NG Συνεντεύξεις

Inner.D. «Δεν ξέρω αν έχει βαρύτητα να δηλώνεις καλλιτέχνης σε αυτή την χώρα» | Συνέντευξη

today4 Φεβρουαρίου, 2022 7 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    Inner.D. «Δεν ξέρω αν έχει βαρύτητα να δηλώνεις καλλιτέχνης σε αυτή την χώρα» | Συνέντευξη New Generation Radio

Inner.D. μας ξεναγεί στο “Σύμπαν” του πρώτου του προσωπικού άλμπουμ “Slaves” που κυκλοφόρησε από την Bashment Records. Ακούστε την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Ο Διαμαντής Αδαμαντίδης είναι ηθοποιός, μουσικός και μουσικός παραγωγός. Εδώ και πολλά χρόνια είναι ενεργός σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και ως μουσικός με αγαπημένους καλλιτέχνες. Μεταξύ άλλων από το 2019 είναι μέλος της μπάντας του Ταφ Λάθος.

«Μέχρι πρόσφατα δήλωνα κυρίως ηθοποιός αλλά τώρα δεν ξέρω τι να πρωτοδηλώσω. Δεν ξέρω καν αν είναι και πολύ σοβαρό να δηλώνεις καλλιτέχνης αυτές τις μέρες σε αυτή την χώρα γενικότερα…», αναφέρει σχετικά με όλα αυτά που πέρασαν και περνάνε οι καλλιτέχνες…

Ως Inner.D. μας συστήθηκε επίσημα με τον πρώτο του δίσκο Slaves to 2021 που κυκλοφόρησε από την Bashment Records.

Είχε κυκλοφορήσει και παλαιότερα κάποια singles και το EP “The Capgras Delusion” αλλά η καραντίνα τον βοήθησε να συγκεντρωθεί περισσότερο και να δημιουργήσει έναν ολόκληρο δίσκο.

«Η αλήθεια είναι ότι έσκυψα το κεφάλι λίγο περισσότερο πάνω στην μουσική τώρα το υπέροχο αυτό διάστημα με τις καραντίνες που ζήσαμε! Έτσι προέκυψε αυτός ο δίσκος ως πιο ολοκληρωμένη δουλειά!»

Βέβαια τον δίσκο τον δημιούργησε στην 2η καραντίνα. «Μάλλον με την πρώτη μπήκε ο σπόρος και στην δεύτερη λέω “Άντε πάμε τώρα”! Τώρα αν ερχόταν και τρίτη δεν ξέρω τι θα συνέβαινε», αναφέρει γελώντας!

Το artwork του δίσκου έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Θεάκος/Animated Violence

Ένας δίσκος που θέτει ξεκάθαρα το ερώτημα της ελευθερίας! Πόσο ελεύθεροι είμαστε με ή χωρίς καραντίνα. Τα κομμάτια όλα έχουν επαναστατικό στίχο και καταδεικνύουν το πως έχουμε οι ίδιοι γίνει σκλάβοι των πάντων και τα πάντα είναι σκλάβοι μας! Ένας φαύλος κύκλος αδιέξοδων καταστάσεων.

Ένας δίσκος διανθισμένος από ηλεκτρονικές μελωδίες και ήχους που τονίζουν το ηχηρό του μήνυμα και μας προκαλούν να προβληματιστούμε πιο πολύ!

«Ειδικά τις τελευταίες μέρες. Σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο! Εγώ προσωπικά και οι άνθρωποι της γενιάς μου, οι άνθρωποι που εκπέμπουν στα ίδια μήκη κύματος με εμένα, δεν νομίζω να σταματήσαμε ποτέ να αναρωτιόμαστε το πόσο ελεύθεροι είμαστε!», μας δηλώνει για το νόημα των στίχων.

«Αυτός ο δίσκος δεν είναι για να θέσει τις απαντήσεις αλλά για να θέσει τις ερωτήσεις! Ερωτήσεις που κάνω πρώτα στον ίδιο μου τον εαυτό ή σε όποιον θέλει να ακούσει λίγο παραπάνω!»

Η ανάπτυξη του προβληματισμού του και των θεμάτων είναι συγκλονιστικοί! «Λύση όμως του θέματος δεν υπάρχει, αλλά δεν είμαι μάλλον αυτός που θα βρει την λύση!», τονίζει ο ίδιος παραδεχόμενος ότι δεν βρίσκει την λύση. Ολοφάνερα είναι κάτι που επίσης φαίνεται στα κομμάτια! Το γεγονός δηλαδή ότι δεν διαφαίνεται κάποια αποτελεσματική λύση απέναντι σε ένα σύστημα που δεν είναι καθόλου ανθρωποκεντρικό.

Έχει δημιουργήσει μία ηλεκτρονική δυστοπία με ερωτήματα και προβληματισμούς που μας βάζουν όλους σε μία διαδικασία να αναρωτηθούμε και να προβληματιστούμε μαζί του για το ποια είναι η λύση. Εξού και το ερωτηματικό στο “Revolution?”. Στην εισαγωγή του κομματιού ακούγεται ένα ηχητικό απόσπασμα που είναι από μία συνέντευξη που είχε δώσει ο Frank Zappa.

«Αυτός ο δίσκος δεν είναι για να θέσει τις απαντήσεις αλλά για να θέσει τις ερωτήσεις! Ερωτήσεις που κάνω πρώτα στον ίδιο μου τον εαυτό ή σε όποιον θέλει να ακούσει λίγο παραπάνω!»

Παρατηρώντας τα κομμάτια του όλα έχουν μία δόση προβληματισμού και αυτοβελτίωσης, όπως το single “I Love Me More”. «Στρέφομαι κυρίως πρώτα προς τον εαυτό μου και μετά προσπαθώ να γίνω καλύτερος ώστε να είμαι καλύτερος και για τους άλλους.»

Ένας δίσκος σαν θεατρικό έργο. Το κάθε κομμάτι είναι ένα μονόπρακτο που διανθίζεται και παράλληλα δημιουργεί χώρο για να έρθει το επόμενο! Έχει αρχή μέση και τέλος. Θα μπορούσε άνετα να γίνει μιούζικαλ (κάτι που το τονίζω και μέσα στην συζήτηση)!

«Δεν είμαι σίγουρος αν το αναρωτιόμαστε όλοι αλλά όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο για εμένα! Ο καθένας κάπως θα πάρει στο τέλος αυτό που του αναλογεί και θα κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για τον εαυτό του και τους διπλανούς του»

Τα κομμάτια είναι δικά του καθώς και η παραγωγή του δίσκου. Την μίξη και το mastering την έκανε ο Dj Micro, ο οποίο συμμετέχει και σε ένα κομμάτι όπως ο Μάνος Αγγελάκης και η Κατερίνα Πλεξίδα

Τα σχέδιά του

Σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και video clip,αν όχι με κάποιο κομμάτι του δίσκου Slaves ίσως με κάτι καινούριο μιας και συνεχίζει να είναι αρκετά δημιουργικός!

«Δεν μπορώ να σταματήσω να δημιουργώ, αλλά κοντράρομαι λίγο με αυτή την πανδημία! Υπήρχε και ένα προγραμματισμένο live που ακυρώθηκε…», οπότε μας εξηγεί πως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην δημιουργία!

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να είμαι τόσο σκοτεινός μονίμως στα κομμάτια μου!», μας αναφέρει εξηγώντας ότι κάνει κι άλλες παραγωγές και για άλλους καλλιτέχνες. «Μακάρι τα επόμενα αλλά και ολονών μας να είναι πιο χαρούμενο» εύχεται καθώς πολλοί άλλοι καλλιτέχνες δημιούργησαν μέσα στην καραντίνα

Προσπαθεί να δει τις ημερομηνίες για να κλείσει ξανά την παρουσίαση του δίσκου! Σίγουρα πάντως θα είναι όλοι οι φίλοι του που συμμετέχουν στον δίσκο!

Του ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

Ακολουθήστε τον Inner.D.

Facebook | Instagram | Youtube| Spotify | Bandcamp

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%