NG Συνεντεύξεις

Οι Project Uncut συνδημιουργούν και μαθαίνουν η μία από την άλλη! | Συνέντευξη

today6 Απριλίου, 2022 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    Οι Project Uncut συνδημιουργούν και μαθαίνουν η μία από την άλλη! | Συνέντευξη New Generation Radio

Οι Project UnCut μας βάζουν στο “Σύμπαν” τους με αφορμή το τελευταίο τους single “Exhale” και την εμφάνισή τους με Kit Kido στο six d.o.g.s. την Πέμπτη 7/4! Ακούστε την συζήτηση που είχαν με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Τρίτη 5 Απριλίου.

Το καλλιτεχνικό δίδυμο των Project UnCut, η Άννα Στεφάνου και η Κατερίνα Λιάκη, είναι πρώτα απ’ όλα φίλες! Στηρίζουν και υποστηρίζουν η μία την άλλη ανιδιοτελώς, καταρρίπτοντας τους μύθους και τα στερεότυπα για την γυναικεία φιλία! Από εκεί και πέρα όλα συνετέλεσαν ώστε να γνωριστούν, να κάνουν παρέα και αυτή την όμορφη ενέργεια να την μεταφέρουν και σε εμάς με την μουσική τους!

Το σχέδιο ήταν η Άννα να βρει την Κατερίνα στο Περιστέρι και να βγουν μαζί στον αέρα σε ανοιχτή ακρόαση, αλλά τελικά το αμάξι της Άννας είχε ένα τεχνικό θέμα και κάναμε ομαδική κλήση για να ακούγονται και οι δύο! Όταν υπάρχει καλή θέληση δημιουργούνται τρόποι!

Είναι αξιοθαύμαστο το πόσο πολύ ήθελαν να βγουν στον αέρα και να μιλήσουν και οι δύο! Η Άννα ήθελε να κάνει ολόκληρο ταξίδι για να μπορέσουν να μιλήσουν μαζί στον αέρα! Eιδικά στις μέρες μας αυτό είναι σπάνιο και αξιοθαύμαστο, αφού εκτός από την φιλία που είναι έτσι κι αλλιώς σπάνια, είναι και η τιμή της βενζίνης! Χαχαχαχα

«Ό,τι γράφει η Άννα μου αρέσει πάρα πολύ! Είναι ό,τι είχα φανταστεί!», και συμπληρώνει η Άννα «Κι εμένα αντίστοιχα όταν μου στέλνει κάτι η Κατερίνα, ξέρω ότι μπορεί να βγει τραγούδι μέσα από αυτό!»

Μία καρμική γνωριμία που έγινε όταν τελείωναν το λύκειο μέσω του ωδείου τους. Από τότε έδεσαν και είναι αχώριστες είτε ως φίλες, είτε ως συνεργάτες στο συγκρότημα!

«Γνωριζόμαστε 12 -13 χρόνια! Ήμασταν στο ίδιο ωδείο. Είχε τύχει να παίξουμε μαζί στα πλαίσια κάποιων εκδηλώσεων του ωδείου και έτσι ταιριάξαμε πάρα πολύ! Ταιριάξαμε και σαν άνθρωποι και μουσικά και αργότερα και συνθετικά πάρα πολύ», μας λέει η Κατερίνα.

Το καλύτερο είναι ότι αλληλοσυμπληρώνονται και θαυμάζει πάρα πολύ η μία την άλλη. Έχουν κοινή αισθητική και είναι σίγουρες ότι αυτό που θα γράψει η μια θα αρέσει στην άλλη και το αντίστροφο. Δημιουργούν ένα όμορφο και ασφαλές κλίμα για να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

«Όποτε στέλνω κάτι στην Άννα που γράφω, ό,τι γράφει πάνω σε αυτό μου αρέσει πάρα πολύ! Είναι ό,τι είχα φανταστεί!», και συμπληρώνει η Άννα «Κι εμένα αντίστοιχα όταν μου στέλνει κάτι η Κατερίνα ξέρω ότι μπορεί να βγει τραγούδι μέσα από αυτό!» Και κάπως έτσι γράφουν τα κομμάτια τους.

«Συνεργαζόμαστε, παίζουμε και πολλές φορές μπορεί να δημιουργήσουμε κάτι ενώ παίζουμε! Καταλαβαίνουμε πολύ η μια την άλλη και σεβόμαστε η μια την δουλειά της άλλης, οπότε είμαστε και φίλες και συνδημιουργοί!», μας λέει η Άννα.

«Ίσως επειδή είμαστε έφηβες στην καρδιά», λέει η Άννα «Μόνο στην καρδιά όμως», υπογραμμίζει η Κατερίνα και γελάμε!

Σαν να γνωριζόντουσαν και να είχαν συγκρότημα από πάντα, όπως υπογράμμισε ένας ακροατής εννοώντας κυρίως τα σχολικά χρόνια. «Ίσως επειδή είμαστε έφηβες στην καρδιά», λέει η Άννα «Μόνο στην καρδιά όμως», υπογραμμίζει η Κατερίνα και γελάμε!

Από το EP “Kaleidoscope” μέχρι το τελευταίο single “Exhale” έχουν εξελίξει πολύ τον ήχο τους και τον χτίζουν διαρκώς με νέες συνεργασίες και πειραματισμούς.

«Προσπαθούμε πολύ! Ευτυχώς εξελίσσουμε τον ήχο μας με τα χρόνια γιατί μας αρέσει πολύ να γράφουμε μαζί και ακούμε πολύ η μία την άλλη», μας εξηγεί η Άννα. Το «ευτυχώς» προσωπικά το μεταφράζω ως υπογράμμιση όλων των δυσκολιών που περνάνε κατά καιρούς, είτε σε προσωπικό, είτε σε συλλογικό επίπεδο, αλλά εκείνες συνεχίζουν ακάθεκτες!

«Το pop και η αγάπη μας για τα 90s είναι κάτι που μας ένωσε από την αρχή»

«Έχουμε μια κοινή αγάπη, την pop μουσική! Προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποια electro και trip hop στοιχεία σε αυτό που κάνουμε», μας εξηγεί η Κατερίνα συμφωνώντας ότι και οι ίδιες παρατηρούν ότι ο ήχος τους έχει αλλάξει μέσα στα χρόνια.

Επίσης εμπιστεύονται πολύ η μια την άλλη και για άλλες συνεργασίες τους. «Συμβουλεύομαι πολύ στην Κατερίνα σε πράγματα που είναι μουσικά ακόμα και σε πράγματα που μπορεί να θέλω να παίξω ή να γράψω. Εμπιστευόμαστε πολύ το αυτί η μία της άλλης οπότε σίγουρα συνεργαζόμαστε σε πολλά πράγματα», μας αναφέρει η Άννα σε ερώτηση ακροατή. Σπάνια βρίσκεις τέτοια συνεργασία.

Έχουνε κοινά ενδιαφέροντα στην μουσική αλλά έχουν και τα σημεία που διατηρεί διαφορετικά η καθεμία. «Έχουμε αρκετά κοινά γούστα αλλά σε κάποιες φάσεις ακούμε και διαφορετικά πράγματα. Μου έχει μάθει πολλή μουσική που δεν ήξερα η Άννα», και απαντάει «και εμένα το ίδιο η Κατερίνα!»

«Όπως ξαναείπα έχουμε μία κοινή βάση την pop μουσική και την RnB που αρέσει και στις δυο πάρα πολύ», ολοκληρώνει η Κατερίνα. «Το pop και η αγάπη μας για τα 90s είναι κάτι που μας ένωσε από την αρχή», λέει η Άννα.

H κύρια διαφορά είναι ότι η Κατερίνα θα ακούσει πιο rock, metal, progressive μουσική σε σχέση με την Άννα που ακούει περισσότερο βρετανική pop, ηλεκτρονική μουσική όπως electronica downtempo, techno κ.ά. Η Κατερίνα δεν θα ακούσει techno και η Άννα rock!

«Έχουμε πάρα πολύ καιρό να πάρουμε αυτό το feedback από τον κόσμο και η αλήθεια είναι ότι έχουμε γράψει πολλή μουσική τον τελευταίο καιρό..»

Οι επερχόμενες κυκλοφορίες

Μέσα στην καραντίνα και τον τελευταίο καιρό δημιούργησαν νέα κομμάτια που ανυπομονούν να τα μοιραστούν με τον κόσμο! «Μες την καραντίνα κάτσαμε και γράψαμε κάποια πράγματα. Βγάλαμε και κάποια νέα κομμάτια στην περίοδο της πανδημίας», μας αναφέρουν.

«Είμαστε στα τελειώματα! Έχουμε πια 4 κομμάτια, έχουμε και ένα κλιπ που είναι να κάνουμε. Επίσης, ετοιμάζουμε μία νέα συνεργασία με έναν καλλιτέχνη από την hip hop σκηνή…», μας λένε αφήνοντάς ένα μυστήριο γύρω από όλα επειδή όλα αυτά θα κυκλοφορήσουν επίσημα από τον Σεπτέμβριο!

Το live στο six d.o.g.s

Ορεξάτες και έτοιμες δηλώνουν για να ανέβουν στην σκηνή ζωντανά και να μοιραστούν τις μουσικές τους! Ένα live που το περιμένουν εδώ και πολύ καιρό!

«Ανυπομονούμε πάρα πολύ! Έχουμε να παίξουμε live με κοινό προ καραντίνας!», λέει η Κατερίνα. «Η αλήθεια είναι ότι ολοκληρώσαμε τα live πριν από την καραντίνα με πολλή ενέργεια γιατί είχαμε μόλις κυκλοφορήσει το EP “Flower Book” και θέλαμε επιτέλους να παίξουμε την δουλειά μας. Στην ουσία δεν παίξαμε όσο θέλαμε την προηγούμενη δουλειά μας», συμπληρώνει η Άννα.

«Την Πέμπτη θα παίξουμε με Kit Kido, μια φίλη και προσωπικά ήταν και δασκάλα μου η Κατερίνα Κοζαδίνου. Η μπάντα της είναι άτομα τα οποία είμαστε φίλοι και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα είμαστε μαζί», μας λένε για να μας μεταφέρουν στο κλίμα.

«Θα παίξουμε κι εμείς πλέον σαν τετραμελής μπάντα», αναφέρουν, καθώς μαζί τους στην σκηνή θα είναι ο Δημήτρης Γρηγοριάδης στα τύμπανα και ο Γιώργος Καλογερόπουλος στο μπάσο. «Πάντα στον ήχο μας ο αγαπημένος μας ηχολήπτης ο Νικόλας Σταυριανουδάκης», τονίζουν!

«Θα παίξουμε καινούρια κομμάτια που δεν έχουν ακουστεί, έτσι για να δούμε και τις πρώτες αντιδράσεις, ενώ φυσικά δεν θα λείψουν και τα παλαιότερα κομμάτια μας!», καταλήγουν.

«Έχουμε πάρα πολύ καιρό να πάρουμε αυτό το feedback από τον κόσμο και η αλήθεια είναι ότι έχουμε γράψει πολλή μουσική τον τελευταίο καιρό και μέσα στην καραντίνα! Ανυπομονούμε να την μοιραστούμε!», δηλώνουν!

Αγοράστε το εισιτήριό σας εδώ

Facebook Event

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα, Μοναστηράκι,

τηλ.: 2103210510
Ώρα έναρξης: 21:00

Ακολουθήστε της Project UnCut

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%