Κείμενα

Περί κρατικής διαφθοράς

today25 Ιουλίου, 2013

Background
share close

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλος θόρυβος – και δικαίως – για τη σκανδαλώδη διαφθορά που επικρατεί στις τάξεις κάποιων εν ενεργεία και εν αποστρατεία πολιτικών καθώς και κάποιων ανώτερων κρατικών λειτουργών. Ο θόρυβος αυτός επικεντρώνεται κυρίως στις δωροδοκίες – κοινώς μίζες -, τις οποίες έλαβαν και λαμβάνουν αυτοί υπό τη μορφή προμηθειών από ξένες εταιρίες για την αγορά των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους από το ελληνικό Δημόσιο.
Είναι ωστόσο τουλάχιστον εξοργιστικό, και πάντως ατυχές, να κατασυκοφαντείται και να ενοχοποιείται γι’ αυτό συλλήβδην ο ελληνικός λαός, αφού η Ελλάδα κατατάσσεται παγκοσμίως μεταξύ των πλέον διεφθαρμένων χωρών. Αναρωτιέμαι όμως αν είναι δίκαιο να κατηγορείται μονάχα ο δωροδοκούμενος και να απαλλάσσεται ο δωροδοκών, να διασύρεται ο διαφθαρείς και να παίρνει άφεση αμαρτιών ο διαφθορέας του, να διασύρεται ο εκμαυλιζόμενος και όχι ο εκμαυλιστής του˙ να κατακρίνεται μονάχα η πόρνη που εκδίδεται για βιοπορισμό και όχι εξίσου εκείνος που την εκδίδει ή ο πελάτης που αγοράζει τις υπηρεσίες της, συντηρώντας έτσι το φαινόμενο της πορνείας.
Τα λέω αυτά για να καταλήξω στο ότι θεωρώ περισσότερο διεφθαρμένες τις «μεγάλες» εκείνες χώρες, οι οποίες, προκειμένου να πουλήσουν τα βιομηχανικά προϊόντα τους και κυρίως τα φονικά, οπλικά τους συστήματα, έχουν διαφθείρει αργυρώνητους πολιτικούς και έχουν στηρίξει στυγνούς, τυραννικούς δικτάτορες σε ολόκληρη την υφήλιο, προσφέροντάς τους σιωπηρά την ανοχή τους και στη χειρότερη περίπτωση προστασία αντάξια νταβατζήδων περιωπής. Επομένως, αν είναι μία φορά διεφθαρμένη χώρα η Ελλάδα, δύο φορές πιο διεφθαρμένες πρέπει να θεωρούνται οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Αγγλία και όποια άλλη παγκόσμια κρατική δύναμη προσπαθεί με αθέμιτα μέσα να αυξήσει τον πλούτο της εις βάρος μικρότερων και γι’ αυτό οικονομικά εξαρτημένων και πιο ευάλωτων χωρών.

Φοίβος Ι. Πιομπίνος    piombinos.blogspot.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%