Κείμενα

Περί της γερμανικής διαφθοράς

today25 Ιουλίου, 2013

Background
share close

Ο Κρίστιαν Βουλφ είναι ο δεύτερος πρόεδρος της Γερμανίας την τελευταία δεκαετία (!) που εξαναγκάζεται σε παραίτηση. Ο προκάτοχός του Χορστ Κέλερ είχε παραιτηθεί ύστερα από την κατακραυγή που είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του –εντελώς ορθές κατά τη γνώμη μου- για το ρόλο τού γερμανικού στρατού ως υπερασπιστή των οικονομικών συμφερόντων της χώρας του. Κατόπιν τούτου αναρωτιέμαι πώς έχει το θράσος η Γερμανία να αναλαμβάνει να παίζει εντός της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης το ρόλο του ενάρετου τιμητή της Ελλάδας για διαφθορά. Σκάνδαλα διαπλοκής ξεσπούν σε κάθε χώρα του πλανήτη μας. Γι’ αυτό οι Γερμανοί θα πρέπει να είναι τουλάχιστον προσεκτικότεροι και λιγότερο αλαζονικοί στις κρίσεις τους για την Ελλάδα και να ασχολούνται μόνο με τις σκοτεινές πλευρές του δικού τους δημόσιου βίου.
Ουδείς βέβαια αμφιβάλλει ότι το ελληνικό πολιτικό και διοικητικό κατεστημένο είναι διεφθαρμένο, όμως δυστυχώς εξαιρετικά διεφθαρμένο είναι και το γερμανικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα. ΄Αλλωστε η διαφθορά δεν είναι προνόμιο μερικών μόνο κρατών. Η διαφθορά όπως και το χρήμα πού την προκαλεί και την τρέφει δεν έχουν πατρίδα. Απλώς σε κάποια, ισχυρά ως επί το πλείστον, κράτη είναι πιο συγκαλυμμένη και μετέρχεται πιο ραφινάτων μεθόδων. Η μόνη διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας σε ζητήματα διαφθοράς είναι ότι η διαφθορά στην Ελλάδα παραμένει εντός συνόρων, παραμένει κατά κάποιον τρόπο εσωτερικό ζήτημα, ενώ η Γερμανία ξέρει πάρα πολύ καλά να την «εξάγει». Μήπως δεν συνέβαλε η Γερμανία προς ίδιον όφελος στη διεύρυνση του ελληνικού δημοσιονομικού ελλείμματος και στην υπερχρέωση του ελληνικού Δημοσίου; Χαρακτηριστικό παράδειγμα  διαφθοράς τόσο δικής μας όσο όμως και γερμανικής είναι το σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 επί κυβερνήσεως τόσο του Κ. Σημίτη όσο και του Γ. Παπανδρέου. Τα εν λόγω τέσσερα πρώτα υποβρύχια παραγγέλθηκαν επί Κ. Σημίτη από τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας Κ. Τσοχατζόπουλο. Από αυτά το Πολεμικό Ναυτικό έχει παραλάβει μόνο το ένα, το οποίο μάλιστα στερείται οπλικών συστημάτων. Ούτε ωστόσο το σκάνδαλο επί πρωθυπουργίας του Κ. Σημίτη ούτε και το  κατ’ ουσίαν χρεοκοπημένο ελληνικό Δημόσιο  εμπόδισαν την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου να παραγγείλει δύο ακόμα υποβρύχια του ιδίου τύπου με κόστος 1 δισεκ. ευρώ. Να μή λησμονούμε επίσης το σκάνδαλο με τη Siemens, το οποίο ακόμη ταλανίζει την ελληνική κοινωνία.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι γερμανικές πολυεθνικές έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν ληστρικές συμβάσεις στο ελληνικό Δημόσιο, λεηλατώντας, με το γάντι, τον κρατικό προϋπολογισμό μας με τη συνδρομή γερμανών κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι εξαγοράζουν «συνειδήσεις» ελλήνων πολιτικών, στρατιωτικών και διοικητικών παραγόντων. Επομένως, διεφθαρμένοι οι δικοί μας κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αλλά όμως πιο διεφθαρμένοι οι γερμανικοί παράγοντες που από θέσεως ισχύος, πολλές μάλιστα φορές εκβιαστικά, τούς λαδώνουν ασύστολα, διατηρώντας παρ’ όλ’ αυτά προς τα έξω ένα προσωπείο εντιμότητας και καθωσπρεπισμού.

Φοίβος Ι. Πιομπίνος

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%