NG Συνεντεύξεις

Τάσος Σκούρας «Χρωστάω τα πάντα στην Ελληνοαμερικανίδα χίπισσα μητέρα μου!» | Συνέντευξη

today5 Μαρτίου, 2022 2

Background
share close
  • cover play_arrow

    Τάσος Σκούρας «Χρωστάω τα πάντα στην Ελληνοαμερικανίδα χίπισσα μητέρα μου!» | Συνέντευξη New Generation Radio

O Τάσος Σκούρας μας ξεναγεί στο δημιουργικό του “Σύμπαν” με αφορμή το τελευταίο του single “Alright Mama” που κυκλοφόρησε από την Walnut Entertainment! Ακούστε την συζήτηση που είχαν με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022!

Ο Τάσος Σκούρας εκτός από ταλαντούχος μουσικός, τραγουδοποιός και ερμηνευτής, τα τελευταία χρόνια είναι ιδρυτικό μέλος και Vice President της Walnut Entertainment! Το κυριότερό του χαρακτηριστικό είναι ότι ανήκει στους λάτρεις της καλής μουσικής με βαθιά γνώση για αυτήν!

Alright Mama

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι “Alright Mama” που αποτίει φόρο τιμής σε σημαντικούς ανθρώπους της Ιστορίας που δολοφονήθηκαν, έχοντας αγωνιστεί για την ισότητα και την δικαιοσύνη.

«Θεωρώ ότι την δεκαετία του ’60 άλλαξαν πάρα πολλά στον κόσμο, δηλαδή θεωρώ ότι πήρε μια τελείως διαφορετική τροπή η ζωή μας από την δεκαετία του ’60 και μετά. Ευτυχώς έχω επηρεαστεί πολύ από αυτή την δεκαετία σε όλα τα επίπεδα», μας εξηγεί.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνονται πάντα προσπάθειες για ειρήνη! Είναι χρέος όλων μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε από την μεριά μας για να επικρατήσει η ειρήνη!»

«Είμαι επηρεασμένος και σε πολιτικό επίπεδο», υπογραμμίζει τονίζοντας για τις δολοφονίες που έγιναν τότε και επηρέασαν συλλογικά την ανθρωπότητα. Έτσι έγραψε αυτό το κομμάτι για να το αφιερώσει.

Συγκεκριμένα μιλάει για την δολοφονία του  Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντυ, του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του Ρόμπερτ Κέννεντυ… «Ήταν άνθρωποι που ήθελαν να σταματήσουν τους πολέμους και να ξεκινήσουν μία εποχή αγάπης με μία πολιτική ειρήνης! Τα μεγάλα συμφέροντα δεν ήθελαν την ειρήνη», μας εξηγεί τονίζοντας όλα τα ιστορικά βιβλία που διαβάζει για να ενημερωθεί σχετικά με τα τότε ιστορικά γεγονότα.

Ίσως τότε να ήταν και οι τελευταίες σοβαρές πολιτικές προσπάθειες για να επικρατήσει ουσιαστικά η ειρήνη… Βέβαια ο ίδιος δεν θέλει να το πιστέψει αυτό! «Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνονται πάντα προσπάθειες για ειρήνη! Είναι χρέος όλων μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε από την μεριά μας για να επικρατήσει η ειρήνη!»

Ακούστε το “Alright Mama”και δείτε και το video clip του:

Οι επιρροές του

Συνήθως οι περισσότεροι που μελετάνε πολύ την δεκαετία του ’60 μένουν εκεί σε αρκετά. Επικρατεί η άποψη από πολλούς μουσικόφιλους ότι η μουσική σταμάτησε την δεκαετία αυτή!

Εκείνος απαντάει: «Δεν σταμάτησε η μουσική την δεκαετία του ’60! Προσωπικά, για τα δικά μου ακούσματα, αν σταμάταγε η μουσική την δεκαετία του ’80 δεν θα είχα και πολύ μεγάλο πρόβλημα! Βέβαια έχουν βγει αριστουργήματα και μετά το ’80 και σήμερα και πάντα βγαίνουν καλά πράγματα. Το θέμα έχει να κάνει με τα προσωπικά βιώματα του καθενός», αναφέρει ξεκαθαρίζοντας το τοπίο!

Είναι όντως εντελώς προσωπική οπτική του πως έχει μεγαλώσει ο καθένας και τι τον εκφράζει περισσότερο! Ευτυχώς έχουμε άπειρες επιλογές από είδη και χρονολογίες!

« Η μητέρα μου, Ελληνίδα που μεγάλωσε στην Αμερική, μου μεταλαμπάδευσε αυτή την γνώση. Δυστυχώς δεν είναι πλέον κοντά μας, αλλά χρωστάω τα πάντα στην μητέρα μου»

«Εγώ μεγάλωσα με την μουσική από αυτές τις δεκαετίες του ’60, ’70, και λίγο ’80», και νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι ξεκάθαρα έχει επηρεαστεί σε όλα τα επίπεδα! Έχει φέρει αυτό τον αέρα με μία αυθεντικότητα στην γραφή του και την ερμηνεία του, αλλά πάντα με την σύγχρονη, σημερινή ματιά.

«Η μητέρα μου ήταν μία χίπισσα την δεκαετία του ’60 στην Αμερική. Βρήκα δίσκους original Hendrix, Creedence Clearwater Revival, όλα αυτά τα βρήκα στο σπίτι μου αυθεντικά», μας λέει και έχουμε όλοι σοκαριστεί!

« Η μητέρα μου, Ελληνίδα που μεγάλωσε στην Αμερική, μου μεταλαμπάδευσε αυτή την γνώση. Δυστυχώς δεν είναι πλέον κοντά μας, αλλά χρωστάω τα πάντα στην μητέρα μου», μας λέει και μας συγκινεί όλους μας!

Σίγουρα είναι υπερήφανη, όπως και όλες οι μητέρες είναι πάντα μαζί μας και ένα κομμάτι τους μας ακολουθεί παντού.

Ο ίδιος γεννήθηκε στην Αμερική και ήρθε πολύ μικρός στην Ελλάδα. Έκανε ένα ταξίδι στα 13 του περίπου στην Αμερική και από τότε δεν έχει καταφέρει να πάει ξανά! «Θέλω πάρα πολύ να επισκεφτώ την Αμερική και να περπατήσω στα μέρη που ήταν η μητέρα μου!» Στο μέλλον θα πάει και όταν θα το κάνει μακάρι να είμαστε κι εμείς μαζί του! «Μακάρι να είχα ένα λεωφορείο να σας φόρτωνα να πηγαίναμε όλοι μαζί», μας λέει και μας συγκινεί ακόμα πιο πολύ!

Φωτογραφία: Yiannis Dolas

Η οικογένεια της Walnut Entertainment!

O Τάσος Σκούρας τα τελευταία χρόνια έχει ιδρύσει και είναι διοικητικό στέλεχος της Walnut Entertainment, όπου και αυτό τον καθιστά βασικό μέλος της παραγωγικής ομάδας πολλών επιτυχιών που ακούμε και μας έχουν συντροφεύσει στην καθημερινότητά μας!

«Εδώ και τρία χρόνια είμαι στέλεχος στην Walnut Entertainment. Μία εταιρία που δημιουργήθηκε από την Πρόεδρο Τζένη Καρύδη μαζί με εμένα και τον Μίλτο Καρατζά, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που είναι πάρα πολλά χρόνια στην δισκογραφία», μας εξηγεί για να μας βάλει στο κλίμα!

«Η Τζένη Καρύδη είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα, καλλιτέχνης από πολύ νεαρή ηλικία. Έκανε καλλιτεχνικό πατινάζ, μετά έκανε σκηνοθεσία, τραγουδάει, γράφει τραγούδια, δηλαδή είναι μια πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα. Η ίδια είχε την έμπνευση να δημιουργήσουμε την Walnut Entertainment», αναφέρει δίνοντας τα credits της έμπνευσης!

«Υπάρχει και πολλή ειλικρίνεια! Έχουμε στήσει τα θεμέλια πάνω στην ειλικρίνεια!»

αναφέρει σχετικά με την οικογένεια της Walnut Entertainment

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν κάνει πολλές κυκλοφορίες, σαν να ήταν πολλά περισσότερα χρόνια εταιρία από τα τρία χρόνια που υπάρχουν στον χώρο. «Έχουμε κάνει πολλές κυκλοφορίες ως δισκογραφική και σιγά σιγά εξελισσόμαστε σε μία Digital Management Agency ουσιαστικά. Είμαστε γύρω από το Entertainment και ό,τι αυτό περιλαμβάνει.»

Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι κατενθουσιασμένος, καθώς μπορεί και βλέπει τα πράγματα και από τις δύο πλευρές! Από την στιγμή που δημιουργούνται, στο πως δρομολογούνται μέχρι την κυκλοφορία τους και την προώθησή τους.

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν μεταφέρει πολλά θετικά σχόλια για την συνεργασία τους και είναι το ίδιο ενθουσιασμένοι με την συνεργασία τους! Υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα που έχει την εμπειρία και την γνώση!

«Υπάρχει και πολλή ειλικρίνεια! Έχουμε στήσει τα θεμέλια πάνω στην ειλικρίνεια! Όπως και να το κάνουμε η δισκογραφία σήμερα δεν είναι αυτό που ήταν την δεκαετία του ’80», υπογραμμίζει! «Σήμερα ουσιαστικά μια εταιρία πλαισιώνει τον εκάστοτε καλλιτέχνη, ο οποίος γίνεται αναγκαστικά επιχειρηματίας του εαυτού του!»

Ακούστε το τραγούδι που κυκλοφόρησε για τον George Floyd μαζί με τον Κώστα Λειβαδά εδώ:

Μουσική: Κώστας Λειβαδάς
Στίχοι: Αγλαΐα Σφήκα

Τα επόμενα προσωπικά του σχέδια!

Μας υποσχέθηκε τουλάχιστον ένα mini LP που θα περιλαμβάνει 4 με 5 τραγούδια σε παρόμοιο ύφος. Αν και σε φυσικό προϊόν δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει κάτι η νοοτροπία του είναι να γίνει μια ολοκληρωμένη συλλογή τραγουδιών!

«Έχω πάρει μια απόφαση φέτος να αδειάσει το συρτάρι», μας λέει σχηματίζοντας σε όλους μας ένα διάπλατο χαμόγελο και προετοιμάζοντάς μας για τις επερχόμενες κυκλοφορίες του!

Επίσης, ετοιμάζεται μόλις ανοίξουν περισσότερο τα πράγματα να οργανώσει εμφανίσεις και να μας συνεπάρει με τις ερμηνείες του όπως ο ίδιος πολύ καλά ξέρει!

Ακολουθήστε τον Τάσο Σκούρα:

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%