NG Συνεντεύξεις

Platon «Ήταν ο μόνος τρόπος για να εκφράσω αυτό που είχα μέσα μου!» | Συνέντευξη

today2 Ιουλίου, 2022 6

Background
share close
  • cover play_arrow

    Platon «Ήταν ο μόνος τρόπος για να εκφράσω αυτό που είχα μέσα μου!» | Συνέντευξη New Generation Radio

O Platon μας ξενάγησε στο δημιουργικό του Σύμπαν με αφορμή το 3ο EP του με τίτλο “All These Things Have Happened”! Ακούστε την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022.

O Platon είναι ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης, αυτοδίδακτος, με καλούς φίλους, πολλή φαντασία και έντονη διάθεση να μοιραστεί! Το όνομά του είναι όντως Πλάτωνας και το κληρονόμησε από τον παππού του!

Η ανάγκη να εκφραστεί μέσω των δικών του τραγουδιών ξύπνησε μέσα του λόγω μίας δύσκολης περιόδου που περνούσε. Από τότε μπήκε σταδιακά σε μια ροή δημιουργίας και μέχρι σήμερα συνεχίζει ακάθεκτος!

Ακούγοντας τα τραγούδια του αισθάνεσαι ότι σε κάνει μια αγκαλιά με την φωνή του και τις μελωδίες του, ενώ όλα έχουν να σου μεταφέρουν πολλά χρωματιστά συναισθήματα!

«Έτσι μου βγήκε δηλαδή να το εκφράσω! Μου βγήκε αυθόρμητα, αβίαστα και λέω θέλω να τραγουδήσω!»

«Από μικρό παιδί έπαιζα κιθάρα αλλά δεν έκανα ποτέ μαθήματα. Δεν μπορούσα να διαβάσω για κανέναν λόγο μουσική, οπότε απλά έπαιζα μόνος μου. Κάποια στιγμή γύρω στα 21 δεν άντεχα άλλο… Πέρασα μια γενική, ψυχολογική, συναισθηματική κρίση και ήθελα να εκφραστώ κατά κάποιο τρόπο.

Έτσι μου βγήκε δηλαδή να το εκφράσω! Μου βγήκε αυθόρμητα, αβίαστα και λέω θέλω να τραγουδήσω! Να παίζω κιθάρα δηλαδή και να τραγουδάω μαζί!»

Είναι αυτά τα αρνητικά που συμβαίνουν και μας αναγκάζουν να πάμε ένα βήμα παρακάτω, να υπερβούμε τον εαυτό μας! Έτσι νιώθουμε την ανάγκη να εκφραστούμε κι αλλιώς! Κάπως έτσι ο Platon άρχισε να γράφει μουσική. Στην συνέχεια παρακολούθησε κάποια μαθήματα φωνητικής σε ωδείο, ώστε να μπορέσει να εκφραστεί καλύτερα με την φωνή του.

«Όλα τα κομμάτια τα έχω γράψει στην κιθάρα. Αρχικά έτσι ξεκίνησα. Ξέρω δηλαδή κιθάρα απλά δεν ξέρω θεωρία», μας εξηγεί πιο αναλυτικά περιγράφοντας πως έμαθε μόνος του κιθάρα.

«Κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω! Σιγά σιγά. Βήμα βήμα», μας εξηγεί και φυσικά κάπου εδώ κάνει την εμφάνισή του και ο παιδικός του φίλος Άγγελος που τον βοήθησε με τις γνώσεις του στην παραγωγή.

Είναι αυτή η κατάσταση που δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς και πρέπει να εκφραστείς, να δημιουργήσεις, να το βγάλεις από μέσα σου! «Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να το εκφράσω! Ήταν ο μόνος τρόπος για να εκφράσω αυτό που είχα μέσα μου!»

Δείτε το video clip του τραγουδιού “Why Glow”:

All These Things Have Happened

Ένα EP με τέσσερα διαφορετικά μεταξύ τους τραγούδια στην διάθεση και στην ατμόσφαιρα που έρχονται και δένουν με έναν μαγικό τρόπο μεταξύ τους δημιουργώντας όμορφες, φουτουριστικές εικόνες!

«Η αλήθεια είναι ότι κάθε κομμάτι είναι τελείως διαφορετικό από το άλλο», μας εξηγεί και συνεχίζει: «κάθε συναίσθημα που ένιωθα το εκφράζω σε ένα κομμάτι!» Ενώ όλα τα τραγούδια «είναι κάτω από την ομπρέλα του κοινού είδους indie/pop!»

Αυτό αποκαλύπτει και την αρχή της δημιουργικής διαδικασίας. Όταν ξεκινάει να γράφει θέλει να εκφράσει τα συναισθήματα που έχει για τις διάφορες καταστάσεις που ζει!

Να σημειωθεί ότι έγραψε κι άλλα τραγούδια τα οποία τα απέρριψε: «Κράτησα σε αυτό το EP αυτά που μου έμειναν σαν μελωδίες περισσότερο.»

Και τώρα πάμε να δούμε ποια περίοδο το έγραψε ώστε να μπούμε λίγο πιο βαθιά σε αυτές τις καταστάσεις.

«Αυτό το EP ξεκίνησα και το έγραφα στην περίοδο της δεύτερης καραντίνας», μας λέει και μας βάζει στο κλίμα. «Βασικά ήταν λίγο πριν από την 2η καραντίνα, λίγο πριν ανακοινωθεί», αλλά ήταν κάτι που όλοι θεωρούσαμε δεδομένο, οπότε ήταν προετοιμασμένος να δημιουργήσει!

«Εάν δεν είχα τον Άγγελο δεν ξέρω εάν αυτά τα κομμάτια θα είχαν φτάσει σε αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή είμαι πολύ τυχερός που τον έχω»

«Αρχικά ξεκινάω μόνος μου την παραγωγή και στην συνέχεια τυχαίνει και ο κολλητός μου φίλος Άγγελος Τασόπουλος (The Computer) να είναι κι αυτός παραγωγός. Οπότε μαζί ασχολούμαστε πάνω στην παραγωγή και από εκεί και πέρα το διαμορφώνουμε με ό,τι μας βγαίνει.»

Τίποτε δεν γίνεται τυχαία! «Τον ξέρω από τον σχολείο τον Άγγελο και είμαστε χρόνια φίλοι», τονίζει και έχουμε μείνει άφωνοι! Μία φιλία από τα σχολικά χρόνια που ίσως ξεκίνησε επειδή και οι δύο είχαν την ίδια αγάπη για την μουσική.

«Εάν δεν είχα τον Άγγελο δεν ξέρω εάν αυτά τα κομμάτια θα είχαν φτάσει σε αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή είμαι πολύ τυχερός που τον έχω», δηλώνει και μας συγκινεί!

Το πρώτο του EP το “Blue Days Are Gone” το δημιούργησε μέσα στην πρώτη καραντίνα και κυκλοφόρησε στην δεύτερη καραντίνα, δηλαδή την περίοδο που ξεκίνησε να δημιουργεί το επόμενο EP.

Αυτή η κυκλοφορία ήταν πολύτιμη για εμάς που ψάχνουμε νέες μουσικές προτάσεις. Τον ίδιο δεν τον πτόησε καθόλου που επικρατούσε ένα χάος στις μουσικές σκηνές και γενικότερα στον καλλιτεχνικό χώρο λόγω της πανδημία! Ίσα ίσα του έδωσε χρόνο να φτιάξει το επόμενο και να προετοιμαστεί για τις live εμφανίσεις του.

«Το concept του πρώτου EP είχε να κάνει περισσότερο με την τεχνολογία και τις ανθρώπινες σχέσεις», μας εξηγεί σχετικά με την φωτογραφία, στην οποία κρατάει ένα vintage τηλέφωνο και φαίνεται και μία παλιά οθόνη υπολογιστή.

Στο δεύτερο EP εκφράστηκε πιο συμβολικά με γραφιστικά σχέδια, στοχεύοντας περισσότερο στα συναισθήματά που θέλει να μοιραστεί! Με digital art, πιο αφηρημένο στυλ και μια vintage αισθητική, μας μεταφέρει χρώματα, ατμόσφαιρες, στιγμές! Εκεί είναι βασισμένο και το εξώφυλλο, το οποίο το δημιούργησε ο ίδιος.

«Στο εξώφυλλο είναι το πρόσωπό μου, το οποίο είναι 3D. Με την βοήθεια της φίλης μου Αναστασίας Πέτζιου που μου το έκανε ασημένιο, το πήρα και έφτιαξα το artwork που βλέπουμε», μας λέει και μας βάζει περισσότερο στο κλίμα της παρέας τους!

Platon “All These Things Have Happened” cover

Τα επόμενα σχέδιά του

Ο Platon βρίσκεται σε μια δημιουργική περίοδο και παράλληλα σε ένα μεταβατικό στάδιο. Σύντομα θα μετακομίσει στην Μαδρίτη για ένα χρόνο λόγω των σπουδών του, οπότε οι επόμενες εμφανίσεις του θα γίνουν εκεί και αργότερα στην Αθήνα.

«Επειδή θα φύγω από την Αθήνα τον Σεπτέμβρη προετοιμάζω κάποια live στην Μαδρίτη όπου και θα μετακομίσω εκεί για ένα χρόνο. Οπότε δυστυχώς στην Αθήνα δεν θα κάνω κάποιο live φέτος!»

Είμαστε σίγουροι ότι όπου κι αν βρίσκεται θα αγαπηθούν τα τραγούδια του! Βέβαια ποτέ μην λες ποτέ γιατί είναι απρόβλεπτο το μέλλον!

Όπως και να έχει του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε τον Platon:

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify | TikTok

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%