NG Συνεντεύξεις

Βάσια Βασιλείου «Με αφορά πάντα το πάντρεμα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας με το τώρα μας»

today25 Δεκεμβρίου, 2021 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    Βάσια Βασιλείου «Με αφορά πάντα το πάντρεμα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας με το τώρα μας» New Generation Radio

Η Βάσια Βασιλείου μας ξεναγεί στο “Σύμπαν” της νέας της παράστασης “Aristophanes The Show” που θα ανέβει το Κυριακή 26/12 και το 2/1 στο Red Jasper Cabaret Theatre. Ακούστε την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου “Κάπου στο Σύμπαν” την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021.

Η Βάσια Βασιλείου είναι ένας καλλιτέχνης που πάντα προσπαθεί να ενώσει τις ρίζες του πολιτισμού μας, από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι το σήμερα πάντα με απόλυτο σεβασμό και με όλη την γνώση και αγάπη που πρέπει. Αυτό κάνει τις παραστάσεις της πολύ επίπεδες, καθώς συνδυάζουν την ιστορίας μας με την πολιτιστικής μας κληρονομιά και έρχονται να κλείσουν ένα κύκλο στο σήμερα!

«Μου αρέσει αυτό το πάντρεμα της πολιτιστική μας κληρονομιάς με το τώρα μας! Δεν είναι ξέχωρο! Με αφορά πάντα αυτό!», μας αναφέρει συγκεκριμένα.

“Aristophanes The Show”

«Είμαι στην λογική ότι μέσα σε όλα αυτά τα ζοφερά και τα σκοταδιασμένα πρέπει να κάνουμε νέα πράγματα, να διασκεδάσουμε και λίγο! Να χαρούμε! Να δούμε λίγο χρώμα και να βγούμε μέσα από όλο αυτό που ζούμε!», μας λέει για την συγκεκριμένη παράσταση.

Η παράσταση “Aristophanes the Show” συμπεριλαμβάνει 8 αριστοφανικά έργα!

«Όταν του είπα την ιδέα του συνεργάτη μου του Γιάννη Τσούκα ότι θα είμαστε μόνο οι δυο μας στην σκηνή και θα κάνουμε 8 Αριστοφανικά έργα φάνηκε ψύχραιμος και απλά με εμπιστεύθηκε. Δεν ξέραμε πόσο χρόνο θα μας πάρει, τελικά μας πήρε 7 μήνες προβών», μας εξηγεί.

Ένα έργο πολύ δύσκολο που μας υπόσχεται ότι ακόμα κι αν δεν έχουμε ιδέα για τον Αριστοφάνη μετά την παράσταση θα ξέρουμε σχεδόν τα πάντα για αυτόν! Ακόμα πιο απίστευτο είναι το πόσο διαχρονικά παραμένουν τα μηνύματα των έργων του τόσα χρόνια μετά!

«Και που να ήξερε ο Αριστοφάνης, τόσα χρόνια μετά ότι θα ανεβάζαμε παραστάσεις του στο Red Jasper Theatre», κάτι ανατριχιαστικό αν το αναλογιστούμε, όχι τόσο για τον χώρο αλλά το πόσο πολύ ανάγκη το έχουμε να ανατρέξουμε στις ρίζες μας και να το κάνουμε ακόμα πιο δικό μας το έργο του!

Παρ’ όλ’ αυτά είναι ένας μοναδικός χώρος σε μια θεατρική γειτονιά στην Κεφαλληνίας στην Κυψέλη, με πολύ ωραία αύρα που θυμίζει Cabaret και έχει την αίγλη μίας άλλη εποχής.

8 Αριστοφανικά έργα, 2 ηθοποιοί επί σκηνής! Χορεύουν, τραγουδάνε, αλλάζουν ρόλους, φύλα, διάθεση, πλέκοντας ένα ζωηρό χρωματιστό Αριστοφανικό γαϊτανάκι για όλους όσοι αυτές τις γιορτές επιθυμούν να ψυχαγωγηθούν!

Οι παραστάσεις προς το παρόν θα είναι για δύο Κυριακές 26/12 και 2/1.

Στις 2 Ιανουαρίου θα έχουν και ένα New year’s after party με ωραίες μουσικές για να υποδεχτούμε και το νέο έτος “Αριστοφανικά” πάντα, όπως μας αναφέρει!

Για προπώληση και περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ: Viva.gr

Ακολουθήστε την Βάσια Βασιλείου εδώ:

Facebook | Instagram | Youtube

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%