Αθλητισμός

Τα 4 καλύτερα «ποδοσφαιρικά» τραγούδια όλων των εποχών

today1 Οκτωβρίου, 2022

Background
share close

Η μουσική και οι αθλητικές διοργανώσεις πάνε μαζί! Αναμφίβολα άλλωστε υπάρχουν μουσικά ακούσματα που εμπνέουν και «πυροδοτούν» τους αθλητές, δίνοντάς τους ώθηση και εμψυχώνοντάς τους. Σίγουρα, οι περισσότεροι προτιμούν την απόλυτη ηρεμία, ειδικά σε αθλήματα όπως ο στίβος, που απαιτεί συγκέντρωση, ωστόσο η μουσική είναι πάντα παρούσα και δίνει τον παλμό, είτε κατά τη διάρκεια των αγώνων, είτε πριν και μετά.

Από αυτό τον «κανόνα» δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το ποδόσφαιρο, στο οποίο η μουσική έχει την τιμητική της. Κορυφαίες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις όπως το World Cup και το Euro ξεκινούν σχεδόν πάντα με ένα τραγούδι ή ακόμη και μια μίνι συναυλία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ορισμένα τραγούδια που έχουν συνδυαστεί με αντίστοιχους ποδοσφαιρικούς αγώνες και διοργανώσεις, καθώς και τραγούδια που θεωρούνται γουρλίδικα ή και γρουσούζικα. Η μουσική βρίσκεται παντού πλέον άλλωστε και είτε επισκέπτεται κανείς το γήπεδο, είτε επιλέγει άλλες μορφές διασκέδασης όπως μια διαδικτυακή επίσκεψη στα online casino ελλαδα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα απολαύσει τραγούδια τα οποία δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα. 

Τα «ποδοσφαιρικά» τραγούδια που έγραψαν εποχή

Κάνοντας μια γρήγορη αναδρομή στην σύγχρονη ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μπορούμε να ξεχωρίσουμε 4 «ποδοσφαιρικά» που έγραψαν… εποχή! Οι ποδοσφαιρόφιλοι σίγουρα τα διατηρούν μέχρι και σήμερα βαθιά χαραγμένα στις μνήμες τους, καθώς τα έχουν συνδυάσει είτε με κάποια εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη της αγαπημένης τους ομάδας είτε με μία άσχημη βραδιά που έμελλε να τους στοιχήσει κάποιο πολυπόθητο τρόπαιο.

#1 Shakira – Waka Waka

Η τελετή λήξης του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου στη Νότια Αφρική το 2010 έμεινε σίγουρα στην ιστορία χάρη στην άκρως εντυπωσιακή και εκρηκτική εμφάνιση της Shakira, που τραγούδησε το Waka Waka και ξεσήκωσε το πλήθος. Ακόμη και σήμερα όσοι ακούν το συγκεκριμένο τραγούδι – που ήταν ήδη μια μεγάλη επιτυχία της εποχής – το συνδυάζουν αυτόματα με το Μουντιάλ ενώ σίγουρα περισσότεροι θυμούνται την εμφάνιση της Shakira, παρά το σκορ και τη νίκη της Ισπανίας.

#2 Anastacia – Boom

Το 2002 η Βραζιλία κατέκτησε το Μουντιάλ, ωστόσο αυτό που σίγουρα θυμούνται οι περισσότεροι είναι την εμφάνιση της Anastacia με το χιτ της εποχής, Boom. Μάλιστα στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού, εμφανίζονται παίκτες και στιγμιότυπα ποδοσφαιρικών αγώνων όσο η διάσημη σταρ της ποπ τραγουδάει και λικνίζεται στους ρυθμούς του Boom.

#3 Oceana – Endless Summer

Το καλοκαίρι του 2012 ήταν σίγουρα «ατελείωτο» για τους παίκτες της Ισπανίας μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν στον τελικό του Euro και να κατακτήσουν το τρόπαιο. Σε εκείνον ωστόσο τον τελικό που η Ισπανία συνέτριψε με 4-0 την Ιταλία εμφανίστηκε και η Oceana με το τραγούδι της Endless Summer, με τους οπαδούς της Ιταλίας να τη θεωρούν μέχρι και σήμερα ιδιαίτερα «γρουσούζα». Πρόκειται για ένα ακόμη «ποδοσφαιρικό» τραγούδι που άφησε εποχή το οποίο ακούγεται ωστόσο μέχρι και σήμερα, και κοντεύει να ξεπεράσει τις 100 εκατ. προβολές στο YouTube.

#4 Ricky Martin – La Copa De La Vida

Φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ίσως το πιο εμβληματικό «ποδοσφαιρικό» τραγούδι όλων των εποχών. Ο λόγος για το La Copa De La Vida που ερμήνευσε ο Ricky Martin στο Μουντιάλ του 1998 και παραμένει μέχρι και σήμερα ένα σύγχρονος ποδοσφαιρικός ύμνος. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο άκουσμα, το οποίο επιστρατεύεται σε αρκετούς ποδοσφαιρικούς αγώνες ενώ μπορεί κανείς να το συναντήσει μέχρι και σήμερα σε video games. Οι οπαδοί της Γαλλίας φυσικά δεν μπορούν να ξεχάσουν ούτε την κατάκτηση του τροπαίου του 1998 ούτε φυσικά εκείνη τη μοναδική εμφάνιση του δημοφιλούς τραγουδιστή.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%