NG Συνεντεύξεις

Ο Νίκος Χιώτογλου έδωσε ζωή στην “Παγωμένη Θεατρίνα” του Νίκου Γκάτσου | Συνέντευξη

today20 Νοεμβρίου, 2021 1

Background
share close
  • cover play_arrow

    Ο Νίκος Χιώτογλου έδωσε ζωή στην “Παγωμένη Θεατρίνα” του Νίκου Γκάτσου | Συνέντευξη New Generation Radio

Ο συνθέτης Νίκος Χιώτογλου μας μιλάει για τον δίσκο “Η Παγωμένη Θεατρίνα” σε στίχους του Νίκου Γκάτσου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Όγδοο Music Group. Ακούστε την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Οι Άγγελοι των FM” την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021.

Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΘΕΑΤΡΙΝΑ – Την έκδοση κοσμεί έργο της Ηώς Αγγελή

Στην αρχή ξεκίνησαν να πραγματοποιήσουν μια αφιερωματική συναυλία για τον Νίκο Γκάτσο. «Τελικά δεν ευοδώθηκε λόγω της πανδημίας η συναυλία αλλά μπήκαμε σε μια διαδικασία να γίνει μελοποίηση της συγκεκριμένης στιχουργικής δουλειάς του Νίκου Γκάτσου», μας εξηγεί ο ίδιος κάτι που μας συγκινεί όλους γιατί ήταν κάτι που είχε μείνει ανολοκλήρωτο εδώ και αρκετά χρόνια.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Γκάτσος έγραψε αυτούς τους στίχους στα μέσα της δεκαετίας του ’80 για να τους μελοποιήσει ο Μάνος Χατζιδάκις και να τους ερμηνεύσει ο Γιώργος Μαρίνος. Αυτή η συνεργασία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αργότερα πέρασαν από πολλά χέρια δημιουργών αλλά «η Παγωμένη θεατρίνα παρέμενε παγωμένη», όπως σημειώνει και ο ίδιος ο Νίκος Χιώτογλου.

«Συγκυριακά και με μεγάλη τύχη ήρθαν στα χέρια μου! Μελοποίησα το πρώτο, άρεσε, οπότε μετά ήρθαν και τα υπόλοιπα στα χέρια μου!»

Τα τραγούδια τα έχουν ερμηνεύσει αγαπημένοι καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Μυρτώ Βασιλείου, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Βιολέτα Ίκαρη Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Λειβαδάς, Θάνος Ματζίλης, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας, Vassilikos.

Στην επίσημη παρουσίαση του δίσκου θα παρευρεθούν όλοι οι καλλιτέχνες για να ερμηνεύσουν τα τραγούδια του δίσκου και θα γίνει Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στον Σταυρό του Νότου

Μάθετε περισσότερα εδώ: Παρουσίαση δίσκου “Η Παγωμένη Θεατρίνα” σε στίχους του Νίκου Γκάτσου

Νίκος Χιώτογλου

Τα σχέδια του Νίκου Χιώτογλου

Έχει ήδη αρκετά projects και προτάσεις αλλά το πιο σύντομο που μπορεί να ανακοινωθεί είναι η μελοποίηση στίχων της Αγαθής Δημητρούκας, τα οποία τραγούδια θα ερμηνεύσει η Μαρία Φαραντούρη.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%