NG Συνεντεύξεις

Ο Βασίλης Ράλλης γράφει στίχους που έχουμε ανάγκη να τραγουδάμε | Συνέντευξη

today20 Φεβρουαρίου, 2022 1 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    Ο Βασίλης Ράλλης γράφει στίχους που έχουμε ανάγκη να τραγουδάμε | Συνέντευξη New Generation Radio

Βασίλης Ράλλης – Συνέντευξη στη Χαρούλα Νικολαΐδου (16/02/2022)

Ο Βασίλης Ράλλης είναι δυνατός στιχουργός. Βάζει σε λέξεις συναισθήματα και σκέψεις που κάνουμε όλοι. Γράφει για τους αλλόκοτους καιρούς, την αδικία και τη δικαιοσύνη, την δυσκολία και τη φιλία, την κοινωνία και το περιθώριο.

Είναι ένα παιδί που αγαπά τον δρόμο, έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα παίζοντας για τους περαστικούς και τους αγνώστους. Έχει εκθέσει τον εαυτό του σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, διότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ζήσει από τη μουσική, για τη μουσική και για την προσφορά της δημιουργίας του στον κόσμο.

Έχει ευαίσθητες “κεραίες” και παρατηρεί. Γράφει λοιπόν με βάση το τώρα. Στόχος του είναι να δώσει ελπίδα στον άνθρωπο, να τον παρακινεί συνεχώς να ονειρεύεται και να πολεμάει. Και να μη συμβιβάζεται.

Σε σχέση με τη μουσική, ο Βασίλης Ράλλης έχει κοντά του πολύ δυνατούς μουσικούς τους οποίους και ονομάζει “αδερφούς”. Ακούγοντας τις δουλειές του από το 2016 μέχρι και το 2022 που μιλάμε τώρα, συναντάμε το ροκ, το χιπ χοπ, το παραδοσιακό, το έντεχνο, το φολκ.

Λάτρης των συναυλιών, παρακολουθεί, παρατηρεί και εμπνέεται από γνωστούς και άγωστους στο ευρύ κοινό καλλιτέχνες. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά συνεργάζεται με τους Λεωνίδα Μπαλάφα, Ψαραντώνη, Frank Panx (Panx Romana) και Κος Κ, ο οποίος κάνει και την παραγωγή σε δύο του δίσκους.

Αξιοσημείωτη επίσης είναι και η διασκευή που κάνει μαζί με τον Χρήστο Κυριαζή στο τραγούδι “Μικρόκοσμος” (Θάνος Μικρούτσικος, Nâzim Hikmet).

Ίσως το πιο σημαντικό από όλα, είναι ότι ο Βασίλης Ράλλης αγγίζει στιχουργικά σκληρές αλήθειες χωρίς να κατακρίνει ή να επιτίθεται. Γράφει με αγάπη και ταλέντο.

Αυτή τη στιγμή έχει έτοιμο τον νέο του δίσκο “Πόλη πρέζα“, σε παραγωγή δική του που θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Ταυτόχρονα, έχει στίχους για δεκάδες τραγούδια που περιμένουν τη δική τους σειρά.

Ο Βασίλης Ράλλης γεννήθηκε στην Πάτρα. Ήρθε στην Αθήνα το 2015 με μοναδικό του στόχο να κυνηγήσει το όνειρό του, δηλαδή τη μουσική. Μέχρι στιγμής, τα έχει πάει εξαιρετικά!

Δισκογραφία:

Ανησυχία, αταξία και ανασφάλεια” (Album-2016)

Πρώτη μέρα του χρόνου” (Album-2018)

Σιγαλιά” (EP-2019)

Χωρίς εισιτήριο” (Album-2020)

Πόλη πρέζα” (Album-2022)

 Singles:

Στο δρόμο”, “Το ρεύμα” (2014)

“Το μαράζι” (2018) μουσική Λεωνίδας Μπαλάφας

“Ο ανθός”, “Όλα πίσω” , “Μικρόκοσμος”/ διασκευή Θάνος Μικρούτσικος-Ναζίμ Χικμέτ (2021)

Επισκεφτείτε:

Facebook Page

YouTube κανάλι

Spotify

Instagram

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%