NG Συνεντεύξεις

«Οι Pink Vanity δεν είναι μια μπάντα, είναι ένα καλλιτεχνικό αφήγημα» | Συνέντευξη

today11 Δεκεμβρίου, 2022 8 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    «Οι Pink Vanity δεν είναι μια μπάντα, είναι ένα καλλιτεχνικό αφήγημα» | Συνέντευξη New Generation Radio

Οι Pink Vanity μας βάζουν στο Σύμπαν τους με αφορμή το νέο τους single ”No Happy Ending” αλλά και το live τους μαζί με τους Mavile στο Ίλιον Plus την Πέμπτη 15/12! Ακούστε την συζήτηση που είχαν Κάπου στο Σύμπαν με την Βασιλεία Περόγλου την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου.

Ο Κωνσταντίνος και ο Άλεξ Κρομμύδας, δύο αδέρφια που δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις, καθώς από την πρώτη στιγμή που δημιούργησαν τους Pink Vanity μας έχουν όλους απογειώσει με την ενέργεια και το πάθος τους για αυτό που κάνουν.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι συγκρότημα από το 2020 και ήδη έχουν κυκλοφορήσει το EP “Foggy Shots” (2021), το EP με το session στο Dozen και λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2022 κυκλοφόρησαν το single “No Happy Ending”, το οποίο προμηνύει το ντεμπούτο άλμπουμ τους!

Έχουν κάνει τόσα πολλά, ενώ παράλληλα μας δημιουργούν την αίσθηση ότι είναι μόνο η αρχή και ότι έχουμε να δούμε ακόμα περισσότερα από τους Pink Vanity!

«Όσο γίνεται προσπαθούμε να βλέπουμε την θετική πλευρά, παρόλο που έχουμε και σκοτεινές πλευρές..»

Κάθε φορά μας μεταφέρουν ένα ανεβαστικό κλίμα και μας ξεσηκώνουν χωρίς καν να το αντιληφθούμε. «Όσο γίνεται προσπαθούμε να βλέπουμε την θετική πλευρά, παρόλο που έχουμε και σκοτεινές πλευρές, προσπαθούμε όμως να συγκεντρωνόμαστε σε μία αισιόδοξη ιδέα», μας απαντάει ο Αλέξανδρος.

Φαίνεται και από το τελευταίο τους video clip ότι είναι καρδιακοί άνθρωποι και όταν κάνουν κάτι το εννοούν και το κάνουν με πάθος! Το πάρτι που θα παρακολουθήσετε, σε περίπτωση που δεν το έχετε παρακολουθήσει, είναι ένα από τα πάρτι που θα μπορούσαν να το είχαν διοργανώσει οι ίδιοι, κάτι που νιώθουμε και στα live τους!

“No Happy Ending”

Το “No Happy Ending” ακούγεται μόνο στο τελευταίο ρεφρέν και όπως μας εξηγεί ο Κωνσταντίνος για την επιλογή του τίτλου: «Είναι επειδή είμαστε λάτρεις του μασάζ! Σκεφτόμουν να πάω στην Ταϊλάνδη να κάνω και σεμινάρια μασάζ, κάπου εκεί που γράφουμε το κομμάτι μου ήρθε αυτό το ριφάκι και λέω “No Happy Ending” θα λέμε και “No Happy Ending” θα λέγεται!»

Δείτε το video clip του “No Happy Ending” εδώ:

Η ενέργειά τους δεν περιορίζεται στην μουσική, καθώς στην καθημερινότητά τους είναι πολύ ενεργοί σε άλλους τομείς, παρακολουθούν μαθήματα και σπουδάζουν ο καθένας στα δικά του ενδιαφέροντα. «Νομίζω ότι όσο περισσότερα πράγματα κάνει ο καθένας τόσο πιο ενεργός είναι ψυχικά, σωματικά και σε όλα τα επίπεδα.»

Το 2020 μας χάρισαν άλλο ένα πάρτι με το ντεμπούτο single τους “Late Night Pleasures”, όταν πρωτοξεκίνησαν το συγκρότημά τους. «Παρ’ ότι ήταν μία κακιά περίοδος τότε για να λανσάρει κάποιος ένα project εμείς όμως είχαμε την ανάγκη αυτή», μας εξηγούν για την εκκίνησή τους.

«Όταν έχεις την ανάγκη να κάνεις κάτι και θέλεις να εκφραστείς, δίνοντας ένα μήνυμα είναι μεγαλύτερο από οποιεσδήποτε συνθήκες και οποιαδήποτε άλλη παράμετρο!» Οι ίδιοι επέλεξαν να το κάνουν με πολλή αγάπη και μεράκι και ίσως για αυτό μας δίνουν την εντύπωση ότι είναι συγκρότημα πολλά χρόνια!

«Γενικότερα είμαστε πολύ επηρεασμένοι από δεκαετίες του ’60 και του ’70 και γι’ αυτό ίσως κάποιοι θεωρούν ότι είμαστε εκκεντρικοί και ίσως είμαστε, αλλά είναι επειδή κάπως έτσι ζούμε!»

Οι ίδιοι έχουν τόση πολλή ενέργεια και αγαπάνε τόσο πολύ αυτό που κάνουν που αν μπορούσαν θα είχαν live κάθε μέρα! «Παρ’ όλο που η κατάσταση είναι δύσκολη και προφανώς δεν γίνεται να παίζει live κάθε μέρα εκ των πραγμάτων γιατί δεν υπάρχει σκηνή να το στηρίξει αυτό. Πολλές φορές μπορεί να απογοητευτείς και να αναρωτηθείς: “Τώρα γιατί το κάνω αυτό, αφού δεν μπορεί να βιοποριστεί ένας καλλιτέχνης πλήρως από αυτό;” Το συναίσθημα όμως του να παίζεις live και του να βλέπεις ότι αυτό έχει ανταπόκριση είναι ανεκτίμητο και πραγματικά θέλεις να παίζεις κάθε μέρα!»

Δείτε το πρώτο τους τραγούδι “Late Night Pleasures” εδώ:

Έχουν κυκλοφορήσει αρκετά video clips και αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς θέλουν να μας μεταφέρουν στον κόσμο τους όσο πιο ολοκληρωμένα γίνεται. «Δεν είναι μόνο η μουσική, είναι γενικότερα μια αισθητική που θέλουμε να έχουμε πίσω από τα πράγματα εξ’ ου και όλα μας σχεδόν τα κομμάτια συνοδεύονται από κάποιο video clip», μας εξηγούν. «Γι’ αυτό ακριβώς προσέχουμε γενικότερα την συνολική εικόνα και αισθητική γύρω από τα πράγματα.» Όλοι συμφωνούμε ότι έχουν μια συγκεκριμένη αισθητική και ταιριάζουν και οι δύο με αυτή.

«Πάντα κάποιος θα τραγουδάει μαζί με τον άλλον γιατί μας αρέσει αυτό το ύφος και το να αλληλοσυμπληρωνόμαστε!»

«Οι Pink Vanityδεν είναι μια μπάντα που απλά είναι κλεισμένη στο στούντιο και γράφει μουσική, είναι ένα καλλιτεχνικό αφήγημα που πρεσβεύει πολλές ιδέες και ιδεολογίες, όπως η ελευθερία, η απελευθέρωση, η ισότητα. Αυτό φαίνεται και από τον τίτλο της μπάντας που εμπεριέχει και το “Pink” που είναι ένα παιχνιδιάρικο χρώμα αλλά και την ματαιοδοξία που μας διακατέχει.

Γενικότερα είμαστε πολύ επηρεασμένοι από δεκαετίες του ’60 και του ’70 και γι’ αυτό ίσως κάποιοι θεωρούν ότι είμαστε εκκεντρικοί και ίσως είμαστε, αλλά είναι επειδή κάπως έτσι ζούμε!»

Είναι σημαντικό που εκφράζονται πολύπλευρα και πολυεπίπεδα, όπως τονίζουν και οι ίδιοι. «Είναι σημαντικό για εμάς ότι έχουμε διάφορες καλλιτεχνικές πτυχές, οι οποίες εκφράζονται με διάφορους τρόπους και γι’ αυτό θέλουμε να έχουμε και γενική εικαστική άποψη και έκφραση.»

Όλοι ξέρουμε ότι η συνεργασία μεταξύ αδερφών έχει μια μαγεία αν πετύχει αλλά πάντα έχει ειδικές δυσκολίες! Οι Pink Vanity δεν έχουν πετύχει μόνο αυτό, αλλά έχουν καταφέρει να είναι και οι δύο frontman στο συγκρότημα.

«Προφανώς βάζεις πάνω από όλα το συμφέρον του να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα. Ο καθένας μπορεί να υποστηρίξει κάπως καλύτερα κάτι στην εκάστοτε περίπτωση», μας λένε βάζοντας στην ατμόσφαιρά τους. «Φυσικά δεν λείπουν οι συγκρούσεις, οι οποίες λύνονται με αιματηρές συνθήκες», μας λένε και γελάμε!

«Λειτουργούμε καλά ως ομάδα. Στο τελευταίο single, όπως και στο επερχόμενο άλμπουμ, έχουμε ο καθένας τα μέρη του και τραγουδιστικά και παιχτικά. Επίσης, βασιζόμαστε αρκετά στις αρμονίες που δημιουργούνται από τις φωνές μας επειδή είμαστε αδέρφια», μας εξηγεί ο Κωνσταντίνος και επιβεβαιώνει ο Αλέξανδρος συμπληρώνοντας ότι πλέον τραγουδάνε πολλά τραγούδια με ταυτοφωνίες (και οι δύο φωνές την ίδια μελωδία)! «Πάντα κάποιος θα τραγουδάει μαζί με τον άλλον γιατί μας αρέσει αυτό το ύφος και το να αλληλοσυμπληρωνόμαστε!»

Κάπου εδώ να συμπληρώσουμε ότι δεν εξυπακούεται πως οι φωνές δύο αδερφών ταιριάζουν, οπότε είναι πολύ σημαντικό που συμβαίνει εδώ και το εκμεταλλεύονται σωστά και ολοκληρωμένα. Επίσης, να διευκρινίσουμε επειδή το ρώτησαν αρκετοί δεν είναι δίδυμα αδέρφια. Έχουν μεγαλώσει μαζί, έχουν επηρεαστεί ο ένας από τον άλλον και το σημαντικότερο όλων είναι ότι θαυμάζουν πολύ ο ένας τον άλλον!

Στο δημιουργικό κομμάτι συμμετέχουν ενεργά και οι δύο σε όλα τα επίπεδα και όλες τις εκδοχές! «Άλλες φορές μπορεί να φέρει κάποιος ένα κομμάτι ολόκληρο, άλλες να πει έχω αυτή την ιδέα και να το δούμε μαζί αλληλοσυμπληρώνοντας πράγματα, είτε και να ξεκινήσουμε να γράφουμε ένα κομμάτι μαζί και να το ολοκληρώσουμε, ή να το ξεκινήσουμε μαζί και να το ολοκληρώσει ο ένας από τους δύο.»

Αυτό που έχουν πετύχει δεν είναι μόνο να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον αλλά και να βοηθιούνται μεταξύ τους ώστε να εκφράζονται πιο ολοκληρωμένα. Κάτι πάρα πολύ δύσκολο που αποδεικνύει ότι υπάρχει χημεία μεταξύ τους ώστε να συνδημιουργούν και να είναι και οι δύο ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα εξελίσσονται παρέα.

Mavile x Pink Vanity @ ΙΛΙΟΝ plus | Πέμπτη 15/12

Με τους Mavile γνωρίστηκαν την περίοδο που ο Κωνσταντίνος είχε πάει στο Voice και ήμασταν όλοι μέσα στην καραντίνα! «Βρεθήκαμε σε ένα στούντιο λοιπόν που ακόμη διατηρούν στην Αθήνα και τζαμάραμε μες την καραντίνα», μας περιγράφουν (με περισσότερες juicy λεπτομέρειες που θα πρέπει να ακούσετε στο ηχητικό), ενώ πέρασαν πολλές φορές παρέα το 9 με 5 που απαγορευόταν η κυκλοφορία και άλλα πολλά.

Για τους Pink Vanity εκτός από τον Κωνσταντίνο και τον Άλεξ είναι ο Πάνος Κλωνάρης στα ντραμς, ο Δημήτρης Κυριακόπουλος στην κιθάρα και ο Κωνσταντίνος Τσέλιος στο μπάσο.

Ακολουθήστε τους Pink Vanity:

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify | Bandcamp

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%