Σινεμά - TV

Πέντε κλασικές ταινίες με… παραλίγο πρωταγωνιστή τον Robert De Niro

today25 Αυγούστου, 2014

Background
share close

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι ένας από τους  επιτυχέστερους ηθοποιούς της εποχής και μας έχει εντυπωσιάσει με τους διάφορους ρόλους που κατάφερε να ενσαρκώσει. Υπάρχουν όμως και κάποιες πολύ κλασικές ταινίες στις οποίες, ενώ η συμμετοχή του ήταν σχεδόν σίγουρη, τελικά για κάποιο λόγο δεν συμπεριλήφθηκε στο καστ. Οι ταινίες αυτές είναι:

Η Λάμψη (1980): Ο Στάνλεϋ Κιούμπρικ τον ήθελε για τον ρόλο του Jack Torrance, αλλά όταν τον είδε στον ρόλο του “Taxi Driver” άλλαξε γνώμη και προτίμησε τον Τζακ Νίκολσον. Καλύτερα βέβαια για τον Ντε Νίρο,   ο οποίος αργότερα ομολόγησε πως, όταν πρωτοείδε την «Λάμψη», έβλεπε εφιάλτες για ένα μήνα!

Μόνος στο Σπίτι (1990): Ο Κρις Κολόμπους ήθελε κάποιον από τους πρωταγωνιστές του “Goodfellas” για να παίξει τον Hank Marvin. Ο Ντε Νίρο ήταν η πρώτη επιλογή. Όταν αρνήθηκε, ο Joe Pesci δεν έχασε την ευκαιρία.

Η Σιωπή των Αμνών (1991): Μια θρυλική ταινία, που όρισε τον ψυχολογικό τρόμο στον σύγχρονο κινηματογράφο. Μπορείς να φανταστείς τον Ντε Νίρο αντί για τον ‘Aντονυ Χόπκινς στο ρόλο του Χάννιμπαλ  Λέστερ; Kι όμως ο ρόλος αυτός ήταν «ντέρμπι» ανάμεσα στους Κρίστοφερ Λόυντ, Ρόμπερτ Ντυβάλ,  Τζακ Νίκολσον, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ΄Αντονυ Χόπκινς. Τελικά ο Βρετανός ηθοποιός προτιμήθηκε από τον σκηνοθέτη Jonathan Demme. Δυο δεκαετίες αργότερα, ο Jonathan και ο Ντε Νίρο ξαναβρέθηκαν στα πλατό, αυτή τη φορά για το “Silver Linings Playbook” που χάρισε το όσκαρ στον Ντε Νίρο!

Συνήθεις Ύποπτοι (1995): Μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του `90 και ο ρόλος του επιθεωρητή Dave Kujan ήταν σίγουρο αρχικά πως θα πήγαινε ή στον Aλ Πατσίνο ή στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο Πατσίνο είχε ήδη παίξει ρόλο αστυνομικού στο “Heat”, γι` αυτό αρνήθηκε ευγενικά. Ο Ντε Νίρο αρνήθηκε επίσης, για άγνωστους λόγους, αφήνοντας το ρόλο τελικά στον Chazz Palminteri.

King Kong (2005): Η ταινία-όνειρο του Peter Jackson, που πάλεψε για 20 χρόνια μέχρι να καταφέρει να χρηματοδοτήσει την παραγωγή της, περιλάμβανε φυσικά τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. O Ρομπ μάλλον βαρέθηκε να περιμένει και ασχολήθηκε με άλλα σχέδια.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%