Αθλητισμός

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο για την Καρολίνα Πελενδρίτου στην κολύμβηση

today29 Αυγούστου, 2021

Background
share close

Δικαίωση για την Καρολίνα Πελενδρίτου. Η Κύπρια κολυμβήτρια κατέκτησε την Τετάρτη (27/8) την τρίτη θέση στα 50 μέτρα ελεύθερο, κατηγορίας S11, όμως χρειάστηκε να περιμένει πριν πανηγυρίσει.

Ο λόγος; Ένσταση που κατέθεσε η Ολλανδία για παρενόχληση της Λίνσετ Μπρούινσμα, που κατετάγη τέταρτη κι έγινε δεκτή, με την απόφαση να εππιβάλλει την επανάληψη του αγώνα.

Σήμερα λοιπόν ο τελικός διεξήχθη ξανά, όμως ευτυχώς για την Πελενδρίτου και την Κύπρο το αποτέλεσμα ήταν ίδιο, με την τρίτη θέση να επιστρέφει σε εκείνη. Τώρα κανείς και με κανέναν δε μπορεί να τις στερήσει τη χαρά της επιτυχίας και του διπλού κόπου, που τελικά κατέβαλε προκειμένου να καταφέρει να ανέβει στο βάθρο.

Η Κύπρια πρωταθλήτρια σημείωσε χρόνο 29,79 βελτιώνοντας περαιτέρω την επίδοση της σε σύγκριση με τον αγώνα που ακυρώθηκε (29,80), ενώ στην προκριματική της σειρά, η Πελενδρίτου είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ με 29,92 σπάζοντας το ρεκόρ που είχε πετύχει σε προηγούμενη σειρά η Κινέζα Μα.

Το Χρυσό μετάλλιο πήρε η Μα Ζια από την Κίνα με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 29,20 (από 29,46), η επίσης Κινέζα Λι Γκίζι το Αργυρό με 29,72 και το Χάλκινο η Καρολίνα, ενώ στην τέταρτη θέση, όπως και στο πρώτο αγώνα, τερμάτισε η Ολλανδή Λισέτε Μπρουίνσμα, κατόπιν ένστασης της οποίας είχε ακυρωθεί ο αρχικός τελικός.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%