NG Συνεντεύξεις

Ελένη Καραγεώργου «Tο “Drive” εκφράζει την εσωτερική δύναμη που μας καλεί να κινηθούμε!» | Συνέντευξη

today29 Ιανουαρίου, 2022 6 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    Ελένη Καραγεώργου «Tο “Drive” εκφράζει την εσωτερική δύναμη που μας καλεί να κινηθούμε!» | Συνέντευξη New Generation Radio

Η Ελένη Καραγεώργου μας ξεναγεί στο “Σύμπαν” του μουσικού της project Post Lovers με αφορμή τον τελευταίο της δίσκο Drive που κυκλοφόρησε από την Inner Ear Records. Ακούστε την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Drive
by Post Lovers

To “Drive” είναι ο 2ος δίσκος του μουσικού project της Ελένης Καραγεώργου, ο οποίος είναι στην ουσία η συνέχεια και η εξέλιξη του πρώτου “Post Lovers”. Ένας δίσκος τα κομμάτια του οποίου δημιουργήθηκαν πριν από την καραντίνα, κυκλοφόρησε το 2021 και από τότε μας χαρίζει πολύ όμορφες, ανέμελες στιγμές και αναμένουμε σύντομα να τον απολαύσουμε και ζωντανά!

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι τα ίδια, καθώς πλέον έχουν γίνει μία παρέα. «Ήταν λίγο δύσκολο. Γενικά όταν πας με έτοιμο υλικό να βρεις ανθρώπους να σε βοηθήσουν για να βγει αυτό το υλικό σε live υπάρχουν αρχικά κάποιες διενέξεις γιατί ο καθένας μουσικός θέλει να παίξει τα δικά του! Ήταν δύσκολο να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι αυτό είναι το project και εάν σε ενδιαφέρει μπορείς να συμμετέχεις και βλέπουμε στην πορεία πως θα πάει!», μας αναφέρει εξηγώντας τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να βρει την πολύτιμη ομάδα της.

Τα μέλη της ομάδας της είναι:

  • Δανάη Οικονομίδου στα πλήκτρα
  • Νίκος Τσέλιος στις κιθάρες
  • Σταύρος Γεωγιόπουλος στο μπάσο

«Τώρα στα ντραμς είχαμε μία ατυχία γιατί η ντράμερ μας μάς την έκανε! Πήγε στην Τουρκία για μεταπτυχιακό, οπότε ακόμα δεν έχουμε καταλήξει! Κάνουμε κάποιες πρόβες με τον Γρηγόρη για τον νέο δίσκο ώστε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να τον παίξουμε live!»

Post Lovers

Γιατί Post Lovers και όχι Post Lover;

«Για εμένα πέραν του ότι κάθομαι και γράφω την μουσική, τους στίχους και όλα αυτά, ο τρόπος που επικοινωνεί η μουσική είναι μέσα από τα live. Πάντα στην σκέψη μου είχα ότι δεν θέλω να υπάρχει ένα όνομα στον ενικό γιατί υπάρχουν κι άλλοι μουσική επάνω! Ήθελα να υπάρχει ένα όνομα στον πληθυντικό γιατί δεν θα ήθελα να πάνε να δούνε την Ελένη αλλά να πάνε να δούνε τους “Κάτι”! Γιατί είναι όντως πολλοί πάνω στην σκηνή», απαντάει η ίδια!

Το όνομα το βρήκε όταν άκουσε μία φίλη της να αναφέρει τυχαία, πάνω σε μια κουβέντα που είχαν για τα είδη της μουσικής (post rock, indie κλπ) την φράση “Post Lover”! Έτσι το έκανε πληθυντικό και το κράτησε!

Παρουσίαση του δίσκου

Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και σύντομα α απολάυσουμε την live παρουσίαση του δίσκου!

Ο δίσκος βγήκε το 2021 οπότε αντιμετώπισε όλες τις δυσκολίες της εποχής στην παρουσίασή του και στην άμεση επικοινωνία του με τον κόσμο

«Κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο ακριβώς και είναι σαν να μην έχουμε βγάλει δίσκο!», δηλώνει με μία χιουμοριστική διάθεσή καθώς αυτό συμβαίνει «και σε όλους όσοι έχουν βγάλει δίσκο αυτό τον καιρό!»

«Δεν ήθελα κι εγώ να βιαστώ! Είχα πάει σε κανα 2 live αυτό το διάστημα με τα μέτρα και όλα αυτά… Νομίζω ότι τελικά πιο πολύ ανησυχούσα παρά διασκέδαζα», ομολογεί και μας βρίσκει σύμφωνους σε αρκετά.

Drive – Clear Vinyl LP 180 gram

Ο δίσκος λέγεται Drive αλλά βλέπουμε μία κοπέλα να τρέχει!

«Ναι, το “Drive” το έχω χρησιμοποιήσει για να εκφράσω την εσωτερική δύναμη που αισθανόμαστε όλοι μέσα μας και μας παρακινεί να ενεργοποιηθούμε – κουνηθούμε! Αυτό που έκανα εγώ ήταν να γράψω κάτι κομμάτια. Δεν έκανα κάτι άλλο! Απλά ξεκουνήθηκα και αυτό ήταν το κοινό συστατικό αυτών των 10 κομματιών! Το καθένα για τον λόγο του κάπως με μετακίνησε εσωτερικά προς τα κάπου», μας εξηγεί!

Σχετικά με το artwork: «Και στα 2 άλμπουμ έχει αναλάβει ο αδερφός μου τα εξώφυλλα γιατί είναι γραφίστας.» Εκείνη βρίσκει την ιδέα περίπου και όλο το στήσιμο το κάνει ο αδερφός της Πάνος Καραγεώργος. «Είναι και καλός τι να κάνουμε!», δηλώνει για τον αδερφό ης και συμφωνούμε υπογραμμίζοντας ότι έχουν καλλιτεχνικό DNA!

Παρ’ ότι γράφτηκε πριν από την καραντίνα είναι κάποια κομμάτια που όλοι μας νομίζαμε ότι γράφτηκαν μέσα στην καραντίνα όπως το “On The Pill”.

Το δικό της αγαπημένο κομμάτι είναι το “Long Terms”. «Είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι που είναι ουσιαστικά η εισαγωγή της δεύτερης πλευράς του βινυλίου».

«Για εμένα το κάθε κομμάτι είναι τελείως ξεχωριστό και αντιπροσωπεύει μια στιγμή που έγινε ένα συνδυασμός σκέψεων και ερεθισμάτων… κάτι που είδα, κάτι που διάβασα, κάτι που μου έκανε εντύπωση! Δεν είναι απαραίτητα κάτι που είναι χαρούμενο! Όλα τα κομμάτια έχουν μία αρχή μέση και τέλος που είναι αυτό που σκέφτηκα εκείνη την στιγμή μαζί με αυτή την μουσική!», αναφέρεται σχετικά με την διάθεση του δίσκου!

«Απλουστεύτηκαν οι διαδικασίες για εμένα και πήρα αποφάσεις πολύ πιο γρήγορα χωρίς να έχω αμφιβολίες»

Η homemade παραγωγή του δίσκου!

Στον πρώτο δίσκο παραγωγός ήταν ο Coti K. και η ίδια έμαθε πολλά από εκείνον! «Πήρα πάρα πολλά μαθήματα από την συνεργασία μας! Δεν είχα ιδέα πως γίνεται αυτό. Στον δεύτερο δίσκο είπα θα προσπαθήσω να το κάνω μόνη μου και ουσιαστικά έγινε μέσα στο σπίτι αυτός ο δίσκος! Δεν το πιστεύω κι εγώ ότι έχει συμβεί αλλά όντως έχει γίνει εδώ σε αυτό τον χώρο από τον οποίο σας μιλάω!» Οι εγγραφές του δίσκου είχαν ξεκινήσει πριν από την καραντίνα αλλά η μίξη και το mastering έγιναν με την ευκαιρία της πρώτης καραντίνας. Να σημειωθεί ότι την μίξη την έξανε μαζί με τον Σταύρο Γεωργιόπουλο.

Στον δίσκο “Drive” φαίνεται πιο αποφασισμένη και πιο κατασταλαγμένη σε πολλά! «Απλουστεύτηκαν οι διαδικασίες για εμένα και πήρα αποφάσεις πολύ πιο γρήγορα χωρίς να έχω αμφιβολίες», μας εξηγεί.

Ακολουθήστε τους Post Lovers εδώ:

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify | Bandcamp

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%