι μπλουζίστες παλιόφιλοι κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο | Συνέντευξη New Generation Radio

Οι Daddy’s Work Blues Band μας βάζουν στο “Σύμπαν” τους με αφορμή τον πρώτο τους δίσκο “First”! Ακούστε την συζήτηση που είχαν με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022.

Daddy’s Work Blues Band

Η καλύτερη παρέα γενικότερα, πόσω μάλλον την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Μια παρέα παλιόφιλων από το σχολείο που μαζεύονται για να παίξουν μουσική επειδή το λατρεύουν και το αποτέλεσμα είναι το κάτι άλλο! Στην τελική αυτό είναι η μουσική! Παρέα, αγάπη και διάθεση να μοιραστείς!

Και μόνο που ήταν μαζί μας εκείνη την ημέρα μας μετέδωσαν τόση ωραία ενέργεια, δικαιολογημένα στα live τους γίνεται πάντα χαμός μεταμορφώνοντας κάθε βραδιά σε αξέχαστη και μοναδική! Οι ίδιοι είχαν μαζευτεί για να ανοίξουν ένα μπουκάλι ουίσκι και μας έκαναν την τιμή έστω αυτά τα λεπτά να μας μεταδώσουν λίγο την δική τους ατμόσφαιρα! Την ατμόσφαιρα και την αυθεντικότητα μιας άλλης εποχής!

Τα μέλη της παρέας των Daddy’s Work Blues Band είναι:

  • Δημήτρης Δουλγερίδης – ηλεκτρική κιθάρα, φωνή
  • Στάθης Ανέστης – μπάσο
  • Ευθύμιος Πολύζος – ντραμς
  • Γιάννης Παχίδης – φυσαρμόνικα

Γνωρίζονται σχεδόν από πάντα!

Στην ερώτηση πόσα χρόνια γνωρίζονται παίρνει τον λόγο ο Δημήτρης Δουλγερίδης, καθώς μιλούσαν όλοι μαζί σε ανοιχτή ακρόαση «Εν τάχει να σου πούμε ότι με τον Γιάννη Παχίδη γνωριζόμαστε από 5 ετών», δηλώνει και μας αφήνει όλους με ανοιχτό το στόμα!

«Ο Θέμης Πολύζος εμφανίστηκε λίγο πιο μετά! Είμαστε στην ίδια γειτονιά! Τελευταίος ήρθε ο Στάθης αλλά ήταν δίπλα μας! Εμείς δηλαδή είμαστε Περιστεριώτες, αυτός Αιγαλεώτης!», μας εξηγεί και συμπληρώνει ο Γιάννης Παχίδης «Με τον Θέμη γνωριστήκαμε όταν ήταν μεγάλος, κάπου στα 12 δηλαδή! Με τον Στάθη όταν ήταν ακόμα πιο μεγάλος, ήταν έφηβος δηλαδή, στα 17!»

«Σχεδόν όλη μας την ζωή είμαστε σαν αδέρφια!», μας εξηγούν αφού όλα τα στάδια της ζωής τους τα πέρασαν παρέα!

Όλα αυτά τα χρόνια, από τα παιδικά τους χρόνια έχουν παραμείνει αυτή η ζεστή παρέα! Έχουν περάσει από όλα τα στάδια της ζωής τους παρέα, παίζοντας μουσική! Ένα φαινόμενο τόσο σπάνιο, ίσως πιο σπάνιο και από τον έρωτα των «παραμυθιών», καθώς αυτός έχει να κάνει με δύο άτομα μόνο και όχι με τέσσερα! Είναι τόσο τυχεροί, όσο κάποιος που κέρδισε λαχείο, μιας και είναι το ίδιο σπάνιο!

«Σχεδόν όλη μας την ζωή είμαστε σαν αδέρφια!», μας εξηγούν αφού όλα τα στάδια της ζωής τους τα πέρασαν παρέα!

«Πολύ κλάμα, πολύ γέλιο αλλά όλα ήταν όμορφα!», δεν προλαβαίνει να τελειώσει την πρότασή του και συμπληρώνει κάποιος «και πολύ τσακωμό!», και ξεσπάμε όλοι στα γέλια!

Πώς προέκυψε η μουσική στην παρέα τους!

«Μουσικοί από πολύ μικροί, είχαμε ίδια ακούσματα, μας συγκίνησε πολύ η μουσική που παίζουμε, το blues δηλαδή, παράλληλα όμως και με άλλα ακούσματα!», μας εξηγεί ο Δημήτρης βάζοντάς μας στο κλίμα!

«Προέκυψε όμως! Έπαιξα από πολύ μικρός κιθάρα, το ίδιο και ο Στάθης, όσον αφορά στα έγχορδα. Βέβαια και οι άλλοι ακολούθησαν πολύ σύντομα! Ο Γιάννης δηλαδή πήρε μια φυσαρμόνικα… Ήταν η κλίση μας και μας βγήκε εντελώς φυσικά! Ο καθένας δηλαδή πήρε το όργανο που αγαπούσε», μας αναφέρουν συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον, δείχνοντάς μας πόσο αυθόρμητα και φυσικά έγιναν όλα!

«Αυτός ο δίσκος έχει την ψυχή μας, τα βιώματά μας και αυτό που επί της ουσίας θέλουμε να δώσουμε με αυτή την συλλογή τραγουδιών!»

«Δεν διάλεξε ο καθένας το όργανο που μπορούσε να παίξει καλύτερα γιατί δεν είμαστε κα παιχταράδες, αλλά παίζουμε με την ψυχή μας!», υπογραμμίζουν δείχνοντας πόσο πολύ αγαπάνε αυτό το είδος, στο οποίο έχουν περάσει τέρατα δεξιοτέχνες, αλλά μην υπερβάλλουμε, ή πιο σωστά μην τους πιστεύετε!

FIRST – Ο δίσκος τους

Είναι εξαιρετικός δίσκος και έχουν κάνει φοβερή δουλειά και στις διασκευές και στα δικά τους κομμάτια! Ένας δίσκος βγαλμένος από την ψυχή τους, τον έρωτά τους για την μουσική και την αγάπη τους για την οικογένεια που έχουν μαζί όλα αυτά τα χρόνια!

«Τεχνικά δεν ξέρω πως μπορεί να κρίνει κάποιος αυτό τον δίσκο μα έχει την ψυχή μας, τα βιώματά μας και αυτό που επί της ουσίας θέλουμε να δώσουμε με αυτή την συλλογή τραγουδιών! Στην ουσία ήταν ένα μάζεμα όλης αυτής της πορείας σαν φίλοι, σαν παίξιμο, σαν γούστο, σαν ευχαρίστηση, σαν όλα αυτά που νιώθουμε, προσπαθώντας να τα συμπεριλάβουμε ερασιτεχνικά μέσα στον δίσκο.»

Μία εξαιρετική έκδοση! Από τις λίγες που είναι τόσο ολοκληρωμένες, με το booklet τους, τα όμορφα λόγια για τους συντελεστές και τους συνεργάτες! με τους στίχους, τις φωτογραφίες, τα πάντα!

Βρείτε το στο bandcamp εδώ: Daddy’s Work Blues Band

Ο δίσκος είναι αφιερωμένος σε δύο πολύτιμους φίλους

Αυτά τα 8 τραγούδια δεν είναι τυχαίες επιλογές. Άφησαν αρκετό υλικό που δεν το έχουν συμπεριλάβει και σύντομα θα προγραμματίσουν πως θα το μοιραστούν μαζί μας. Ένας δίσκος που πέρασε πολλά για να ολοκληρωθεί και να κυκλοφορήσει αλλά ήταν οι ίδιοι αποφασισμένοι να γίνει ώστε να τον αφιερώσουν και σε φίλους τους που πλέον δεν είναι στην παρέα τους…

«Ο δίσκος First πέρασε από σαράντα κύματα για να ολοκληρωθεί… Όπως γράφουμε και στο CD, είναι και αφιερωμένος σε κανα δυο φίλους που δεν είναι μαζί μας πλέον»

«Όπως γράφουμε και στο CD, είναι και αφιερωμένος σε κανα δυο φίλους που δεν είναι μαζί μας πλέον», μοιράζονται μαζί μας.

«Στην ουσία ο δίσκος First πέρασε από σαράντα κύματα για να ολοκληρωθεί», τονίζουν. «Το ξεκινήσαμε, χάσαμε τον πρώτο φίλο μας που είχε στούντιο και ηχογραφούσαμε, ο οποίος έφυγε ξαφνικά! Επίσης, άλλος ένας παλιότερος φίλος που ήταν παρεούλα κι αυτός, οδηγός σε κάποια πραγματάκια…», μας λένε αναφέροντας την μία πλευρά!

Από την άλλη: «Έχει αυτό το μελαγχολικό μέρος αλλά έχει και πάρα πολύ ευτυχισμένες στιγμές, πάρα πολύ ξενύχτι, πάρα πολλές μπύρες, πάρα πολύ γέλιο, κλάμα, αρκετούς τσακωμούς, πολλά ταξίδια…»

Δύο φίλοι που όχι απλά δεν έφυγαν, έχουν μείνει μέσα τους, στην καρδιά τους, στον πρώτο τους δίσκο και σε όλους τους επόμενους!

Εκτός από τα δικά τους κομμάτια επέλεξαν και κάποιες διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών που τους έχουν στιγματίσει. «Πρώτα από όλα Peter Green και Fleetwood Mac, μια τεράστια μπάντα και επιρροή δικιά μας», μας λένε αναφερόμενοι στο “Rollin’ man”. «Η επόμενη είναι το Hellbound Train από Savoy Brown. Και τέλος ένα παλιό κλασσικό blues, το “Death Don’t Have No Mercy” του Reverend Gary Davis κλείνει τον δίσκο!»

Βέβαια οι διασκευές παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο συγκρότημά τους, καθώς για πολλά χρόνια έπαιζαν μόνο διασκευές και μετά από πολλά χρόνια ξεκίνησαν να γράψουν τα δικά τους κομμάτια.

«Εγώ είμαι μέσα σαν τον Κακοφωνίξ! Με έχουν κρεμάσει κάπου θυμωμένο και δεν με αφήνουν να μιλάω»

Στο στούντιο!

«Υπάρχει κάποια ιδέα που κάποιος την φέρνει, την επεξεργαζόμαστε, συζητάμε όλοι μαζί, σκοτωνόμαστε, γκρινιάζουμε πάνω στην ιδέα, την αναπτύσσουμε αν θέλεις…», μας λένε συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον κάνοντάς μας να γελάμε.

«Εγώ είμαι μέσα σαν τον Κακοφωνίξ! Με έχουν κρεμάσει κάπου θυμωμένο και δεν με αφήνουν να μιλάω», μας λέει ο Γιάννης και συμφωνούν και οι υπόλοιποι! χαχαχα!

Είναι μαγικό το πως έχουν δέσει μέσα σε αυτή την παρέα και πως έχουν αποδεχτεί και αγκαλιάσει ο καθένας τα σημεία του άλλου! «Μεγαλώσαμε έως γεράσαμε και έτσι κι αλλιώς και να θέλουμε να αλλάξουμε δεν μπορούμε! Οπότε έτσι θα πορευτούμε τώρα μέχρι το τέλος και όσο πάει!» μας λέει ο Δημήτρης και συμπληρώνει ο Ευθύμης «Πολλές φορές το ελάττωμα το μεταστρέφεις και μπορείς να το κάνεις και προτέρημα!»

Τα live

Ένα συγκρότημα που το έχουμε μάθει από τα live του και από το κλίμα που δημιουργούν κι έχουν χτίσει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι άλλο από το κλίμα της παρέας! Και εκείνοι ανυπομονούν να ξανά αρχίσουν τα live!

«Είναι ωραίο το να συζητάμε αλλά ακόμα πιο ωραίο θα είναι να τελειώσουν όλα αυτά και να ξαναβρεθούμε στους χώρους που μπορούμε να παίξουμε όλοι μαζί! Να επικοινωνούμε, να αγκαλιαζόμαστε και να είμαστε όσο πιο σφιχτά μπορούμε», μας λένε κάνοντας μια ευχή ουσιαστικά, βρίσκοντάς μας όλους σύμφωνους και ανυπόμονους να πραγματοποιηθεί!

«Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω! Είναι ο απόλυτος ρόλος της μουσικής, ειδικά οι μουσικές που μιλάνε για βιώματα, συναισθήματα, ταλαιπωρίες αγάπες, προδοσίες και τα λοιπά, με πολλές μπύρες ουίσκι και τα συναφή, θέλουν επικοινωνία!

Όλοι μας κατ’ αρχάς αναμένουμε να γίνει η παρουσίαση του δίσκου, καθώς έχει μεγάλη διαφορά η ηχογράφηση από την ζωντανή εκτέλεση! «Αλλιώς είναι αυτό που είναι γραμμένο στο στούντιο, το οποίο μας βγήκε η ψυχή να το βγάλουμε. Καταλαβαίνουν κάποιοι τι σημαίνει ψυχή όταν γράφει μόνος σου στο στούντιο, ενώ στο live είναι όλη η οικογένεια μαζί! Επικοινωνούμε και αυτή η επικοινωνία στην σκηνή βγάζει ένα vibe που θέλουμε να το μεταδώσουμε!», μας εξηγεί ο Γιάννης!

«Έχει μαζευτεί πολύ υλικό μέσα μας όλον αυτό τον καιρό και η ανάγκη είναι να μεταδοθεί αυτό προς τα έξω! Έχουμε ανάγκη λοιπόν να επικοινωνήσουμε, να μοιράσουμε πράγματα, συναισθήματα λύπης, χαράς… και πολλά ακόμα. Όλα αυτά πρέπει να τα επικοινωνήσουμε, να φύγουν από πάνω μας!», υπογραμμίζουν!

«Εμείς ζούμε και αναπνέουμε για τα ζωντανά!, φωνάζει από το βάθος ο Δημήτρης.

«Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω! Είναι ο απόλυτος ρόλος της μουσικής, ειδικά οι μουσικές που μιλάνε για βιώματα, συναισθήματα, ταλαιπωρίες αγάπες, προδοσίες και τα λοιπά, με πολλές μπύρες ουίσκι και τα συναφή, θέλουν επικοινωνία! Δεν είναι να είμαστε σπίτι και να ακούμε cd…», αναφέρει εμφανώς απογοητευμένος από την όλη κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο ο Στάθης.

Μακάρι σύντομα να ανταμώσουμε σε ένα live τους και να γιορτάσουμε τον έρωτά μας για την επικοινωνία μέσω της μουσικής αυτή την φορά!

Μέχρι τότε ακούστε αν δεν έχετε ακούσει το ηχητικό της συνέντευξης να το ακούσετε έχει πολύ χαβαλέ ειδικά στις απαντήσεις τους σε μηνύματα ακροατών!

Μετέτρεψαν μία «ρομαντική» γιορτή σε μία όμορφη βραδιά με πολύ γέλιο… Φανταστείτε τι γίνεται στα live τους!

Ακολουθήστε τους Daddy’s Work Blues Band 

Facebook | Youtube | ReverbNation | Bandcamp

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%