NG Συνεντεύξεις

Η Θάλεια Ματίκα μας εξηγεί γιατί αγαπάει πολύ την παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» | Συνέντευξη

today2 Δεκεμβρίου, 2021 4

Background
share close
  • cover play_arrow

    Η Θάλεια Ματίκα μας εξηγεί γιατί αγαπάει πολύ την παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» | Συνέντευξη New Generation Radio

Η Θάλεια Ματίκα μας μιλάει για την θεατρική παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» του Τάσου Ιορδανίδη, που συμπρωταγωνιστεί μαζί του στο θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου. Ακούστε την συζήτηση που είχαν με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Άγγελοι των FM” την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021.

Μία βιωματική παράσταση που μιλάει για την κρίση που βιώνουν οι άνθρωποι μετά από πολλά χρόνια συγκατοίκησης. Ο Τάσος Ιορδανίδης την εμπνεύστηκε μετά από μία συζήτηση που είχαν με την Θάλεια Ματίκα ένα βράδυ!

Όπως μας εξηγεί και η ίδια: «Ξεκινήσαμε με το σκεπτικό ότι ήθελε θάρρος να μοιραστούμε κάτι δικό μας αλλά τελικά οι ιστορίες που πραγματεύεται η παράσταση δεν είναι μοναδικές, αφορούν τελικά όλο τον κόσμο!», καθώς όλα τα ζευγάρια έχουν προβλήματα στην σχέση τους.

«Η απάντησή μου είναι όντως ο καφέ που πίνω! Ο κόσμος ναι μεν γελάει αλλά πιστεύω ότι σκέφτονται πως αποκλείεται να πίνω αυτόν τον τόσο πολύπλοκο καφέ»!

«Είναι αυτό που ταυτίζεται τόσο πολύ το κοινό με την παράσταση που λες.. “Μάλιστα.. εντάξει”», ομολογεί η ίδια κάνοντάς μας να γελάμε!

«Εκτός κι αν υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα που είναι πιο σπάνια, συνήθως τα προβλήματα των ζευγαριών είναι πάνω κάτω τα ίδια», καταλήγει και η ίδια με εμάς να είμαστε σύμφωνοι!

«Κατ’ αρχάς όπως έχει γράψει το κείμενο αυτό ο Τάσος έχει πάρα πολύ χιούμορ μέσα η παράσταση, ειδικά το πρώτο μισό της» μας εξηγεί καθώς και η ίδια γελούσε πολύ όταν το πρωτοδιάβασε το κείμενο!

Σε ένα σημείο της παράσταση την ρωτάει πως πίνει τον καφέ της, γιατί εκείνη κατηγορεί τον άντρα της ότι δεν θυμάται ποτέ πως πίνει τον καφέ της. «Η απάντησή μου είναι όντως ο καφέ που πίνω! Ο κόσμος ναι μεν γελάει αλλά πιστεύω ότι σκέφτονται πως αποκλείεται να πίνω αυτόν τον τόσο πολύπλοκο καφέ»!

«Είναι πράγματα που στην καθημερινότητα τα βιώνουμε αλλά μετά φαίνονται και υπερβολές ενώ δεν είναι τελικά», καταλήγει γελώντας!

Ένα έργο που τελικά δεν χρειάστηκαν πολλές πρόβες, σύμφωνα με την ίδια, καθώς «είναι αλλιώς να παίζεις με έναν άνθρωπο που τον ξέρεις τόσο καλά σε ένα κείμενο που ξέρεις τόσο καλά τι πραγματεύεται. Η μισή δουλειά έχει γίνει!

Γενικά σε αυτή την παράσταση από ότι μας διηγείται ήταν όλοι οι οιωνοί καλοί! Κάτι που πιστεύει και η ίδια ότι είναι σημαντικό γιατί «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Συγκεκριμένα μας αναφέρει ότι «όλοι οι συντελεστές μπήκαν με πολύ κέφι. Δεν υπήρξε μία στιγμή με κάποια δυσκολία! Έγιναν όλα αβίαστα», ειδικά σε αυτή την εποχή κιόλας!

Η ίδια έχει κάνει την μουσική επιμέλεια της παράσταση και είναι πολύ υπερήφανη για αυτό! Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι όλοι πολύ καλοί τους φίλοι, εκτός από καταξιωμένοι καλλιτέχνες, και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η ίδια αγαπάει αυτή την παράσταση!

«Θέλω να σου κρατάω το χέρι» του Τάσου Ιορδανίδη

Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Θάλεια Ματίκα

Σκηνικά-κοστούμια: Ηλένια Δουλαδήρη

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης

Επικοινωνία θεάτρου: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Info
Διάρκεια παράστασης: 90’
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 21.00
Κυριακή: 19.00
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/alfa/thelo-na-sou-kratao-to-cheri/

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ – ΛΗΝΑΙΟΣ-ΦΩΤΙΟΥ
28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα 104 32
Τηλέφωνο: 210-5201828

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%