NG Συνεντεύξεις

O Λάμπης Κουντουρόγιαννης μας συστήνει τις “RIZES”, το νέο του μουσικό σχήμα που θα μας απασχολήσει σίγουρα το 2022! | Συνέντευξη

today3 Ιανουαρίου, 2022 8 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    O Λάμπης Κουντουρόγιαννης μας συστήνει τις “RIZES”, το νέο του μουσικό σχήμα που θα μας απασχολήσει σίγουρα το 2022! | Συνέντευξη New Generation Radio

Ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης μας συστήνει το νέο του μουσικό project “RIZES” με αφορμή το ντεμπούτο τους τραγούδι “Ζήσε ελεύθερος” που κυκλοφόρησε από την Walnut Entertainment! Ακούστε την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021.

Φωτογραφία: Αναστασία Λιάπη

Λίγα λόγια για τον Λάμπη Κουντουρογιάννη

Ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης είναι ένας καταξιωμένος μουσικός και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής όπως η Δήμητρα Γαλάνη, οι Imam Baildi, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιάννης Χαρούλης κ.α.

Εκτός από τις RIZES είναι ιδρυτικό μέλος των Modrec, των Spectralfire, των Insect Radio και των Wedding Singers!

«Ασχολούμαι με την μουσική από πάντα! Πρώτα σαν ακροατής, από πολύ μικρή ηλικία και ύστερα μου βγήκε και η σύνθεση»

Τέλος, έχει παίξει μουσική και κάνει ενορχηστρώσεις σε αρκετούς δίσκους, ενώ έχει κάνει την παραγωγή σε κομμάτια του δίσκου της της Ελεωνόρας Ζουγανέλη “Μετακόμιση τώρα” και της Παυλίνας Βουλγαράκη “Μωβ Καληνύχτες”.

Τον τελευταίο καιρό τον απολαμβάνουμε στο “Μουσικό Κουτί”, την τηλεοπτική εκπομπή που παρουσιάζει ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη στην ΕΡΤ1.

Φωτογραφία: Λαμπρινή Σωτηρίου

«Ασχολούμαι με την μουσική από πάντα! Πρώτα σαν ακροατής, από πολύ μικρή ηλικία και ύστερα μου βγήκε και η σύνθεση», αναφέρει συγκεκριμένα. «Όντας ενεργός μουσικός ασχολούμαι με το αγγλόφωνο, τα ελληνικά, τα έντεχνα, τα παραδοσιακά και πολλά άλλα είδη», τονίζοντας την συνεργασία του με τους Imam Baildi και με τον Γιάννη Χαρούλη.

Όλα αυτά πάντα τα φίλτραρε από την δική του οπτική γωνία και κρατούσε αυτό που ταίριαζε ή ενσωμάτωνε τις γνώσεις του μέσα τους εκφράζοντας πάντα συνθέσεις που έχουν τον δικό του χαρακτήρα.

«Είναι το προσωπικό μας “V for Vendetta”, το ετοιμάζουμε περίπου 10 χρόνια με την Ματίνα»

μας εξηγεί για τις RIZES

RIZES

Τα μέλη:

  • Λάμπης Κουντουρόγιαννης: Τραγούδι, ηλεκτρική κιθάρα
  • Γιώργος Μπουλντής: Ηλεκτρικό μπάσο
  • Χρήστος Σκόνδρας: Μπουζούκι, γκάιντα, λαούτο
  • Σωτήρης Μαυρονάσιος: Τύμπανα, κρουστά
  • Ματίνα Κουντουρόγιαννη: Στίχους και πιάνο στο τραγούδι “Ζήσε ελεύθερος”

«Ζήσε ελεύθερος»:

Ο Ορέστης Μπενέκας έπαιξε πλήκτρα.
Η ηχογράφηση, η μίξη & το mastering έγινε στο στούντιο KIWI από τον Νίκο Λάβδα.
Το εξώφυλλο είναι μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του φωτογράφου Σπυρίδων Χούντα (aka Spyros Hound) από την Κάρπαθο και το layout επιμελήθηκε η γραφίστρια Τόνια Μπέκου.

Δείτε το lyric video που έφτιαξε η Ηλέκτρα Ποϊράζογλου εδώ:

Κυκλοφορεί ψηφιακά σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες & streaming services:
https://smarturl.it/zise_eleftheros

Όλα ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια…

«Κάπου στιγμή αρχίσαμε να σκαρώνουμε τραγούδια με την αδερφή μου την Ματίνα», η οποία γράφει στίχους και ο Λάμπης γράφει μουσική. Οι πρώτες απόπειρες έγιναν με κιθάρα και φωνή.

Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και όλο αυτό δημιουργικά ωρίμαζε μαζί τους μέχρι που ήρθε η στιγμή και ολοκληρώθηκαν τα περισσότερα κομμάτια με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε το πρώτο τους και σύντομα και τα υπόλοιπα.

«Είναι το προσωπικό μας “V for Vendetta”, το ετοιμάζουμε περίπου 10 χρόνια με την Ματίνα», μας εξηγεί.

Το «Ζήσε Ελεύθερος» γράφτηκε πριν από 10 χρόνια περίπου, όταν η Ματίνα Κουντουρόγιαννη είχε πάει σαν βοηθός ηχολήπτη στην περιοδεία των Callas “Velvet Bus”.

«Ήταν στην Κρήτη με αποτέλεσμα να πάρει απόσταση από την ρουτίνα και την καθημερινότητα του υπαλλήλου που δουλεύει στο γραφείο. Οπότε σε αυτές τις 10 μέρες όλα αυτά που βίωσε εκεί την οδήγησαν στο να γράψει αυτούς τους στίχους που έχουν και μία μεταφορά όταν λένε “Ζήσε για λίγο ελεύθερος”!»

Εδώ και 10 χρόνια ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης έχει πάρει αυτούς τους στίχους και τους έχει μελοποιήσει, καθώς μαζί έχουν δημιουργήσει κι άλλα πολλά τραγούδια, τα οποία και θα ακούσουμε σύντομα!

«Επίσης δεν έχω στο μυαλό μου να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα παίζουμε 3 ώρες διασκευές»,

αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικά με τα live τους που σύντομα ελπίζουμε να απολαύσουμε.

Μία ιδέα για το επερχόμενο άλμπουμ

Οι στίχοι και τα θέματα που πραγματεύονται δεν είναι μόνο η “ελευθερία” όπως και το είδος δεν θα είναι ροκ! Θα έχει και στοιχεία ροκ! Πριν από 2 χρόνια ηχογράφησαν τα τραγούδια του δίσκου, έχει γίνει δηλαδή η προ παραγωγή. «Απλά έγιναν πάρα πολλά αυτά τα 2 χρόνια», μας εξηγεί ο ίδιος κι εμείς γνέφουμε με απόλυτη κατανόηση…

Οι στίχοι έχουν να κάνουν με μία ευρεία γκάμα καταστάσεων από «εσωτερικές αναζητήσεις, σκέψεις, πως επιβιώνουμε στην πόλη, καθώς μένουμε στην Αθήνα… Με αισιόδοξες στιγμές, τους διακατέχει κυρίως όμως μία εσωστρέφεια. Τα λέει “έξω από τα δόντια” χωρίς να είναι όμως κυνικό», μας περιγράφει ο Λάμπης προσπαθώντας να μας δώσει μια εικόνα αλλά και να μην μας πει περισσότερες λεπτομέρειες. «Υπάρχει σίγουρα ειλικρίνεια και στα τραγούδια περιγράφονται πολλές εικόνες», συμπληρώνει.

«Αυτό είναι το πιο ροκ τραγούδι του δίσκου», μας λέει για το “Ζήσε ελεύθερος”, εξηγώντας μας πως ήθελε να βρει τις ισορροπίες στην ενορχήστρωση για το πόσο “ροκ” θα είναι. «Ναι μεν υπάρχει κάτι που βράζει αλλά δεν είναι κάτι που ξεφεύγει», μας περιγράφει εξηγώντας μας διάφορες εικόνες από τα μελωδικά μοτίβα των γραμμών στην κάθε κιθάρα που έχει επιλέξει στο κομμάτι.

Προτεραιότητά τους έχει το επόμενο single που θα κυκλοφορήσει σύντομα me video clip και αργότερα ολόκληρος ο δίσκος. Δεν μας αποκάλυψε τι θα ακούσουμε σίγουρα όμως κάτι που θα μας ξαφνιάσει ευχάριστα!

Φωτογραφία: George Frangiskos

Ο μεγαλύτερός τους στόχος είναι να παίξουν σύντομα live!

«Θέλω με τις RIZES να ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα! Να παίξουμε παντού! », αναφέρει παράλληλα με τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν την αυριανή ημέρα και τονίζοντας το αβέβαιο κλίμα που επικρατεί έτσι κι αλλιώς αυτ΄ητην περίδο,

«Επίσης δεν έχω στο μυαλό μου να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα παίζουμε 3 ώρες διασκευές». Σημαντικός στόχος όμως είναι να έχουν ένα πρόγραμμα με δικό τους υλικό, να αναδειχτούν με το δικό τους υλικό και όχι από διασκευές παλιών αγαπημένων τραγουδιών. (κάπου εδώ πέφτουν πολλά χειροκροτήματα από εμάς κι ένα τεράστιο “Συγχαρητήρια!”)

«Πάντως ο δίσκος θα έχει 11 τραγούδια και έχουμε άλλα τόσα δικά μας», υπογραμμίζει, κάτι που θέλει πολλή δουλειά αλλά και η εποχή μας χρειάζεται νέο και πρωτότυπο υλικό οπότε στηρίζουμε!

Ευχόμαστε Καλή επιτυχία και Καλή δύναμη!

Ακολουθήστε τις RIZES εδώ:

Facebook | Instagram | Spotify

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%