NG Συνεντεύξεις

Το δημιουργικό Σύμπαν του Θανάση Τζίνγκοβιτς | Συνέντευξη | Παρουσίαση δίσκου “DZINGOVIC”

today3 Νοεμβρίου, 2021 3

Background
share close
  • cover play_arrow

    Το δημιουργικό Σύμπαν του Θανάση Τζίνγκοβιτς | Συνέντευξη | Παρουσίαση δίσκου “DZINGOVIC” New Generation Radio

Ο Θανάσης Τζίνγκοβιτς μας ξεναγεί στο δημιουργικό του “Σύμπαν” με αφορμή το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ “DZINGOVIC”, που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από την Veego Records. Ακούστε την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Τρίτη 2 Νοεμβρίου.

Στην ουσία ήταν η ανάγκη του για δημιουργία την περίοδο της καραντίνας, την οποία όμως έχει έτσι κι αλλιώς ανεξαρτήτως συνθηκών.

Στην αρχή έγραψε τέσσερα κομμάτια και ήθελε να βγάλει μία κασέτα για προσωπική χρήση. Τα έδωσε στον Ανδρέα Μητρέλη από την Veego Records και εκείνος του πρότεινε να κυκλοφορήσουν ένα δίσκο με κάποια τραγούδια ακόμα.

Αυτό ήταν!

“DZINGOVIC”, το εξώφυλλο του δίσκου δημιούργησε το Replica Studio

Σήμερα έχουμε την χαρά να μιλάμε για τον πρώτο του προσωπικό δίσκο “DZINGOVIC”, ο οποίος εμπεριέχει 8 τραγούδια μεταξύ των οποίων και μία διασκευή στο “Αύριο Πάλι” του Σταύρου Ξαρχάκου. Αυτό ήταν και το πρώτο κομμάτι που γράφτηκε από τον δίσκο.

Δείτε το video clip του “Θέλω”, το οποίο βασίστηκε στο προσωπικό αρχείο του πατέρα του Τζίνγκοβιτς, από ταινίες 8mm. Το μοντάζ έχει επιμεληθεί το δημιουργικό Replica Studio, που υπογράφει και το εξώφυλλο του δίσκου.

To DIY είναι τρόπος ζωής για εμένα

«Για εμένα το DIY είναι σχεδόν τρόπος ζωής γιατί από πάντα είχα ένα home studio έφτιαχνα κάτι», μας εξηγεί με αφορμή το video clip που δημιουργεί ο ίδιος αυτή την περίοδο σε ένα τραγούδι του δίσκου του.

«Πάντα ήμουν σε μία τέτοια διαδικασία και έχει κάτι άμεσο όταν δημιουργείς κάτι ο ίδιος εξ’ ολοκλήρου. Έχει την λογική ότι θα χρησιμοποιήσεις ό,τι έχεις διαθέσιμο εκείνη την στιγμή. Δηλαδή μπορεί να μην χρησιμοποιήσεις τα τέλεια μηχανήματα, μπορεί όμως να χρησιμοποιήσεις ένα τετρακάναλο κασετόφωνο και να δημιουργήσεις ένα δίσκο με αυτό! Αρκεί να πιάσεις την στιγμή…»

“DZINGOVIC” βινύλιο

Το βινύλιο μπορείτε να το βρείτε είτε ηλεκτρονικά στο bandcamp και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Veego Records, είτε σε επιλεγμένα δισκάδικα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακούστε τον δίσκο στο Spotify εδώ:

Super Stereo

Με τους Super Stereo είχαν αρχίσει τις ηχογραφήσεις για τον επόμενο δίσκο τους λίγο πριν από την 1η καραντίνα και σύντομα θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο δίσκο, ο οποίος είναι σε στάδιο προπαρασκευής.

Ακούστε εδώ τον δίσκο “3” που κυκλοφόρησαν το 2018:

Super Stereo “3” σε βινύλιο

Μπείτε εδώ και βρείτε και το βινύλιο:

https://superstereo3.bandcamp.com/merch

Tuflon

Με τους “Tuflon” λίγο πριν από την καραντίνα πρόλαβαν και ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις για το πρώτο τους EP, το οποίο και κυκλοφόρησαν το 2020 και σε βινύλιο!

Ακούστε το εδώ:

“Tuflon” βινύλιο

Αγοράστε το βινύλιο εδώ:

https://tuflon.bandcamp.com/album/tuflon

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%