Σινεμά - TV

«Αφανισμός»: η Νάταλι Πόρτμαν εξερευνά το άγνωστο

today9 Ιουλίου, 2016

Background
share close

Ένα χρόνο μετά την απρόσμενη (και δίκαιη) επιτυχία του “Από Μηχανής” που του χάρισε και το Όσκαρ οπτικών εφέ απέναντι σε μεγαθήρια όπως το καινούριο κεφάλαιο του “Πολέμου των Άστρων”, ο Άλεξ Γκάρλαντ επιστρέφει για να αφηγηθεί μια ιστορία δυστοπικού τρόμου.

 Στον “Αφανισμό” του Τζεφ Βάντερμιερ (που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη) και ενταγμένο σε μια τριλογία με τίτλο “Η Νεκρή Ζώνη”, μια τετραμελής ομάδα –μια ψυχολόγος, μια βιολόγος, μια ανθρωπολόγος και μια χαρτογράφος– θα αποτελέσει τους ριψοκίνδυνους που θα εξερενήσουν την αποκλεισμένη, μυστηριώδη Περιοχή Χ.

Εκεί, μες στην παρθένα ερημιά, όπου δεν απομένουν παρά μόνο τα χαλάσματα ενός εγκαταλειμμένου χωριού, τα τέσσερα μέλη βρίσκουν έναν μυστηριώδη πύργο βυθισμένο στη γη, που στους τοίχους του ξετυλίγεται μια παράξενη γραφή φτιαγμένη από μύκητες, και στην άλλη άκρη της Περιοχής Χ ένα φάρο με ίχνη, μέσα, ενός τρομερού μακελειού.

Με μια απόκοσμη γραφή, φέρνοντας μνήμες ακόμα και από το κλασικό “Σόλαρις” του Αντρέι Ταρκόφσκι, ο “Αφανισμός” είναι ένα εφιαλτικό παραμύθι που ξετυλίγεται βασανιστικά για μια πραγματικότητα που φυτοζωεί δίπλα μας κρυφά και ενορχηστρωμένα.

Στις πρώτες φωτογραφίες της ταινίας -στην οποία θα πρωταγωνιστεί η Νάταλι Πόρτμαν και η Τζένιφερ Τζέισον Λι- που κυκλοφόρησαν και δημοσίευσε ο διευθυντής φωτογραφίας Ρομπ Χάρντι, φαίνεται όλη η μαγεία αυτού του κόσμου.

Borders

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης R o b H a r d y b s c (@rdhardy) στις

Πηγή: cinemag.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%