NG Συνεντεύξεις

Pan Pan: «Η Φαντασμαγορία Τρία έχει μεγαλύτερη ένταση συναισθήματος για εμένα» | Συνέντευξη

today3 Νοεμβρίου, 2022 6 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    Pan Pan: «Η Φαντασμαγορία Τρία έχει μεγαλύτερη ένταση συναισθήματος για εμένα» | Συνέντευξη New Generation Radio

Ο Παναγιώτης Πανταζής γνωστός ως Pan Pan μας βάζει στο Σύμπαν του τελευταίου του άλμπουμ “Φαντασμαγορία Τρία”, με αφορμή το μίνι τουρ που έχει στην Ελλάδα με το Παιδί Τραύμα. Συγκεκριμένα:

  • Θεσσαλονίκη WE – Παρασκευή 4/11
  • ΒόλοςLab Art – Σάββατο 5/11
  • Αθήνα Gagarin 205 Παρασκευή 11/11

Ακούστε την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου “Κάπου στο Σύμπαν” την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.

Α

Ο Παναγιώτης Πανταζής είναι ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης που κάθε φορά ξεδιπλώνει τις ιστορίες του σε πολλά επίπεδα και με πολλά διαφορετικά νοήματα. Η Φαντασμαγορία, η ιστορία ενός αγοριού φάντασμα μέσα από το άσμα, μας έχει συντροφεύσει πιστά από το 2020 μέχρι και σήμερα! Ένας πιστός φίλος που κάναμε μαζί όνειρα, ταξιδέψαμε στα αστέρια, ερωτευτήκαμε, χορέψαμε, ξεδώσαμε, χαθήκαμε, πονέσαμε, προβληματιστήκαμε, κυρίως όμως αγαπήσαμε!

Ομολογώ ότι ένιωσα μία περίεργη συγκίνηση όταν κυκλοφόρησε η “Φαντασμαγορία Τρία”, το τελευταίο μέρος αυτής της άψογης τριλογίας που από την αρχή έως το τέλος της (“Στην Αρχή”, το τελευταίο τραγούδι) σε καθηλώνει! Στο τρίτο μέρος παρατηρούμε έναν πιο εξομολογητικό τόνο, πιο εσωστρεφή μουσική διάθεση και ακόμα πιο έντονη

«Είναι ένα κλείσιμο και για εμένα. Τελειώνει αυτή η ιστορία. Είναι πιο χαμηλών τόνων η ιστορία που λέω στο τρίτο μέρος, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, αλλά δεν παύει να είναι πάντα προσωπικό. Έχει δηλαδή μεγάλη ένταση συναισθήματος, χωρίς να βγαίνει ρυθμικά ή σε bpm! Από άποψη συναισθήματος, για εμένα, είναι πιο έντονο από όλα τα μέρη της Φαντασμαγορίας!»

«Προσωπικές εξιστορήσεις πάντα μέσα από το φίλτρο ενός alter ego! Δεν είναι όλα εκατό τοις εκατό πραγματικότητα, απλά με αφορμή κάποια προσωπικά βιώματα τα μεταφράζω σε μια ιστορία ενός χαρακτήρα που έχω πλάσει…»

Η αλήθεια είναι ότι αισθανόμαστε τα συναισθήματα όλων όσων καταστάσεων περιγράφει και το πιο περίεργο είναι ότι ταυτιζόμαστε σε βαθμό που προσωπικά αναρωτιέμαι, αν έχει μία ενσυναίσθηση και παρατήρηση του κόσμου γύρω του ή αν είναι ένα εσωτερικό ταξίδι εξερεύνησης και αυτό-έκφρασης που μας κάνει να ταυτιζόμαστε!

«Είναι εσωτερικό! Προσωπικές εξιστορήσεις πάντα μέσα από το φίλτρο ενός alter ego! Δεν είναι όλα εκατό τοις εκατό πραγματικότητα, απλά με αφορμή κάποια προσωπικά βιώματα τα μεταφράζω σε μια ιστορία ενός χαρακτήρα που έχω πλάσει. Σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι αληθινά γεγονότα, απλά για χάριν της εξιστόρησης θα υπάρχει κάποια υπερβολή ή κάτι που θα ξεφεύγει από την απόλυτη αλήθεια. Αυτό δεν έχει και τόση σημασία, γιατί όταν κάποιος το ακούει δέχεται την ιστορία», δεν θα ψάξει αποδείξεις για το εάν έγιναν έτσι ακριβώς όπως έγιναν. Σημασία έχει να σε αγγίξει κάτι ή όχι.

Όλες οι Φαντασμαγορίες θα κυκλοφορήσουν μαζί του χρόνου από την Veego Records σε ένα gatefold διπλό βινύλιο, στο οποίο οι ιστορίες των κομματιών θα είναι σε μια άλλη μορφή, «αλλά αυτά όταν έρθει η ώρα τους», επισημαίνει ο ίδιος!

Είναι αξιοθαύμαστο το πως περνάει τόσο ωραία μηνύματα για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα που όλους μάς απασχολούν, μεταδίδοντάς τα τόσο απλά, με μια παιδικότητα, κάνοντάς μας να χορεύουμε πολλές φορές σιγοτραγουδώντας τα! «Αυτό είναι το νόημα», τονίζει κι εκείνο!

Μοιράστηκε μαζί μας κάποιες ιστορίες, αλλά χαιρόμαστε που τα έγραψε όλα αναλυτικά στα κοινωνικά του δίκτυα και τα μοιράστηκε όπως πάντα με ειλικρίνεια δημιουργώντας ένα φιλικό κλίμα.

Βρείτε το ποστ στο Facebook ή στο Instagram. Θα μπορούσαμε να κάνουμε copy/paste αλλά στηρίζουμε τέτοιες ενέργειες και θέλουμε να πατήσετε ώστε να στηρίξετε κι εσείς!

Η “φαντασμαγορική” ανταπόκριση του κόσμου

Η Φαντασμαγορία Ένα και Δύο κυκλοφόρησαν το 2020-21, οπότε ακόμα δεν την είχαμε ακούσει live! Με το που ξεκίνησαν τα live γίνεται ο καλός χαμός! Οι περισσότεροι ξέρουν τους στίχους όλων των κομματιών και επικρατεί μία φαντασμαγορική ατμόσφαιρα!

«Ο κόσμος δίνει τόση πολλή ενέργεια σε εμάς που είμαστε στο stage που περιμένουμε το επόμενο live που πρόκειται να παίξουμε με μεγάλη προσμονή και ανυπομονησία! Το ότι ξέρουν τους στίχους και τους λένε, αυτό πρακτικά βοηθάει γιατί υπάρχουν στιγμές που εμείς θα ξεχάσουμε τους στίχους και από κάτω τους λένε! Αυτό είναι φανταστικό», μας λέει και γελάμε!

«Με τα παιδιά είμαστε φίλοι 20 και 22 χρόνια. Γνωριζόμαστε από το λύκειο με τον Γιάννη… Πολύ κοντινοί μου άνθρωποι»

αναφέρει ο Pan Pan για το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί μεταξύ τους!

Η οικογένεια της Φαντασμαγορίας

Αυτό που πάντα διακρίνουμε είναι ότι με τους συνεργάτες του είναι πολύ δεμένος, υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα και αυτό πραγματικά βγαίνει προς τα έξω! «Είναι όντως αλήθεια», παραδέχεται κι εκείνος και γελάμε γιατί ακούγεται κλισέ αλλά είναι ευτυχές αν το ζεις και να το δηλώνεις!

«Ειδικά με τους πιο στενούς συνεργάτες. Η Καλλιόπη Μητροπούλου και ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος είναι ο πιο αφανής ήρωας. Είναι ο κολλητός μου! Είμαστε μαζί και στους Echo Tides και γράφουμε μαζί εκεί μουσική. Πάντα θα ακούσει πρώτος τα κομμάτια και μπορεί να πει κάποια μελωδική ιδέα… Τα κομμάτια εγώ τα γράφω, αλλά έρχεται ο Γιάννης και βάζει κάποιες πινελιές σε κάποια σημεία που είναι πολύ όμορφες!

Ας πούμε στην “Ανισόπεδη Ντίσκο”, κάποια πιανάκια που χρωματίζουν κάποιές φράσεις τα σκεφτήκαμε με τον Γιάννη την πρώτη φορά που του έβαλα να ακούσει το κομμάτι. Ήμασταν στο αυτοκίνητο και τραγουδούσε τις μελωδίες καθώς πηγαίναμε στο σπίτι. Επομένως όταν φτάσαμε γράψαμε και τα πιανάκια!»

Ένα πολύ όμορφο και δημιουργικό κλίμα! «Με τα παιδιά είμαστε φίλοι 20 και 22 χρόνια. Γνωριζόμαστε από το λύκειο με τον Γιάννη… Πολύ κοντινοί μου άνθρωποι», καταλήγει και το κλίμα γίνεται ακόμα πιο συγκινητικό!

Το live στην Πάτρα

Στον δίσκο είδαμε ότι είχε συμμετοχή και η Λυγερή Μητροπούλου στο τραγούδι “Κάτι στο κομοδίνο”.

«Η Λυγερή είναι η αδερφή της Καλλιόπης. Πήγαμε να παίξουμε το πρώτο μας live στην Πάτρα μετά από 5 χρόνια..» Κάπου εδώ να πούμε ότι έγινε χαμός σε αυτό το live! Κόσμος να χορεύει και να τραγουδάει όλα τα τραγούδια! Ο ίδιος αναφέρει ότι ούτε εκείνοι το περίμεναν!

«Εμείς περιμέναμε ο κόσμος να χορέψει στο “Χτύπα με σαν ρεύμα στην πίστα” και στο “Τα παιδιά θέλουν χορό”! Τελικά ο κόσμος χόρευε και τραγουδούσε σε όλα τα κομμάτια! Ήταν φοβερό!»

«Το καλύτερο ήταν ότι στο live λέγοντας η Λυγερή το “Κάτι στο Κομοδίνο”, ήταν ακυκλοφόρητο τότε, το πήρε σπίτι μαζί της! Το έκανε δικό της!

«Σε αυτό το live ήταν να έρθει η Καλλιόπη, αλλά δεν μπορούσε. Είπα τότε στην Λυγερή να έρθει και στην πορεία είπα και στον Γιώργο Λυγουριώτη, τον ντράμερ τον φίλο μου από τους Echo Tides. Τελευταία στιγμή μπορούσε και η Καλλιόπη! Επομένως πήγαμε τετράδα!»

Κάπου εδώ όλοι νιώθουμε αυτό το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί μεταξύ τους και αυτή την αλληλεγγύη να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον!

«Πήγαμε όλοι μαζί και το μοιραστήκαμε παρέα! Ήταν φανταστικό όλο», μας λέει ενθουσιασμένος!

«Το καλύτερο ήταν ότι στο live λέγοντας η Λυγερή το “Κάτι στο Κομοδίνο”, ήταν ακυκλοφόρητο τότε, το πήρε σπίτι μαζί της! Το έκανε δικό της! Τελείωσε το live και μετά είπαμε ότι αυτό το κομμάτι θα το πει η Λυγερή στο άλμπουμ όταν το ηχογραφήσουμε. Κλείδωσε! Δεν υπήρξε καν συζήτηση, γιατί πάντα σκέφτομαι αν θέλω να δώσω κάποιο κομμάτι μου κάπου, ποια φωνή θα μου ταίριαζε, αν θα το πω εγώ εκείνο το σημείο ή το οτιδήποτε… Στο συγκεκριμένο έκλεισε η κουβέντα εκεί! Η Λυγερή το έβαλε το κομμάτι στην τσέπη της και το πήρε σπίτι της!»

Echo Tides

Μιας και λέμε για το οικογενειακό κλίμα και όλη την υπέροχη παρέα ας αναφέρουμε και όλα αυτά τα ωραία που καταφτάνουν σύντομα από τους Echo Tides.

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το πρώτο single με video clip “Στην άκρη του τούνελ / Ποιος περιμένει” από την United We Fly! Το video clip το έχει σκηνοθετήσει ο Γιώργος Γούσης, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει την ταινία “Μαγνητικά Πεδία” που έχει προταθεί για Όσκαρ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. «Με τον Γιώργο επίσης μας συνδέει μία οικογενειακή σχέση», αναφέρει!

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2023 και είναι το πρώτο τους ελληνόφωνο. Λίγο πριν όμως θα απολαύσουμε άλλα δύο single ως προπομπούς.

«Αυτή την στιγμή που σου μιλάω είμαι κυριολεκτικά στο σπίτι ενός ανθρώπου της United We Fly και ακούμε το test pressing του βινυλίου», αναφέρει και έχουμε συγκλονιστεί ανυπομονώντας ακόμα πιο πολύ να το ακούσουμε!

Τα μέλη είναι: Καλλιόπη Μητρόπουλου (φωνή), Γιώργος Λυγουριώτης (drums), Γιάννης Αναγνωστόπουλος (μπάσο, keyboards), Παναγιώτης Πανταζής (synthesizers, programming).

Ακολουθήστε τον Pan Pan:

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify | Bandcamp

Ακολουθήστε τους Echo Tides:

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify | Bandcamp

Φωτογραφία εξωφύλλου: MAKENONOIZE

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%