NG Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Η Άννα Λινάρδου μας παρουσιάζει το album “Heterotopia”

today16 Ιουλίου, 2019

Background
share close

Ένα ταξίδι στην Ετεροτοπία της Άννας Λινάρδου κάναμε στην εκπομπή “Ή το χεις Ή δεν το ΄χεις” με την Βασιλεία Περόγλου.

Ο λόγος για τον πρώτο προσωπικό δίσκο της Άννας Λινάρδου με τίτλο “Heterotopia” που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Underflow Records.

Ξεκίνησε να τον ηχογραφεί τρία χρόνια πριν μαζί με τον συνεργάτη της, Γιώργο Βαρουτά.

Πρόκειται για έναν δίσκο που μας ταξιδεύει σε πολλά μέρη του πλανήτη καθώς εμπεριέχει παραδοσιακά τραγούδια διαφόρων πολιτισμών. Μόνη εξαίρεση το πρώτο κομμάτι, το ομώνυμο, το οποίο είναι αυτοσχεδιασμός της Άννα Λινάρδου.

Δεν πρόκειται όμως για απλές διασκευές τραγουδιών, αλλά για μία τελείως πρωτότυπη εκδοχή μουσικών προερχομένων από διαφορετικούς πολιτισμούς που η ίδια αγάπησε και μελέτησε για χρόνια.

«Γράφαμε κανάλια και στο τέλος κάναμε ένα κολλάζ», καθώς οι μουσικοί προσπαθούσαν να πετύχουν αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα. «Θέλαμε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον απροσδιόριστης γεωγραφίας και απροσδιόριστης εποχής χρονικά!»

«Η πρόθεση δεν ήταν να φτιάξω διασκευές αλλά να αποτυπώσω το δικό μου ταξίδι στον κόσμο της φωνής όπως έχει μέχρι στιγμής, γιατί συνεχίζεται!»

Εδώ θα βρείτε τον δίσκο στο bandcamp, όπου και μπορείτε να τον προμηθευτείτε και σε βινύλιο:

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορούμε να περιμένουμε πολλά από την ταλαντούχα Άννα Λινάρδου! Μετά το καλοκαίρι θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του δίσκου.

Στις 30 Νοεμβρίου μην χάσετε την παράστασή της μαζί με τους Jan Bang, Arven Heriksen, Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Χάρη Λαμπράκη και Γιώργο Βαρουλά στην Underflow Record Store & Arte Gallery!

Λίγα λόγια για την Άννα Λινάρδου…

Μας μιλάει για τον τόπο καταγωγής της, την Λάρισα, τις σπουδές της, τα ερεθίσματα που την οδήγησαν να ασχοληθεί με την μουσική, προηγούμενες συνεργασίες της, και πολλά άλλα.

Τελειώνοντας το Πολυτεχνείο και έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο μαθημάτων στην φωνητική, αποφάσισε – αφού υπήρχε το μικρόβιο- να δοκιμάσει τον εαυτό της ως ερμηνεύτρια! Έφτιαξε λοιπόν ένα demo για έναν αγαπημένο της τραγουδοποιό, το οποίο κατέληξε μέσω ενός φίλου της σε άλλα χέρια! Τελικά της έγινε πρόταση συνεργασίας στην καλοκαιρινή περιοδεία ενός άλλου καλλιτέχνη, και συγκεκριμένα του Μάνου Λιδάκη! Κάπως έτσι ξεκίνησε, γιατί τίποτα δεν γίνεται τυχαία!

Δείτε την συνέχεια της ιστορίας όπως μας την διηγείται η ίδια εδώ:

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%