Σινεμά - TV

45 «ακραία» facts που δεν ήξερες για το Game of Thrones!

today30 Ιουλίου, 2017

Background
share close
Συναισθήματα, στιγμές και λεπτομέρειες, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, που δεν έμαθες ή συνειδητοποίησες, ποτέ!

Το Game of Thrones είναι μια μεγάλη και πολυδαίδαλη σειρά. Όταν ξεκινήσαμε να την βλέπουμε είχαμε ακόμη hollywoodιανές φιλοδοξίες στο μυαλό μας.

Περιμέναμε πως αυτός που συμπαθούμε θα νικήσει, θα ζήσει ή θα καταφέρει αυτό που επιθυμεί. Η πραγματικότητα θα είναι λιγότερο… ωμή και ο ρεαλισμός θα αποδίδεται με πιο παραμυθένιους όρους.

Φυσικά η πραγματικότητα μας διέψευσε.

Μετά από ψυχρές δολοφονίες, ατελείωτα splatter και ερωτικές σκηνές,  το Game of Thrones κάθε φορά μαδάει άλλο ένα κομμάτι της χνουδωτής μας ψυχούλας και μας το δίνει να το φάμε..

Όμως την παιδικότητα μας αντικατέστησε η ατέρμονη ανάγκη να δούμε ποιος θα καταφέρει να ζήσει. Εθιστίκαμε με το ρεαλιστικό. Το πραγματικό.

Ως γνήσιοι οπαδοί του Game of Thrones και του tough love που μας προσφέρει, περιμένουμε με καρτερία την κάθε σεζόν να κυκλοφορήσει.

Μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο, συλλέγουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε από τα βιβλία (όσα έχουν κυκλοφορήσει), τα trailer και τις φωτογραφίες, προσπαθώντας να μαντέψουμε τι θα συμβεί στην συνέχεια.

Μιας και εξαντλήσαμε κάθε σενάριο για την 7η σεζόν, είσαι έτοιμος να «ξεθάψουμε» μερικά facts από το παρελθόν; Έτσι για αλλαγή;

Θα δεις πως θα εντυπωσιαστείς με το πόσα πράγματα σου είχαν ξεφύγει!

1. Ο Jack Gleeson (Joffrey) έλαβε ένα γράμμα από τον συγγραφέα των βιβλίων πάνω στα οποία βασίστηκε η σειρά, George R.R. Martin, όπου του έγραφε: «Συγχαρητήρια για την υπέροχη ερμηνεία σου. Σε μισούν όλοι!»

2. Ο Maester Aemon Targaryen που ανήκει στην Νυχτερινή Φρουρά αποκαλύπτεται πως είναι τυφλός στα βιβλία. Ο ηθοποιός που τον υποδύθηκε, ο Peter Vaughan, έχει επίσης πολύ σοβαρά προβλήματα όρασης (σχεδόν τυφλός).

3. Οι παραγωγοί της σειράς David Benioff και D.B. Weiss αναφέρουν πως το γύρισμα της σειράς είναι τεράστια επιχείρηση. Κρατάει ένα χρόνο, όπου γυρνούν την σειρά σαν μια 10ωρη ταινία. Η 5η σεζόν μόνο γυρίστηκε σε 5 χώρες, 151 σκηνικά γυρίσματος για 240 μέρες με 166 μέλη σε cast, 10000 βοηθούς και τεχνικούς και 5000 κομπάρσους.

4. Ένα αντίγραφο του του Glamdring, του ξίφους του Γκάνταλφ , από το Lord of the Rings και το Hobbit βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνα που κοσμούν τον Σιδερένιο Θρόνο. Reminder: Ο Sean Bean (Eddard «Ned» Stark) έπαιζε τον Boromir στην τριλογία Lord of the Rings. Επίσης -μιας και μιλάμε για σπαθιά- αν νομίζατε πως τα ξίφη των Whitewalkers είναι CGI, καιρός να αναθεωρήσετε. Όλα έχουν σφυρηλατηθεί από το χέρι του Dunne (Braveheart,  Μονομάχος,  Διάσωση του Στρατιώτη Ryan κ.α.), με λίγη «μαγεία» από ακρυλική ρητίνη που τους δίνει το επιθυμητό εφέ.

5. Κανένας χαρακτήρας δεν εμφανίζεται σε όλα τα επεισόδια. Μόνο τρεις χαρακτήρες έχουν εμφανιστεί σε όλα τα επεισόδια μιας μόνο σεζόν. Η Lena Headey (Cersei Lannister) και ο Jack Gleeson (Joffrey) εμφανίστηκαν σε κάθε επεισόδιο της πρώτης σεζόν ενώ ο Peter Dinklage (Tyrion Lannister) εμφανίστηκε σε κάθε επεισόδιο της δεύτερης και της πέμπτης σεζόν.

6. Η Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) βουτήχτηκε σε τόσο πολύ ψεύτικο αίμα για την σκηνή με την καρδιά του αλόγου στην 1η σεζόν που όταν κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος ,επισκέφτηκε την τουαλέτα, κόλλησε πάνω στη λεκάνη και δεν μπορούσε να ξεκολλήσει!

7.  Σε αντίθεση με τον σαδιστικό χαρακτήρα που έπρεπε να παίξει στην σειρά, ο Jack Gleeson (Joffrey) περιγράφεται ως ένα θερμό και φιλικό άτομο. Κάνει μάλιστα αρκετή παρέα με την Sophie Turner (Sansa Stark), την οποία… χρειάστηκε να βασανίσει αρκετές φορές κατά την διάρκεια της σειράς.

8. O Iwan Rheon ήταν από τις πρώτες επιλογές για τον ρόλο του Jon Snow ωστόσο τελικά του δόθηκε ο ρόλος του Ramsay Bolton.

9. Προτού βρεθούν στην ίδια σειρά, η Lena Headey (Cersei Lannister) και ο Jerome Flynn (Bronn) ήταν μαζί αλλά η σχέση τους έληξε τόσο άσχημα που έβαλαν και οι δυο στα συμβόλαια τους την προϋπόθεση να μην βρεθούν ποτέ στην ίδια σκηνή και να βρίσκονται σε χωριστά μέρη την ώρα του γυρίσματος. Σοκ!!!1!!2

10. Στο βιβλίο η Daenerys έχει μοβ μάτια αλλά οι φακοί που έβαζε η Emilia Clarke επηρέαζαν της ερμηνείας της οπότε η ιδέα εγκαταλείφθηκε.

11. Ο George R.R. Martin εμπνεύστηκε να γράψει την σειρά βιβλίων «A Song of Ice and Fire» έπειτα από χρόνια υπό το περιοριστικό καθεστώς των τηλεοπτικών budget που του επέβαλαν. Έγραψε την σειρά έτσι ώστε να είναι σχεδόν αδύνατον να γυριστεί.

12. Το 2012, πάνω από 160 μωρά που γεννήθηκαν ονομάστηκαν «Khaleesi» από τον χαρακτήρα της σειράς. Το παράδοξο είναι πως η συγκεκριμένη λέξη δεν είναι όνομα αλλά τίτλος.

13. Η Arya Stark, πολλές φορές απαγγέλλει τα ονόματα των εχθρών της που έχει τη λίστα για να εκδικηθεί. Η ηθοποιός, Maisie Williams, αναφέρει πως οι fans της της ζητούν να προσθέσει και το όνομα ενός fan εκεί! Λέτε;

14. Ο Charles Dance έβρισκε την συμπεριφορά του λόρδου Tywin απέναντι στον γιο του απαίσια. Έχει αναφέρει, μάλιστα, πως του ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να μιλήσει άσχημα σε έναν τόσο καλό άνθρωπο όπως ο Peter Dinklage.

15. Ο χαρακτήρας του Joffrey Baratheon είναι βασισμένος πάνω στον ανισόρροπο Ρωμαίο αυτοκράτορα Καλιγούλα, του οποίου τα 4 χρόνια διακυβέρνησης -από τις περισσότερες απόψεις- χαρακτηρίζονταν από ασύληπτη βία και σαδισμό.

16. Ο Jack Gleeson βάσισε τον Joffrey στην ερμηνεία του Joanquin Phoenix ως Commodus στον Μονομάχο που γυρίστηκε το 2000.

17.  Η Natalie Dormer ισχυρίζεται πως διάβαζε το σενάριο ως το σημείο που ήταν απολύτως απαραίτητο για τον ρόλο της έτσι ώστε να απολαύσει την σειρά στην τηλεόραση όταν κυκλοφορήσει χωρίς να ξέρει πολλά spoilers.

18. Ο ένας εκ των δύο παραγωγών της σειράς, David Benioff, ήθελε το μουσικό θέμα των Lannister Rains of Castamere για τους τίτλους αρχής, αλλά ο συνεργάτης του D.B Weiss τον έπεισε να εγκαταλείψει την ιδέα.

 

 

Πηγή: neolaia.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%