NG Συνεντεύξεις

Demetria: «Όσο περνούσε ο καιρός σταμάτησε η δημιουργία να είναι ανάγκη και έγινε η Demetria!» | Συνέντευξη

today25 Ιουλίου, 2022 6 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    Demetria: «Όσο περνούσε ο καιρός σταμάτησε η δημιουργία να είναι ανάγκη και έγινε η Demetria!» | Συνέντευξη New Generation Radio

H Demetria μας ξεναγεί στο δημιουργικό της “Σύμπαν” με αφορμή το νέο της άλμπουμ “Pillow Shifter”! Ακούστε την συζήτηση που είχαν με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022.

Το “Pillow Shifter” είναι το τρίτο άλμπουμ της Demetria (Ντεμέτρια), κάτι που μας ξαφνιάζει ευχάριστα αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζει και η ίδια είναι το τρίτο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει και το δεύτερο που είναι σόλο!

Ήδη από το Μουσικό Σχολείο που αποφοίτησε δημιουργούσε μουσική και δικούς της μουσικούς κόσμους. «Είναι μια ανάγκη που έχω από πολύ πολύ μικρή το να φτιάχνω δικά μου πράγματα ό,τι κι αν είναι αυτό. Με την μουσική ξεκίνησε γύρω στα τέλη του δημοτικού με αρχές γυμνασίου. Εκεί άρχισα να γράφω τα δικά μου πραγματάκια», μας αναφέρει βάζοντάς μας στο κλίμα.

«Όσο περνούσε ο καιρός σταμάτησε να είναι ανάγκη και άρχισε να γίνεται η Demetria! Ένα μέρος του εαυτού μου.»

Μουσική ξεκίνησε στην 3η Δημοτικού. «Η μητέρα μου έπαιζε πολύ συχνά κιθάρα και άκουγε πολλή μουσική, όπως και ο μπαμπάς μου και ο θείος μου. Ακούγαμε μουσική. Είχα την επιρροή αλλά ήταν και κάτι που από μόνη μου κάπως ένιωσα ότι με ελκύει και ήθελα να το γνωρίσω»

Έτσι ξεκίνησε πιάνο και ήταν πραγματικά “έρωτας με την πρώτη ματιά” για εκείνη. Δεν είχε ποτέ δεύτερες σκέψεις και απλά προχωρούσε δημιουργώντας και μοιράζοντας μαζί μας αυτό το ταξίδι ανακάλυψης και εξερεύνησης της Demetria.

Pillow Shifter

Αυτός ο δίσκος ξεκίνησε από κάποια όνειρα που έβλεπε η ίδια μέσα στην καραντίνα. «Αρχικά ξεκίνησε από καθαρή περιέργεια. Ήθελα να καταγράψω κάποια όνειρα, κάποιους εφιάλτες χωρίς να έχω στο μυαλό μου ότι θα καταλήξει να γίνει κάποιο μουσικό project.»

Αυτό την βοηθούσε να “ξορκίσει” και κάποια αρνητικά όνειρα… Ένα άλμπουμ που ξεκίνησε κυριολεκτικά από τον κόσμο των ονείρων και μετουσιώθηκε σε αυτή την πραγματικότητα.

«Μετά από καιρό είδα, όπως και με πολλά άλλα πράγματα, ότι για να κλείσω αυτό τον κύκλο έπρεπε κάπως να τα αξιοποιήσω» μας εξηγεί για την μετάφραση των ονείρων μέσω της δημιουργίας σε ονειρικά κομμάτια!

Σε περίπτωση που ακόμα δεν έχει ακούσει τον δίσκο βρείτε τον στο Spotify :

Όταν αποφάσισε ότι θα δημιουργήσει αυτό το άλμπουμ έψαξε όσους περισσότερους μύθους και ιστορίες μπορούσε που αφορούν στα όνειρα από διάφορους πολιτισμούς και περιόδους.

Έτσι ανακάλυψε τον Pillow Shifter ή αλλιώς Makuragaeshi, ένα κακό πνεύμα του ύπνου σύμφωνα με ένα Ιαπωνικό μύθο. Συγκεκριμένα παραμονεύει γύρω μας την ώρα που κοιμόμαστε και περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να μετακινήσει το μαξιλάρι μας. Αν καταφέρει να το κάνει αυτό, τότε η ψυχή μας κινδυνεύει να μην γυρίσει ποτέ ξανά στο σώμα μας με αποτέλεσμα να κοιμηθούμε αιώνια.

Αυτός ήταν ο κακός που έψαχνε και της ταίριαζε ώστε τον αντιμετωπίσει η Ονειροταξιδιώτρια μέσα στην Ονειροχώρα του άλμπουμ της! Ένα μαγικό μέρος που εγκυμονεί κινδύνους και πύλες που μπορεί να σε παγιδεύουν σε όνειρα / εφιάλτες.

Μία τέτοια πύλη περιγράφεται και στο video clip “Cinderella – Sunshine” η Ονειροταξιδιώτρια να παγιδεύεται μέσα σε μια πύλη – εφιάλτη μαζί με πλάσματα που έχει δημιουργήσει το υποσυνείδητο της

Στις ενορχηστρώσεις παρατηρούμε ότι ξεχωρίζει η φωνή της, η οποία έχει πάρει την θέση αρκετών οργάνων, η οποία μας μεταφέρει στο κλίμα της Ονειροχώρας.

«Προσπάθησα πολύ να χρησιμοποιήσω την φωνή μου όχι τόσο ως μια lead φωνή που τραγουδάει μια συγκεκριμένη μελωδία. Προσπάθησα να την χρησιμοποιήσω ως ένα όργανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα ηχοχρώματα ή σε πολλές στρώσεις… Σαν να είναι πιάνο ας πούμε!»

Όπως και στις προηγούμενες δουλειές που έχει κυκλοφορήσει είναι ένας δίσκος που είναι δικό της δημιούργημα από την ηχογράφηση μέχρι και την μίξη. «Είναι ένα project που δημιουργήθηκε εδώ, μες το σαλόνι μου», μας λέει χαρακτηριστικά. Το mastering το έχει κάνει ο Γιώργος Πρινιωτάκης στα Artracks Studios.

«Στο artwork είχα την τιμή να συνεργαστώ με ανθρώπους από εδώ, από την Κέρκυρα», μας λέει ενθουσιασμένη! Συγκεκριμένα στο video clip της “Cinderella – Sunshine” βλέπουμε μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που συμμετέχουν και όπως μας λέει και η ίδια, είναι παράδειγμα της δυνατής κοινότητας που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους στην Κέρκυρα! «Όλα τα παιδιά έχουν πολλή όρεξη και βοηθάμε πολύ ο ένας τον άλλον σε τέτοιου είδους project», μας λέει βάζοντάς μας περισσότερο στην ωραία ατμόσφαιρα που έχουν φτιάξει!

Το σημαντικό είναι ότι δεν ισχύει μόνο στην μουσική αλλά και σε άλλες μορφές τέχνης από τα Πανεπιστήμια. Έχουν φτιάξει ομάδες και δημιουργούν project ολοκληρωμένα, με φρέσκιες ιδέες και πολλή όρεξη!

Το artwork και στον σχεδιασμός τον ανέλαβε η Ελένη Κεσαπίδου, ο Χρήστος Αλεξόπουλος επιμελήθηκε την έκδοση του δίσκου. Ο Vinylios έβγαλε τις φωτογραφίες και επιμελήθηκε στο styling του άλμπουμ, η Γεωργία Πλαστάρα έκανε το makeup και τα ρούχα που βλέπουμε είναι από τις Muses Corfu.

Στόχος της είναι να κάνει περισσότερα live, καθώς η δημιουργία δεν σταματάει ποτέ! Όλο και κάτι σχεδιάζει, γράφει, δημιουργεί μιας και είναι κομμάτι της καθημερινότητάς της.

Στις 29 Ιουλίου θα συμμετέχει στο αγαπημένο φεστιβάλ Saristra στην Κεφαλλονιά και αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς από την νέα σεζόν οργανώνει την παρουσίαση του δίσκου της στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Κέρκυρα!

Ακολουθήστε την Demetria:

Facebook | Instagram | Youtube | Bandcamp | Spotify

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%