NG Συνεντεύξεις

Οι Guppy Fish ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια και είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ! | Συνέντευξη

today1 Δεκεμβρίου, 2022 9 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    Οι Guppy Fish ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια και είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ! | Συνέντευξη New Generation Radio

Οι Guppy Fish μας βάζουν στο Σύμπαν του τελευταίου τους άλμπουμ “The Fall of Man”, με αφορμή το live τους στο six d.o.g.s αυτή την Παρασκευή 2/12! Ακούστε την συζήτηση που είχαν “Κάπου στο Σύμπαν” με την Βασιλεία Περόγλου την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022.

Οι Guppy Fish είναι μία μπάντα που υπάρχει από το 2011, με ένα μικρό διαλειμματάκι για ανασύνταξη και πλέον, αφού πέρασαν και τις καραντίνες δεν τους σταματάει τίποτα! Το σημαντικό είναι ότι έχουν συμπληρωματικές προσωπικότητες, με πολύ χιούμορ και διάθεση για να δημιουργήσουν και να μας μεταδώσουν την ατμόσφαιρά τους!

Τα μέλη σήμερα είναι:

  • Μάνος Τζανουδάκης – φωνή, πιάνο, keyboeards
  • Κώστας Κόκκαλος – κιθάρα, φωνητικά
  • Ξενοφών Τσαντίλας – μπάσο
  • Βαγγέλης Καρδαμίτσης – ντραμς

Για να μπείτε στο κλίμα βάλτε να ακούτε τον δίσκο “The Fall of Man”:

Το όνομά τους το βρήκε ο προηγούμενος μπασίστας της μπάντας σε μία “Πεντελιώτικη” χειμωνιάτικη βραδιά που είχαν αποκλειστεί από το χιόνι!. «Είχε κάτι πολύχρωμα ψαράκια σε ένα ενυδρείο που λεγόντουσαν guppy fish! Επειδή και η μουσική μας έχει πολλά χρώματα το επιλέξαμε!»

“The Fall of Man”

Ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2020! Στην ουσία ήταν ένα κλείσιμο ενός κύκλου ώστε να μπορέσουν από εκεί και πέρα να δημιουργήσουν τα επόμενα κομμάτια με το νέο στήσιμο της μπάντας.

«Βασικά τα περισσότερα κομμάτια υπήρχαν από πριν», μας εξηγούν. Στην ουσία είχαν βγάλει ένα EP το 2014 κυκλοφόρησαν ένα EP με τίτλο “Constant Motion Of Vanity”, στο οποίο εμπεριέχονται τέσσερα κομμάτια. «Μετά από αυτό σταματήσαμε και για τρία χρόνια ήμασταν εντελώς ανενεργοί ως μπάντα!»

Έκαναν απλά παρέα μέχρι που το 2017 βρήκαν τον Βαγγέλη Καρδαμίτση! «Με ντραμς, πλήκτρα, φωνή, κιθάρα και χωρίς μπάσο, πολλές φορές ήταν προηχογραφημένο, -σε πολύ δύσκολες συνθήκες δηλαδή- επιμείναμε από το 2017 μέχρι το 2019 και βγάλαμε αυτό τον δίσκο.»

Παρόλο που είχαν κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα και αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες δεν σταμάτησαν να συνεχίζουν! Αυτό και μόνο αξίζει πολλά συγχαρητήρια! Αφού κυκλοφόρησε ο δίσκος ήρθε στο συγκρότημα ο Ξενοφών Τσαντίλας στο μπάσο και κλείδωσε η ομάδα!

Τώρα δεν τους σταματάει κανείς! Αφού πέρασαν όλες αυτά τα εμπόδια και είχαν και τον χρόνο λόγω της πανδημίας να ξεκινήσουν νέα δικά τους «Πάμε και για ηχογράφηση μετά το live σιγά σιγά», δηλώνουν οι ίδιοι αποφασισμένοι, τονίζοντας ότι θα γίνουν κι άλλα live!

Η δημιουργική διαδικασία

«Οι καλύτεροι στίχοι που έχουν έρθει ποτέ στην μπάντα είναι του Βαγγέλη», δηλώνει ο Μάνος βάζοντάς μας στην δημιουργική διαδικασία. «Τους στίχους τους μοιραζόμαστε με την Κώστα», μας λέει ο Βαγγέλης!

Το σημαντικό είναι ότι όλα γίνονται παράλληλα και ομαδικά στις πρόβες. Οι στίχοι ζυμώνονται μαζί με την μουσική και το τελικό αποτέλεσμα έχει μέσα τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα ολονών τους.

«Από το 2023 πάμε φουλ στα live και στις νέες κυκλοφορίες», αναφέρουν αφού έχουν ήδη έτοιμο μεγάλο μέρος της δουλειάς που αναμένεται να ηχογραφηθεί για να κυκλοφορήσει!

GUPPY FISH w/ HYΛΔS Live στο six d.o.g.s

Την Παρασκευή θα παίξουν τον δίσκο “The Fall of Man”, γιατί δεν τον παρουσίασαν ποτέ λόγω των συνθηκών και από εκεί και πέρα θα μοιραστούν και κάποια νέα ακυκλοφόρητα κομμάτια!

Doors: 21:00
Presale: 7€
On spot: 9€

Ακολουθήστε τους Guppy Fish:

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify | Bandcamp

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%