NGradio So good... like you
Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια ήταν η πρώτη χριστουγεννιάτικη ταινία που γυρίστηκε για τον κινηματογράφο; Ακόμα κι αν το σκεφτήκατε ίσως δεν φανταζόσαστε πόσο παλιά έγινε το πρώτο αυτό εγχείρημα.
Ο τίτλος της «Santa Claus». Γυρίστηκε το 1898 και δεν είναι μόνο η πρώτη καταγεγραμμένη χριστουγεννιάτικη ταινία αλλά και η πρώτη με ήρωα τον Άι Βασίλη. Επίσης είναι και η πρώτη που δοκίμασε την τεχνική της παράλληλης δράσης.
Υπεύθυνος για το τότε θαύμα της εποχής ήταν ο Τζ.Α. Σμιθ, Βρετανός υπνωτιστής και υπεύθυνος προβολής και από τους πιο σημαντικούς πρωτοπόρους στη χρήση των ειδικών εφέ στο σινεμά.
Η υπόθεση της ταινία έχει ως εξής: Δύο παιδιά περιμένουν μπροστά στο τζάκι, όταν η νταντά τους τα αναγκάζει να πάνε για ύπνο. Αργότερα το ίδιο βράδυ, ο Άι Βασίλης φτάνει στη στέγη του σπιτιού τους, κατεβαίνει την καμινάδα και μπαίνει στο σπίτι από το τζάκι για να αφήσει τα δώρα για τα παιδιά.
Μετά εξαφανίζεται, ακριβώς τη στιγμή που τα παιδιά ξυπνούν…
Συντάκτης: New Generation Radio
Η σύγχρονη εναλλακτική ελληνική σκηνή έχει την εκπομπή της... με τη Βασιλεία Περόγλου
close
Δευτέρα - Παρασκευή
23:00 - 23:59
Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη
12:00 - 14:00
Δευτέρα - Παρασκευή
15:00 - 18:00
με την Φαία Στάινερ
18:00 - 20:00
με τον Διαμαντή Κυριακάκη
20:00 - 21:00
COPYRIGHT 2020. NGRADIO
[give_form id=”125008″]
[give_form id=”123452″]
Σχολιάστε το άρθρο (0)