NG Συνεντεύξεις

Koredge «Είναι πολύ σημαντικό το κέντρο μας να είναι φωτεινό όποια μάχη κι αν δίνουμε» | Συνέντευξη

today7 Μαΐου, 2022 3 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    Koredge «Είναι πολύ σημαντικό το κέντρο μας να είναι φωτεινό όποια μάχη κι αν δίνουμε» | Συνέντευξη New Generation Radio

Οι Koredge από την Αρχαία Κόρινθο μας συστήνουν το “Σύμπαν” τους με αφορμή το πρώτο τους EP “Koredge I”! Ακούστε την συζήτηση που είχε ο Steve Κατσάνης με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Δευτέρα 11 Απριλίου 2022.

Οι Koredge δημιουργήθηκαν από ανθρώπους που αγαπάνε πολύ την μουσική και είχαν ένα κοινό όραμα, να δημιουργήσουν την μουσική που αγαπάνε και να την μοιραστούν μαζί μας!

Τα μέλη των Koredge είναι:

  • Steve Κατσάνης – κιθάρα και φωνή
  • Πέτρος Ζερβός – κιθάρα
  • Κώστας Λιλής – μπάσο
  • Αργύρης Μιχάλης – ντραμς

Μεταξύ τους συναντήθηκαν “τυχαία” στην Αρχαία Κόρινθο και τα όνειρά τους ήρθαν και έδεσαν, αλληλοσυμπληρώθηκαν και το πρώτο τους EP “Koredge I” είναι μόνο η αρχή!

«Είναι ένα σχήμα που ξεκίνησε τον Ιούλιο (2021) στην Αρχαία Κόρινθο», μας λέει ο Steve υπογραμμίζοντας το πόσο νεοσύστατο είναι το συγκρότημα. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει ένα EP με τρία τραγούδια, έχουν στα σκαριά ένα single και πολλά υποσχόμενα σχέδια για το μέλλον!

Το όνομά τους το έδωσαν από την Αρχαία Κόρινθο, από τον τόπο που ξεκίνησε το συγκρότημα. Koredge: Edge of Korinthos, δηλαδή Ακροκόρινθος.

«Όλα ξεκίνησαν από το Whole Lotta Love των Led Zeppelin. Ύστερα από αυτό διαπιστώσαμε ότι είχαμε αρκετά να πούμε…»

Τυχαία βρέθηκαν στο ίδιο σημείο και γνωρίστηκαν. Ας μην γελιόμαστε όμως, τίποτα δεν γίνεται τυχαία. «Βρέθηκα σε αυτά τα μέρη για επαγγελματικούς λόγους και εντελώς τυχαία συναντήθηκα με τον Κώστα, τον μπασίστα. Όλο αυτό ήταν μία τύχη ενός Σαββάτου. Δηλαδή ένα Σάββατο είπαμε να βρεθούμε για ένα τζαμάρισμα», μας αφηγείται ενθουσιασμένος.

«Όλα ξεκίνησαν από το Whole Lotta Love των Led Zeppelin. Ύστερα από αυτό διαπιστώσαμε ότι είχαμε αρκετά να πούμε, κυρίως όμως αρκετή μουσική για να πλαισιώσουμε αυτά που θέλουμε να πούμε.» Και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι Koredge.

Ο Κώστας μένει στην Αρχαία Κόρινθο και είναι το μέρος που κάνουν πρόβες και ολοκληρώθηκε το σχήμα. Ο Αργύρης και ο Πέτρος βρίσκονται στο Λουτράκι. Ο Steve πλέον βρίσκεται στην Αθήνα. Μικρές οι αποστάσεις μεγάλη η αγάπη τους για την μουσική!

Δείτε το video που έφτιαξαν για το Mother – Atale for woman, a tale for earth, a tale for mother και πάρτε μια γεύση από το κλίμα που έχουν στις πρόβες εδώ:

Το κάθε μέλος έχει διαφορετικά βιώματα, άλλο σκοπό και έναν ξεχωριστό κόσμο που όλα μαζί συνδυάζονται και εκφράζονται στον κοινό τους τόπο, τους Koredge. Αυτό ακούγεται κυρίως στο μουσικό κομμάτι, στην ουσία όμως έχουν κοινές αξίες και αρχές που τους δένουν.

Αν προσπαθείτε να τους τοποθετήσετε κάπου μουσικά το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να περιμένουμε και τα επόμενα τραγούδια τους που έχουν βάλει κι άλλα στοιχεία.

«Στα καινούρια πράγματα που ετοιμάζουμε έχει κι άλλα στοιχεία. Αν μπορούμε να συζητήσουμε την θεματολογία τώρα δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Νομίζω ότι την ώρα που βρισκόμαστε, δικτυωνόμαστε σαν να δημιουργούμε μία κεραία μεταξύ μας. Οπότε εκείνη την ώρα ό,τι έχει ο καθένας μας μέσα του βγαίνει» και εκφράζεται κάπου μέσα στα τραγούδια τους.

Ακούστε το EP τους Koredge I εδώ:

Η θεματολογία των τραγουδιών τους έχει να κάνει με κοινωνικά θέματα, με ιστορίες από την Μυθολογία, την εξιστόρηση κάποιων ιστορικών μαχών και άλλα πολλά.

«Είναι πολύ σημαντικό το κέντρο μας να είναι πάντα φωτεινό, θετικό και να έχει να δώσει καλοσύνη γύρω μας»

Το Chambo, είναι ένας ύμνος στην ελευθερία. Μία ιστορία για την μάχη του Κάμντο κατά την διάρκεια της Κινεζικής εισβολής στο Θιβέτ. Αυτό που τους κέντρισε το ενδιαφέρον σε αυτή την μάχη ήταν ότι η συγκεκριμένη μάχη δίνει βαρύτητα στο πνευματικό κέντρο των ανθρώπων που μάχονταν, καθώς συμμετείχαν και μοναχοί.

«Αναφέρουμε συγκεκριμένες εκφράσεις, όπως “We fight with the light”. Είναι ένας τρόπος ωραίος να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες, αλλά και κυριολεκτικά αυτές τις καταστάσεις. Όπως και τότε έτσι και σήμερα άνθρωποι πλήττονται από αυτές τις καταστάσεις. Είναι πολύ σημαντικό το κέντρο μας να είναι πάντα φωτεινό, θετικό και να έχει να δώσει καλοσύνη γύρω μας», αναφέρει συγκεκριμένα.

Ο Αλχημιστής – The Alchemist είναι ένα τραγούδι για την σημερινή κοινωνία και την καταστολή. Ένα κάλεσμα στην Αλχημιστή να έρθει να αλλάξει τις καταστάσεις μέσα μας πρώτα και μετά συνολικά,

Το Mother είναι ένας ύμνος στην γυναίκα, στην μητέρα. στην μητέρα Γη.

Οι στίχοι είναι κυρίως του Steve, ενώ η μουσική γράφεται από όλους. «Νομίζω ότι δεν έχουμε προλάβει να γράψουμε όλοι μαζί, δεν είναι ότι δεν θα γράψουμε», μας λέει υπογραμμίζοντας ότι έχουν γράψει κι άλλα πολλά κομμάτια που ευελπιστούμε να τα ακούσουμε σύντομα.

«Για εμάς, για δέκα ανθρώπους δικούς μας και για όσους καταφέρουν να το ακούσουν, αλλά θέλουμε αυτό που σκεφτήκαμε να βγει όσο πιο αυτούσιο γίνεται.»

Η ηχογράφηση έγινε στα Antart Studios με τον Νίκο Μέρμηγκα και έπαιξαν όλοι μαζί ταυτόχρονα με αναλογικό εξοπλισμό. «Ηχογραφήσαμε στα παλιά στούντιο της Finos Film. Εκεί δουλέψαμε με αναλογικό τρόπο, με παλιό εξοπλισμό για να πιάσουμε ακριβώς τα ηχοχρώματα που στα δικά μας αυτιά είναι αυτά που μας εκφράζουν.»

Είναι χαρακτηριστικό τους αυτό, Κινούνται αυτόνομα και ξεκάθαρα θέλουν να κάνουν αυτό που αγαπάνε όπως ακριβώς τους εκφράζει καλύτερα.

«Έχει σημασία κάθε τι που βγαίνει να μένει με τον τρόπο τον οποίο θέλουμε στην δικιά μας ιστορία. Για εμάς, για δέκα ανθρώπους δικούς μας και για όσους καταφέρουν να το ακούσουν, αλλά θέλουμε αυτό που σκεφτήκαμε να βγει όσο πιο αυτούσιο γίνεται. Άρα η αναλογική ηχογράφηση, τουλάχιστον για αυτά τα τραγούδια, ήταν μονόδρομος!»

Το εξώφυλλο το έχει δημιουργήσει ο Χρήστος Ευσταθίου και το έργο ονομάζεται “Το Σύμβολο του Σύμπαντος”. Οι ατέρμονες σπείρες που έρχονται και δένουν με άλλες.

Τα όνειρά τους

Τα όνειρά τους και οι στόχοι τους είναι αυτό που στην ουσία κάνουν και τώρα με περισσότερα live!

«Το πρώτο μας μεγάλο όνειρο είναι να γράφουμε και να αφήνουμε αυτά που θέλουμε να πούμε στην μορφή που θέλουμε να τα πούμε. Το δεύτερο είναι να παίξουμε αρκετά live χωρίς να έχει τόσο σημασία το μέγεθος του κόσμου που θα απευθυνθούμε, ούτε το που θα γίνει. Σημασία έχει η αίσθηση εκείνη την ώρα που μοιράζεσαι!»

«Ξεκίνησε από την θέλησή μας να γράψουμε ένα κομμάτι για την Οδύσσεια και πλέον έχει καταλήξει σε ένα μιούζικαλ.

Τα επόμενα σχέδιά τους

Σύντομα θα κυκλοφορήσει το Odyssey, εμπνευσμένο από τον Οδυσσέα. Είναι ένα κομμάτι 15 λεπτών στο οποίο αναφέρονται όλες οι δοκιμασίες. «Ξεκίνησε από την θέλησή μας να γράψουμε ένα κομμάτι για την Οδύσσεια και πλέον έχει καταλήξει σε ένα μιούζικαλ. Στο οποίο για να δώσουμε ακριβώς όλα όσα θέλουμε χρειαζόμαστε λίγο χρόνο παραπάνω.»

Ένα κομμάτι με αρκετή θεατρικότητα που σύντομα θα έχουμε την χαρά να ακούσουμε κι εμείς!

Αμέσως μετά την κυκλοφορία ετοιμάζονται να παίξουν μουσική σε κάποια συγκεκριμένα σημεία. Ο Κώστας ως ηχολήπτης οργανώνει τον εξοπλισμό ώστε να παίξουν σε διάφορα εξωτερικά σημεία στην φύση που τα έχουν κεντράρει. «Ένας σκοπός είναι η Στυμφαλία και θα δούμε και τους επόμενους», μας λέει και μας αφήνει με ανοιχτό το στόμα! Φοβερό μέρος! Τους το ευχόμαστε και αναμένουμε σύντομα βίντεο και γιατί όχι και πρόσκληση!

Ακολουθήστε τους Koredge

Facebook | Youtube | Bandcamp

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

NG Συνεντεύξεις

Θωμάς Μητρούσης «Όταν γράφω κάτι το αφήνω ελεύθερο, δεν θέλω να βάλω μία ταμπέλα» | Συνέντευξη

Ο κιθαρίστας και συνθέτης Θωμάς Μητρούσης μας ξενάγησε στο "Σύμπαν" του με αφορμή το δισκογραφικό του ντεμπούτο με τίτλο “The Seed”. Ακούστε την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή "Κάπου στο Σύμπαν" την Δευτέρα 18 Απριλίου 2022. Ο Θωμάς Μητρούσης είναι ένας από τους πολύ γνωστούς και ταλαντούχους κιθαρίστες ιδιαίτερα στον χώρο της jazz σκηνής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η καραντίνα του έδωσε τον χώρο και […]

today7 Μαΐου, 2022 7

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%