NG Συνεντεύξεις

The Big Nose Attack «Κάναμε μια στροφή γύρω από τον εαυτό μας και ξεκινάμε πάλι απ’ την αρχή» | Συνέντευξη

today22 Δεκεμβρίου, 2022 5 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    The Big Nose Attack «Κάναμε μια στροφή γύρω από τον εαυτό μας και ξεκινάμε πάλι απ’ την αρχή» | Συνέντευξη New Generation Radio

Οι The Big Nose Attack μας βάζουν στο Σύμπαν τους με αφορμή τα 10+ χρόνια που κλείνουν και γιορτάζουν με την επετειακή deluxe vinyl edition του πρώτου ομώνυμου άλμπουμ τους και το Μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Συναυλιακό Ρεβεγιόν το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου στο six d.o.g.s!

Ακούστε την συζήτηση που είχαν “Κάπου στο Σύμπαν” με την Βασιλεία Περόγλου την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022.

Boogieman & Little Tonnie aka The Big Nose Attack

The Big Nose Attack! 10+1 (ή 2 σε λίγο) χρόνια αλλά αυτό είναι κάτι σχετικό, μιας και οι αριθμοί είναι λίγοι μπροστά σε αυτό το συγκρότημα!

Όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο δεν έχουν χάσει το κέφι τους, την όρεξή τους και το χιούμορ τους, αλλά όλα αυτά τα έχουν πολλαπλασιάσει αποδεικνύοντας ότι είναι ένα κομμάτι του εαυτού τους, της προσωπικότητάς τους και μας το χαρίζουν απλόχερα, μέσα από την καρδιά τους!

Κάπως καρμικά και σε άσχετες στιγμές έπεφτα πάνω στους The Big Nose Attack! Τυχαία τους είχα συναντήσει στο Music World Expo 2016, όπου και έπαιζαν μουσική σε ένα πειραματικό project και το στριμάραμε live στον NGradio! Μετά από χρόνια έτυχε ο Λευτέρης από την Ikaros Records να μου δείξει το εξώφυλλο του “Deader Than Disco” με αφορμή μια φάρσα που τους είχε κάνει.

Αργότερα έπεσε η καραντίνα και δεν τρίτωσε, αλλά είναι ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα της εκπομπής και ανυπομονούμε να παρευρεθούμε στο Μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Συναυλιακό Ρεβεγιόν που ετοιμάζουν στο six d.o.g.s το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου!

«…είναι λίγο ένα restart. Απλά εμείς δεν θα το κάνουμε με δειλά βήματα, θα το κάνουμε με ένα πάρτι, με όλους τους φίλους μας πάνω στην σκηνή»

«Είναι λίγο κλεψιμαίικο αυτό το live, γιατί ήθελα να πω ότι είναι 10+ χρόνια, δηλαδή ο κόβιντ μας στέρησε το να το πραγματοποιήσουμε το ’21 που ήταν ακριβώς 10, αλλά κρύβουμε και λίγο την ηλικία μας… Καταλαβαίνεις πως πάει η όλη διαδικασία», μας λέει ο Boogieman και γελάμε!

«Αντί να το πιάσουμε από εκεί που το αφήσαμε το 2020, το έχουμε πιάσει πάλι από την αρχή βγάζοντας τον πρώτο μας δίσκο “The Big Nose Attack” (2011) και διοργανώνοντας το επετειακό μας live, κάνοντας μία ολοκληρωτική επανεκκίνηση», μας εξηγεί ο Little Tonnie.

«Κάναμε μια στροφή γύρω από τον εαυτό μας και ξεκινάμε πάλι απ’ την αρχή», τονίζει ο Boogieman και συνεχίζει: «Ειδικά μετά από όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση που περάσαμε όλοι, είναι λίγο ένα restart. Απλά εμείς δεν θα το κάνουμε με δειλά βήματα, θα το κάνουμε με ένα πάρτι, με όλους τους φίλους μας πάνω στην σκηνή», με μία χριστουγεννιάτικη εορταστική “επίθεση”!

Special Anniversary Vinyl Edition

Πραγματικά μία επανεκκίνηση υπερπαραγωγή που συνοδεύεται κατ’ αρχάς από το κατακόκκινο βινύλιο που κοσμεί την επετειακή συλλεκτική έκδοση του πρώτου τους ομώνυμου δίσκου από την United We Fly!

«Ο δίσκος αυτός δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ σε μορφή βινυλίου και έγινε μία πολύ όμορφη συνεργασία με την United We Fly και την ευχαριστούμε γι’ αυτό! Έχουν κάνει τρομερή δουλειά τα παιδιά!»

Όσοι από εσάς έχετε προμηθευτεί το βινύλιο θα έχει ήδη βρει τις εκπληξούλες που έχει μέσα! Αν όχι, δεν θα σας σποϊλάρουμε… Θα πούμε απλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για το επίπεδο της δουλειάς τους!

«Το six d.o.g.s πρέπει κάποια στιγμή να μας σταματήσει, να μας πει “Παιδιά φύγετε!”»

«Νομίζω είναι η πιο αγαπημένη μας και deluxe έκδοση που έχουμε κάνει ποτέ», διαπιστώνει ο Boogieman και ο Little Tonie συμπληρώνει ότι μοιάζει με τυχερή σακούλα η συγκεκριμένη έκδοση… Αυτό θα πούμε μόνο!

Κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι έχει γίνει remixed και remastered ο δίσκος. «Ο δίσκος έχει γυρίσει στα πρώτα του στάδια που τα ηχογραφούσαμε εδώ στο σπίτι που είμαστε και αυτή την στιγμή που μιλάμε στο τηλέφωνο. Ένας πιο ωμός δίσκος με την ελάχιστες ηχοληπτικές γνώσεις που είχαμε βγάλαμε ένα αποτέλεσμα», το οποίο πλέον το εξελίξανε, το αναβαθμίσανε και το κυκλοφορήσανε!

Ο δίσκος “The Big Nose Attack” κυκλοφορεί σε 300 αριθμημένα κατακόκκινα βινύλια και «δεν έχουν μείνει και πολλά», όπως μας προειδοποιούν και οι ίδιοι!

Special Anniversary Vinyl Edition

Η εξέλιξή τους μέχρι σήμερα και η συνέχεια…

Συνολικά έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ, στα οποία μπορεί κάποιος να καταλάβει την εξέλιξη και την άνθιση όλου του project τους! Ένας κύκλος πολύ δημιουργικός κλείνει το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου με τον επίσημο εορτασμό των 10+ χρόνων στο six d.o.g.s και ένας νέος ανοίγει!

«Έχουμε νέο υλικό και κάπως έτσι το είχαμε στο μυαλό μας, χωρίς όμως την παύση με τον κορονοϊό. Η αλήθεια είναι ότι και το “Deader Than Disco” δεν προλάβαμε να το ευχαριστηθούμε και να το παίξουμε όσο θα θέλαμε, από πόλη σε πόλη, όπως κάναμε. Αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι πρέπει να μείνουμε και να κολλήσουμε εκεί. Υπάρχει νέο υλικό, υπάρχουν τα τραγούδια, η ωραία συνεργασία με την United We Fly, οπότε το 2023 πάμε για μία νέα κυκλοφορία!»

Κάπου εδώ να πούμε ότι εμείς το απολαύσαμε όλη την περίοδο με τις καραντίνες και τις παρα καραντίνες, οπότε ανυπομονούμε για την συνέχεια!

The Big Nose Attack live στο six d.o.g.s | Σάββατο 24 Δεκεμβρίου

Ακόμα και στα κοινωνικά δίκτυα αν τους παρακολουθήσεις καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ανθρώπους με σπάνιες ποιότητες χαρακτηριστικών! Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που στην επετειακή τους συναυλία θα έρθουν περίπου δεκαπέντε καλεσμένοι να τους τιμήσουν!

«Επίσης, να πούμε ότι θα απογοητεύσουμε τους γονείς μας για άλλη μία φορά που δεν θα είμαστε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι»

«Στα πέντε χρόνια είχαμε άλλους τόσους φίλους είχαν έρθει», μας λένε ενώ ακόμα η λίστα των καλεσμένων δεν έχει κλείσει και μπορεί να έχουμε κι άλλες εκπλήξεις…

Από τις συγκινητικές χιουμοριστικές τους ανακοινώσεις που έχουν κάνει για κάθε καλεσμένο τους, φαίνεται πόσο πολύ τους γνωρίζουν, ότι υπάρχει μια ουσιαστική σχέση μεταξύ τους και έχουν ζήσει πολλά πράγματα μαζί!

Βέβαια, όλοι αναρωτιόμαστε πόσο θα κρατήσει αυτή η βραδιά… «Το six d.o.g.s πρέπει κάποια στιγμή να μας σταματήσει, να μας πει “Παιδιά φύγετε!” Πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο», συνειδητοποιούν και οι ίδιοι γελώντας!

Πριν πάμε στους καλεσμένους να πούμε ότι όλα αυτά που έχουν ετοιμάσει θέλουν τρομερή δουλειά, οργάνωση και συντονισμό! Οι ίδιοι το ετοιμάζουν πολύ καιρό: «Μου φαίνεται αιώνας γιατί δεν είναι μόνο η προετοιμασία με τους καλεσμένους. Το δύσκολο είναι το επικοινωνιακό, γιατί πρέπει να κανονίσουμε πρόβες, οι οποίες να βολεύουν όλους τους ανθρώπους που έχουν κι άλλα project και δουλειές. Ταυτόχρονα να μιλάμε με την εταιρία, να οργανώσουμε τα τεχνικά και τα διαδικαστικά του live», μας λέει ο Boogieman.

«Είναι και δύσκολη ημερομηνία και για τους ίδιους, οπότε τους ευχαριστούμε διπλά γιατί είναι Παραμονή Χριστουγέννων, οπότε το ότι θα την αφιερώσουν για να έρθουν στο live μας και να παίξουν ένα κομμάτι, δύο, να τζαμάρουμε ή το οτιδήποτε είναι μεγάλη μας τιμή», συμπληρώνει ο Little Tonie.

«Οπότε το “Left Alone” και το “Down With Me” υπάρχουν μια δεκαετία στο setlist μας, ίσως να μην έχουν φύγει ποτέ»

«Επίσης, να πούμε ότι θα απογοητεύσουμε τους γονείς μας για άλλη μία φορά που δεν θα είμαστε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι», μας λέει και γελάμε. Να σημειωθεί κάπου εδώ ότι και οι ακροατές είχαν την ίδια έγνοια στα μηνύματά τους, γράφοντας ότι με βαριά καρδιά δεν θα παρευρεθούν στο οικογενειακό τραπέζι ή ότι τους ευχαριστούν για την διέξοδο άλλης μίας οικογενειακής τραγωδίας κλπ.

Βέβαια, οι ίδιοι το έχουν σύστημα και φροντίζουν κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα να έχουν κανονίσει κάποιο live και μάλιστα πολλές φορές και σε άλλη πόλη, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους παρακολουθείτε στις ημερομηνίες που ανακοινώνουν!

Θα παίξουν κομμάτια από όλη τους την πορεία μέχρι σήμερα! «Θα παίξουμε σίγουρα υλικό από τον πρώτο δίσκο που έχουμε ξανά σκαλίσει κυρίως στην αρχή που θα βγούμε οι δυο μας στην σκηνή. μετά που όπως εξελίσσονται και οι δίσκοι εξελίσσεται και η ενορχήστρωση, θα μας βοηθήσουν και οι φίλοι μουσικοί», μας εξηγεί ο Boogieman.

«Έχουμε φάει τον μισό χρόνο από τις πρόβες για να φτιάξουμε ένα setlist που θα χωρέσει όλες μας τις εποχές», μας εξηγεί ο Little Tonie περιγράφοντας πόσο δύσκολο ήταν να καταλήξουν στην τελική λίστα -αν κατέληξαν τελικά.

Για την ιστορία, το κομμάτι που τους συντρόφευσε όλα αυτά τα χρόνια στα live τους είναι το “Left Alone” και το “Down With Me”. «Το “Down With Me” ενώ είναι κομμάτι του δεύτερου δίσκου μας, στην πραγματικότητα ήταν κομμάτι που το είχαμε συνθέσει από τον πρώτο δίσκο απλά δεν ηχογραφήθηκε, δεν μπήκε, αλλά υπήρχε στα live μας! Οπότε το “Left Alone” και το “Down With Me” υπάρχουν μια δεκαετία στο setlist μας, ίσως να μην έχουν φύγει ποτέ», μας λένε κάνοντας κάποια αστεία στην συνέχεια για το δημοφιλές τραγούδι τους “Yeah! (That Girl)”!

«…εμείς στην ουσία μπαλάντες θέλουμε να παίζουμε, αλλά η πραγματικότητα δεν μας αφήνει»

Το δικό τους αγαπημένο τραγούδι, το οποίο ανυπομονούν για παίξουν κάθε φορά είναι το “Workin’ So Hard” από τον δίσκο “Deader Than Disco”, στο οποίο συμμετέχει και η Αναστασία Βελισσαρίου και γενικά κάνει τα φωνητικά. Η λίστα με τα αγαπημένα τους τραγούδια δεν σταματάει εδώ, καθώς είναι όλα τα τραγούδια δημιουργήματά τους, αλλά αυτό ανυπομονούν να μοιραστούν μαζί μας!

«Είναι από τα κομμάτια τα οποία κόβεις συνήθως από τα setlist γιατί πας για τα πιο δυναμικά ας πούμε, εμείς στην ουσία μπαλάντες θέλουμε να παίζουμε, αλλά η πραγματικότητα δεν μας αφήνει», μας λέει ο Little Tonie και γελάμε! «Και από τους άλλους δίσκους πάλι τις μπαλάντες θα ξεχωρίζαμε!»

Οι καλεσμένοι!

Δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσουμε από τους δύο ανθρώπους που συνοδεύουν τους The Big Nose Attack τα τελευταία χρόνια επί σκηνής. Ο Δημήτρης Χαροκόπος στο μπάσο και ο Κώστας Δήμος στα κρουστά.

«Είναι αυτά τα δύο παιδιά που μας συνοδεύαν παίζοντας τον δίσκο “Deader Than Disco”, ο οποίος κατά βάση χρειάστηκε πιο πλούσια ενορχήστρωση΄. Αυτοί είναι οι σούπερ επίτιμοι καλεσμένοι γιατί είναι μαζί μας, έχουμε ταξιδέψει, έχουμε ζήσει μπόλικα!»

Δεν θα είναι όμως όλο το βράδυ στην σκηνή μιας και όπως μας λένε: «Θα ξεκινήσουμε πρώτα σαν ντουέτο, όπως παίζαμε παλαιότερα. Θα κάνουμε ένα μικρό flashback στο πραγματικό ξεκίνημα της μπάντας, για να γίνουμε τέσσερις και παράλληλα θα ανεβαίνουν και κάποιοι καλεσμένοι σε κομμάτια που ξέρουμε ότι ταιριάζουν, τους έχουμε φανταστεί, οπότε κάπως συνδέεται το κομμάτι με αυτούς.»

Η λίστα των καλεσμένων συνεχίζεται με τον Πάνο από τους The Steams. «Την προηγούμενη μέρα έχουν κι εκείνοι την παρουσίαση του δίσκου τους, οπότε ελπίζουμε να έχει κρατήσει λίγη ενέργεια ώστε να πει μαζί μας αυτό το ένα κομμάτι», μας λένε και γελάμε! Θα έχει ζεσταθεί την προηγούμενη μέρα, οπότε θα είναι πανέτοιμος! «Επίσης, είναι ένα δικό του κομμάτι, το οποίο το παίξαμε περισσότερο εμείς σε live από ότι αυτός γιατί ήταν στο ξεκίνημα των The Steams», μας λέει ο Little Tonie.

«Έτυχε να το τζαμάρουμε μια φορά και εμείς τότε σαν μπάντα το αγαπήσαμε και το εξελίξαμε σε 8 λεπτά κομμάτι! Λέγεται Wild Cherry! Όταν έφτασε να είναι οχτώ λεπτά κομμάτι, κοιταχτήκαμε με τον Tonnie και αποφασίσαμε να σταματήσουμε να το παίζουμε γιατί ήταν το μισό setlist», μας λέει ο Boogieman κάνοντάς μας να γελάμε.

«Μας ενώνουν διάφορες ιστορίες και live που έχουμε παίξει μαζί. Πλέον έχουμε μπλεχτεί πολλές φορές…» μας λέει ο Little Tonie και συμπληρώνει ο Boogieman:«Ας πούμε απλά ότι είναι επικίνδυνοι!»

Υπάρχει πάντως σοβαρή περίπτωση , να αναφέρονται σε κάποιο κομμάτι που δεν έχουν καν κυκλοφορήσει οι The Steams, οπότε θα μπορούσαν να το κυκλοφορήσουν εξ’ ολοκλήρου οι ίδιοι!

Ο Λουκιανός και ο Στάθης, δύο μέλη των Lucky Shots είναι οι επόμενοι που έχουν ανακοινωθεί! «Μας ενώνουν διάφορες ιστορίες και live που έχουμε παίξει μαζί. Πλέον έχουμε μπλεχτεί πολλές φορές…» μας λέει ο Little Tonie και συμπληρώνει ο Boogieman:«Ας πούμε απλά ότι είναι επικίνδυνοι!»

Βέβαια αυτό δεν τους πτοεί, καθώς έχουν διάφορες συνεργασίες στο παρόν, αλλά και πολλά σχέδια για τουρ στο μέλλον, τα οποία τα βλέπουν έως τώρα επιφυλακτικά γιατί όπως τονίζουν οι ίδιοι: «Δεν ξέρουμε αν θα επιβιώσουμε από αυτό!»

Κάπου εδώ ανεβαίνει η αδρεναλίνη και συνεχίζουμε στον επόμενο καλεσμένο που είναι ο Ψ, κατά κόσμον Θοδωρής Ψιψινιάδης. «Φοβερός τύπος, η πιο καλτ φιγούρα χιπ χοπ. Μια ζωή Βυρωνιώτης, γέννημα θρέμμα, γείτονας… Το παιδί έχει τρομερή ενέργεια και το τραγούδι που θα πει θα είναι mash up, δικό μας και δικό του. Θα είναι λίγο διαφορετικό γιατί δεν είναι το αναμενόμενο», μας εξηγούν κι εμείς ενθουσιαζόμαστε ακόμα περισσότερο!

«Επίσης, μιας και είπα Βυρωνιώτες, θα είναι μεγάλη τιμή που θα είναι μαζί μας ο Ανδρέας Λάγιος, ο μπασίστας των Nightstalker. Δεν θέλω να αποκαλύψω την ηλικία μου αλλά η πρώτη φορά που πήγα σε live τους είναι το 1999», μας λένε εξηγώντας πόσο τους θαυμάζουν, τονίζοντας όμως, ότι ήταν σχεδόν αγέννητοι τότε… περίπου! χαχαχα

Special Anniversary Vinyl Edition

Κάπου εδώ να πούμε ότι έχει ανακοινωθεί και η Nalyssa Green, μια συνεργασία που είναι δύσκολο να φανταστούμε «Γι’ αυτό είναι μεγάλη έκπληξη», μας λέει ο Little Tonie! «Δεν χρειάζεται συστάσεις. Ακόμα και το κείμενο που γράψαμε στην ανακοίνωση ήταν περιττό. Θα μπορούσαμε απλά να γράψουμε Nalyssa Green! Γειά σας», μας λέει ο Boogieman.

«Μας συνδέει πιο πολύ μια εποχή, μια κοινή πορεία ας πούμε, παρά τόσο άλλες μουσικές συνεργασίες που έχουμε κάνει. Δεν έχουμε ξανά συνεργαστεί», μας λένε, καθώς γνωρίζονται πολλά χρόνια και οι ίδιοι ανυπομονούν να ζήσουν το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους, καθώς το είχαν στα άμεσα σχέδιά τους να συνεργαστούν κάποια στιγμή. «Έχουμε κοινή επαφή μουσικά και θα ακουστεί αυτό το live!

Στην συνέχεια έρχεται ο Ορέστης Τεντέρης aka Orestais από τους Breath After Coma. «Πολλά live με τα παιδιά μαζί, φεστιβάλ, ταξίδια», μας λένε αναπολώντας!

«Ο Tom Yosi φίλος μας, χαρακτήρας ταινίας! Ξεκάθαρα», μας λέει ο Boogieman και συμπληρώνει ο Little Tonie: «Είναι ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες που έχουμε! Μπορώ να το πω πλέον με σιγουριά, μιας και έχω δει την πορεία του. Σε κάποια φάση παλαιότερα τον είχαμε καλέσει να παίξει μπάσο μαζί μας, το οποίο το έκανε ψιλοκιθάρα έτσι όπως το έπαιξε. Τότε βγήκε κάτι πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερο, αλλά αυτή την φορά θα τον φωνάξουμε όντως να παίξει κιθάρα!»

Όπως μας εξηγούν ήταν μια αυθόρμητη συνεργασία γιατί χρειαζόντουσαν μπάσο, λίγο πριν μπει στους Fundracar! Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι η φιλία τους φαίνεται από το κείμενο της ανακοίνωσης που έχουν γράψει, το οποίο τον φωτογραφίζει ακριβώς: «…ο λευκός μπλουζίστας με την μαύρη καρδιά, το παιδί θαύμα, ο Βλάσης Μπονάτσος της εποχής μας, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος της Les Paul.»

«Μιας και πιάσαμε τα μπλουζ να πούμε και τον Γιάννη Παχίδη από τους Daddy’s Work Blues Band στην φυσαρμόνικα. Εχτές παίζαμε μαζί του στο στούντιο και περάσαμε υπέροχα! Ήρθε για ένα κομμάτι και έπαιξε σε δεκαεπτά», μας λένε, καθώς σκέφτονται να γίνει μόνιμο μέλος του συγκροτήματος.

«Ο τύπος ήρθε στο στούντιο και έφερε έναν ενισχυτή σαράντα δύο κιλά, έβαλε πάνω την φυσαρμόνικα και έγινε χάος», μας περιγράφουν και ανυπομονούμε να δούμε τι θα γίνει σε αυτό το live!

Η λίστα δεν σταματάει εδώ, καθώς μέχρι τελευταία στιγμή όλα παίζονται και όλα είναι ρευστά να αλλάξουν και πολλοί αγαπημένοι τους φίλοι που δεν μπορούσαν τελικά να εμφανιστούν στην σκηνή!

Η βραδιά θα καταγραφεί, καθώς η προηγούμενη επετειακή βραδιά που είχαν διοργανώσει για τα πέντε χρόνια, στην οποία πάλι είχαν παρευρεθεί καλεσμένοι, δεν είχε καταγραφεί και έχουν μόνο κάποιες φωτογραφίες για να την θυμούνται.

Προπώληση: Viva.gr

Ακολουθήστε τους The Big Nose Attack:

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify | Bandcamp | Bandcamp (Red Vinyl)

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%