NG Συνεντεύξεις

Ο Βαγγέλης Κυριακάκης μας φανερώνει την σκοτεινή και την φωτεινή πλευρά του NTENTENIS | Συνέντευξη

today22 Οκτωβρίου, 2022 8 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    Ο Βαγγέλης Κυριακάκης μας φανερώνει την σκοτεινή και την φωτεινή πλευρά του NTENTENIS | Συνέντευξη New Generation Radio

Ο μουσικός παραγωγός και Dj Βαγγέλης Κυριακάκης μας βάζει στο Σύμπαν του νέου του μουσικού project “NTENTENIS”, με αφορμή τον νέο του EP “Motto” που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε βινύλιο από την Veego Records και σε όλες τις πλατφόρμες από την Just Gazing Records. Ακούστε την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022.

Φωτογραφία: Μιχάλης Ζούτσος

Θυμάμαι ακόμα την αίσθηση όταν άκουσα το ντεμπούτο single του NTENTENIS “Plumidisco”! Όταν κυκλοφόρησε τα πράγματα ήταν τόσο κλειστά και δύσκολα που δεν μπορούσες και να ήθελες να θυμηθείς πως ήταν να πίνεις ποτό ανέμελος κάπου έξω.

Με το που άκουσα τους πρώτους στίχους απλά αισθάνθηκα ένα σκίρτημα στην καρδιά μου… Πεταλούδες στο στομάχι… Σαν μια νοσταλγία, μια ανακούφιση, μία ελπίδα! Απλά άρχισα να χαμογελάω σαν να είμαι ήδη έξω και να πίνω ποτό… Ένιωσα πάλι ότι φλέρταρα, το κανονικό το φλερτ όμως! Το από κοντά! Αυτό που ρίχνεις την ματιά και περιμένεις να βρεις ανταπόκριση, αλλά δεν είσαι και σίγουρος, γιατί δεν βλέπεις καλά με τον φωτισμό κι έχεις πιει και λίγο…

Δεν είναι τυχαίο! Μόλις συνδύασα τον NTENTENIS με τον Βαγγέλη Κυριακάκη κατάλαβα ότι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο! Εκτός από ιδρυτικό μέλος των Τhe Model Spy είναι ένας από τους αγαπημένους Dj της Αθήνας!

Για να είσαι αγαπημένος Dj πρέπει να είσαι γενναιόδωρος! Πρέπει να καταλαβαίνεις την υπάρχουσα ατμόσφαιρα και να δίνεις αυτό που χρειάζεται ο κόσμος! Χρειάζεται ενσυναίσθηση και γενναιοδωρία! Αυτό ακριβώς έκανε ο Βαγγέλης Κυριακάκης με τον NTENTENIS στο EP “Motto”! Σε μια καταθλιπτική περίοδο μας τσίγκλισε, μας ξεσήκωσε, ενώ παράλληλα μοιράστηκε μαζί μας και κάτι πιο προσωπικό του!

Δείτε το υπέροχο video clip που δημιούργησε η Μαριέλλα Παναγιώτου για το Plumidisco. Για την ιστορία και επειδή αναφέρεται στο τραγούδι, το καλοκαιρινό ποτό του Βαγγέλη είναι το τζιν τόνικ, ενώ τον χειμώνα προτιμάει περισσότερο το ουίσκι!

Το σημαντικό είναι ότι ο Βαγγέλης Κυριακάκης συνεχώς έχει κάτι νέο να μοιραστεί! Από τους “The Model Spy” στον NTENTENIS και τέλος στα Αθηναϊκά στέκια, όπου μοιράζεται μουσικές και άλλων καλλιτεχνών!

Ίσως το πιο δύσκολο στην αρχή της καραντίνας ήταν να βρει αυτό το κομμάτι του εαυτού του! Το κομμάτι που έχει όρεξη να μοιραστεί! Να ξετυλίξει το νήμα από την αρχή και να βρει το θετικό μέρος του…

«Η αλήθεια είναι ότι όταν το ξεκίνησα αυτό το project ήταν λίγο σκοτεινή περίοδος. Ήταν συγκεκριμένα στην ακμή της πανδημίας, ας το πω κι έτσι», αναφέρει εννοώντας ότι τα κομμάτια που γράφτηκαν τότε έχουν λίγο σκοτάδι…

«Ο λόγος που το μισό μέρος του EP είναι φωτεινό, όπως το Plumidisco και το Polybag είναι ότι ήθελα να ζήσω πολύ αυτές τις καταστάσεις. Το δεύτερο μισό όμως, βγήκε από μόνο του πιο σκοτεινό», μας εξηγεί εννοώντας το Stress και το Southwave.

Βέβαια παρ’ όλο που δεν είναι τόσο disco έχουν μία λάμψη που τα κάνουν να δένουν πολύ με τα υπόλοιπα κομμάτια του EP. Οπότε δεχόμαστε ότι λόγω εποχής είναι η σκοτεινή πλευρά του “Motto”, η οποία όμως είναι εξίσου δυναμική με διαφορετικά vibes!

Η Ορεινή Αρκαδία

Όλα ξεκίνησαν σε ένα όμορφο χωριό στην Ορεινή Αρκαδία το καλοκαίρι του 2020. Ήταν η περίοδος που ακόμα υπήρχε ένας δισταγμός στις καλοκαιρινές διακοπές και στα μέσα μεταφοράς.

«Ήταν ακόμα η περίοδος με την πανδημία και φοβόμασταν να πάμε κάπου για διακοπές. Μαζευτήκαμε κάποια άτομα και πήγαμε στο χωριό στην Ορεινή Αρκαδία, κοντά την Μεγαλόπολη.»

«Όταν ήταν μικρούλα δεν μπορούσε να με πει Βαγγέλη και με έλεγε Ντεντένη», έτσι η Κωνσταντίνα έγινε επίσημα η νονά του συγκεκριμένου project!

«Το πρωί έκανα εργασίες τύπου να βάφω τα κάγκελα, να πίνω μπύρες και το απόγευμα ασχολούμουν με την μουσική. Είχα μαζί μου μια κιθάρα, είχα το laptop και έτσι προέκυψε το project NTENTENIS

Μπορεί να ακούγεται λίγο κλισέ όπως λέει και ο ίδιος αλλά όλο αυτό που ζήσαμε το μετέφρασε σε δημιουργία! «Χρειαζόμουν ένα κομμάτι διαφυγής και μέσα από την απομόνωση βγήκε αυτό!»

Η Κωνσταντίνα

Η Κωνσταντίνα είναι η ανιψιά του Βαγγέλη και έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό το μουσικό project. Την περίοδο που είχε ξεκινήσει ο Βαγγέλης τις ηχογραφήσεις και τις επεξεργασίες στην Ορεινή Αρκαδία ήταν και εκείνη εκεί. Μάλιστα ακούμε την κραυγή της στο Southwave.

«Είχε πλάκα όπως έγινε γιατί ήθελα μία κραυγή σε αυτό το σημείο. Της ζήτησα να κάνει μία κραυγή και την έχω επεξεργαστεί βέβαια με reverb, αλλά είναι δική της.»

Η Κωνσταντίνα σήμερα πηγαίνει 1η Δημοτικού, αλλά όταν ο Βαγγέλης δημιουργούσε αυτό το project πήγαινε Προνήπιο.

«Όταν ήταν μικρούλα δεν μπορούσε να με πει Βαγγέλη και με έλεγε Ντεντένη», έτσι το κράτησε ως τίτλο αυτού του project!

Motto

Η λέξη “Motto” επιλέχτηκε επειδή του άρεσε, όπως και οι υπόλοιπες του μίνι άλμπουμ. «Για κάποιο λόγο, μου είχε κολλήσει να χρησιμοποιήσω λέξεις που τις χρησιμοποιούμε είτε μιλάμε στα αγγλικά είτε στα ελληνικά.

Οπότε είναι η ντίσκο! Το “Plumi” βγήκε από το πλουμιστό φόρεμα που είναι στον στίχο, σε κάποιο σημείο» και συνεχίζει αναφέροντας το Polybag και το Stress. Το Southwave είναι το μόνο ορχηστρικό του δίσκου, το οποίο ως προσχέδιο το είχε ονομάσει έτσι και τελικά αποφάσισε να μην το αλλάξει!

«Τέλος, το Motto απλώς μου άρεσε», μας λέει χαμογελαστά και μια ευχαρίστηση! «Μου αρέσει σαν λέξη!» Μία λέξη που πραγματικά δένει απόλυτα με τα υπόλοιπα κομμάτια και μας αρέσει πολύ!

Το “Motto” κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Just Gazing Records και σύντομα σε δίσκο βινυλίου από τη Veego Records.

Η παραγωγή και η μίξη του “Motto” έγινε από τον Bhukhurah, κατά κόσμον Χρήστος Μπεκίρης και τον Νίκο Τριανταφύλλου. Το mastering από τον Ηρακλή Βλαχάκη και το artwork της Saki Mar, κατά κόσμον Θεοδοσία Μάργαρη.

«Ο Bhukhurah μαζί με τον Νίκο Τριανταφύλλου είχε αναλάβει την παραγωγή στον πρώτο δίσκο των “The Model Spy”! Πλέον είναι σταθεροί συνεργάτες», μας εξηγεί, καθώς έχουν αναλάβει και τις μελλοντικές παραγωγές των επερχόμενων άλμπουμ!

«Ο Χρήστος είναι ιδιοφυΐα», μας λέει αφού από τον ενθουσιασμό του δεν ήξερε ποια λέξη να χρησιμοποιήσει ακριβώς! «Ο Νίκος Τριανταφύλλου είναι φίλος 20 χρόνια τώρα και συνεργάτης στα μουσικά πράγματα που κατά καιρούς καταπιάνομαι!» Ο Ηρακλής Βλαχάκης ανήκει επίσης στους σταθερούς συνεργάτες του!

«Συζητάγαμε εάν γράφαμε ένα ελληνόφωνο τραγούδι έντεχνο πως θα πήγαιναν οι στίχοι! Ήταν σαν παιχνίδι μεταξύ μας. Σαν αστείο…»

μας εξηγεί ο NTENTENIS για την συνεργασία του με τον ΜΕΤΑΜΑΝ.

«Τώρα για τα κορίτσια τι να πω! Η Colorgraphs και η VASSIŁINA… Δεν έχω λόγια! Τα κορίτσια τα γνώρισα μέσα από το project. Eκτός από ταλαντούχες, φωνάρες είναι και υπέροχα κορίτσια! Είναι τρομερά άτομα!»

Φαίνεται πάντως ξεκάθαρα στο αποτέλεσμα ότι είχαν φοβερή συνεργασία! Ερμηνεύουν τα κομμάτια ακριβώς έτσι ώστε να σου μεταδώσουν την ενέργεια που πρέπει!

«Τα αγκάλιασαν πάρα πολύ. Επίτηδες όταν ηχογραφούσαμε τα φωνητικά εγώ δεν ήμουν εκεί για να είναι πιο ελεύθερες επειδή δεν γνωριζόμασταν ακόμη. Να το ζήσουν, να χορεύουν, να μην νιώθουν ότι τους παρακολουθώ εγώ ας πούμε! Έτσι το έκαναν με τον Χρήστο και τον Νίκο που γνωριζόντουσαν από παλιά και τους βγήκε ακριβώς το feeling!»

Polybag – Το παιχνίδι με τους στίχους…

Σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα πολύχρωμο video clip για το Polybag από τον Kyoto, ο οποίο έχει κάνει και το video clip του Stress!

Από ένα παιχνίδι που έπαιζε με τον METAMAN στο Messenger τελικά έγραψαν τους στίχους τους Polybag

«Ο ΜΕΤΑΜΑΝ είναι φίλος. Στην ουσία ήταν ένα παιχνίδι που κάναμε μέσω πανδημίας. Συζητάγαμε εάν γράφαμε ένα ελληνόφωνο τραγούδι έντεχνο (!!!) πως θα πήγαιναν οι στίχοι! Ήταν σαν παιχνίδι μεταξύ μας. Σαν αστείο.

Έτσι έγραφε ο ένας στο Messenger, το συμπλήρωνε ο άλλος. Κάπως έτσι φτιάχτηκε ο σκελετός, ο οποίος λίγο άλλαξε στην πορεία…» Κάτι που μας ακούγεται λογικό! Είναι οι πληροφορίες που μαθαίνεις και δεν ακούς ποτέ ξανά το κομμάτι με τον ίδιο τρόπο…

The Model Spy

Φυσικά και έγραψε κομμάτια και για τoυς “The Model Spy”! Μάλιστα αυτή ην περίοδο ολοκληρώνει τις ηχογραφήσεις για τον νέο τους δίσκο με τίτλο “Impairment and Disability”!

«Υπάρχει υλικό καινούργιο NTENTENIS, το οποίο θα το πιάσω αφού τελειώσω με τον δεύτερο δίσκο των The Model Spy», μας λέει καθησυχάζοντάς μας ότι όλα συνεχίζονται παράλληλα!

The Model Spy

Πώς βλέπει τον κόσμο ως Dj

Λόγω της δουλειάς του είναι λογικό να έχει ολοκληρωμένη άποψη για το πως ο κόσμος συμπεριφέρεται πλέον και τι διαφορές εντοπίζει στο κόσμο πριν από την πανδημία και μετά την πανδημία!

«Πριν από την πανδημία υπήρχε μία περίοδος που υπήρχε αυτό που λέγαμε: “Δεν χορεύει ο κόσμος”. Μόλις άνοιξαν τα μαγαζιά εν μέσω πανδημίας παρατηρώ ότι ο κόσμος παρτάρει σαν να μην υπάρχει αύριο και πολύ καλά κάνει!

Μας έλειψε τόσο πολύ που ενώ θα μπορούσε να μας κάνει ακόμα πιο κλειστούς, πιο εσωστρεφείς, τελικά λειτούργησε ανάποδα!»

Πού παίζει μουσική:

Είναι αγαπημένος Dj και θα το απολαύσετε σίγουρα κάθε Παρασκευή στο Kobra,Ναυαρίνου 11 στην Αθήνα! Από εκεί και πέρα ο ίδιος ανακοινώνει βραδιές που παίζει σε άλλα μαγαζιά στα κοινωνικά του δίκτυα!

Στα προσεχώς!

Κάποια στιγμή θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία του πάρτι που θα γίνει για να γιορτάσουμε το “Motto” επίσημα! Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει…

Εμείς πάντως θα σας κρατάμε ενήμερους! 😀

Ακολουθήστε τον NTENTENIS:

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify | Bandcamp

Ακολουθήστε τους The Model Spy:

Facebook | Instagram | Youtube | Spotify | Bandcamp

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%